Aion 2012 feb. = F2P

Friss hír, mely szerint 2012 februárjától az Aion f2p, azaz ingyenes lesz. A hatalmas váltáshoz az NCsoft a német Gameforge kiadóval állt össze, mely (nevetséges) 38 fős legénységével vág bele a játék támogatásába Európában. A kiadó elmondása szerint ez nem érinti vagy hátráltatja pl. 3.0-ás update implementálását, de a lokalizáció miatt még eltart egy darabig annak fellövése. Az előfizetések eltörlését az egyre csak apadó játékosbázissal magyarázzák és remélik, hogy ezzel a lépéssel újra benépesíthetik a szervereket (esélye ennek….). Hogy mi lesz a még futó előfizetésekkel illetve további információt a migrálásról az aionfreetoplay oldalon olvashattok.

~ Szerző: Cori - december 14, 2011.

191 hozzászólás to “Aion 2012 feb. = F2P”

  1. Ezaz végre valami értelmes döntés az Nc részérőől 🙂

  2. Nemnem, az értelmes döntés a tömeges öngyilkosság lett volna az NC részéről 😀
    Hát mit mondjak… R.I.P Aion, nem fogsz hiányozni 🙂

  3. game over…

    erre a gagyiparádéra már tényleg nem leszek kiváncsi

    back to GW waiting for GW2 and my lovely mesmer

  4. Úristen elherdáltunk ennyi pénz,időt és egy gatyi ftp lesz item shop elemekkel.
    R.I.P. Aion. Szép volt amíg tartott. Még esetleg benézek ,de vásárlást tőlem ne várjanak. Amúgy az így is kb tavaszra tehető 3.0 tovább fog csúszni gz!
    Amúgy Ncfail magának köszönheti és ez nem egy Gw2 ami btp modellű. Amúgy az is kérdéses akkor ,most ftp teljesen és jöhet a sok lámi törtekről stb.. és a kegek is freek szal item shoppól lesz bevétel v pedig gw2 szerű modell amit kétlek ahhoz ez a game túl kevéske. Sztem ezt még ők sem tudják pontosan. Látszik egy összehányt vészmegoldás.
    Nem sok jót remélek…

  5. miért csuszna már 3.0 kiadása nálunk ezvégett? végre hoztak egy tényleg jó döntést, de hát a sok rinyagépnek ez sem kell, az kellen, h nc fizessen nem? bár én a társaság miatt,meg a pvp eventek miatt maradok ugyan infin,de azert már tényleg a vérbe nerfelték a gearelödést is meg ugy mindent,most már van sansz egy jó geart összehozni kevés idö alatt,nem kell instákban bohockodni,lehet menni pvpzni,de egyszeübb rinyálni

  6. Nem, egyszerűbb tört szerón fullgerarrel kezdeni és noobokat ölni casualként ;D

  7. Starter-Veteran-Gold membership mi a középsőt kapnánk és az majdnem olyan mint a gold csak van egy pár limit pl pvp reward terén,siege reward terém, instanceoknak nagyobb cdje lesz nekünk ,goldosok meg fürödnek majd a tejbe-vajba.
    http://www.aionfreetoplay.com/website/features/

    A starterek meg később Veteránok lehetnek szóval ez a rank nem is nekünk vén rókáknak lett létrehozva . Ez csak egy hangzatós cím és totál átbaszás.

    Gold meg “A Gold Pack offers you the complete game experience and gives you many advantages such as shorter cooldown times for instances or more AP points for your victories in PvP. ”
    Szóval pont a te kedves gankedet,pvpd,zerg vs zerged nevezd aminek tetszik fogják pénzé tenni. Gondolom item shop is lesz és jön a többi rémálom.(supplementek,páncélok,fegyók bot jog (nem vicc, koreába 2-3 dollárért botozhatsz és ott még ptp van)
    Meglátom mi lesz max gw2,arceage-ig ,mass effect 3 ,hitman V-ig elökörködöm rajta.
    Oké örülök ,hogy ingyenes lesz ,de ebben benne van az a lehetőség ,hogy még rosszabb lesz.

  8. :))

  9. nem értem mit sirtok, item mall eddig is volt a játékban… :Đ

  10. csúszni fog, ezt már most boritékolta a gamereaktor… “localization will take some time” ha egyáltalán elkészül és nem törik bele a bicskájuk

    akárhogy is lesz, a mostaninál csak szarabb lesz a minőség, jobb biztos nem. sok oka van, lusta vagyok felsorolni.

    az is felháborító, hogy mint veteran fizetős aion felhasználó a f2p rendszerben növelni fogják az instance cooldownokat számomra is, ha nem fizetek a gold csomagért

  11. legalább lenne választási lehetőség, hogy az accountomat gamereaktorba, vagy aion NA-ba akarom e transferelni

  12. Full gearrel kezdeni szergi??:D Még csak most tudom elmondani, h kb normális gearem van,pedig jopár honapja tolom már itt!:) Szerintem itt nehezebb megszerezni a geart mint offon,mert offon legalább egy 50es abysst kurva gyorsan kilehet szedni,amivel már ellehet lenni mig kiszedsz vmi tutit,de itt vaze sokkal szarabbul jön az ap.Persze most pvpt nézem,nem instázást,mert instázni itt sem vagyok hajlandó:) Bár most nagyon ugy fest a dolog, h vissza fogok menni L2özni, mert azért siege meg pvp terén még mindig az az isten,és azért most nagyon sok ujdonság van,ami miatt lehet nem unnám meg,hiába toltam már 4évig:)

  13. Lusta vagyok visszakeresni, hogy idézzelek… de te írtad a gear kiszedési “nehézségeket” törtön 😀

  14. az egy másik szero volt,ahol sajna 2 hétig toltuk csak mert állandoan elmentek az emberek,de most joideje infin vagyok more

  15. Amugy szo se rolla az lenne az igazi:) De itt instant gear nélkül is jo,mert folyamat vannak pvp eventek és azért azok eléggé jok,és még gearelödni is lehet vele,szal maga a kánaán:)

  16. wait what?
    Finyak oka, hogy otthagyta offit, a nehéz gear kiszedés… és mostmeg

    “Szerintem itt nehezebb megszerezni a geart mint offon”

    akkor most mivan?

  17. “legalább lenne választási lehetőség, hogy az accountomat gamereaktorba, vagy aion NA-ba akarom e transferelni”
    Szerintem NA is legkésőbb nyár elejére befogja adni a derekát, az a vicc ott még kevesebb szeró volt,mint itt és mégis nálunk lesz hamarabb ftp.

  18. Én keveset játszottam az Aionnal, pont azért mert igencsak pénztárca igényes. Rengeteg ingyenes MMO-val játszottam és ha a legjobbak között akarsz lenni, még akkor sem kell többet fizetned 20 ezernél a játékra egy évben. Sőt, én mindig addig játszottam, amíg ingyenesen élvezhető volt. Pl. Rohan Online lvl 60 körül. Még az NCsoft sem lehet annyira kapzsi, hogy milliókat kérjen egy bizonyos cuccért.. Vagy nem tudom, hogy mit fognak kitalálni, mert fizetős MMO-ból érdekes ingyenest csinálni. Csak ne az legyen, hogy lvl30-ig ingyen vagy X területre mehetsz csak. Bár meg lennének az előnyei.
    Viszont nem Lineage2 “ingyenesítése” után kellett volna ezt lépniük, de ez legyen az ő gondjuk.

  19. cence,te még mindig nem tudsz olvasni a sorok közt,látom ha neked minden egyes szo betünként nincsen elmagyarázva,akkor totál vakon vagy..:D hihetetlen az észjárásod de komolyan:D

  20. mire ideér a Tera Online, az is F2P lesz…

  21. Lol meri.

  22. meridian: az a játék? soha… majd ha játszol vele megtudod miértnem… addig csak betudom a beteges vágyakozásnak amit GW2 iránt érzel.
    finyak, nekem nem kell, csak szeretem mikor minden egyes hozzászolásodban magadnak mondasz ellent… 🙂

  23. Hogy is áll az előfizetések száma koreában, a tera online-nak?
    Na, akkor nincs benne ráció?
    sztem nem fog máshogy meglenni, a sok f2p játék közöttt… sőt más játék sem. Mert tengersok van már…

  24. Miért meridian, szerinted JELENLEG hogy áll? 🙂 Van róla bármlyen statisztikailag kimutatott információd milyen változásokat hozott az evolution update? Vagy japánban hogy áll a játék? Olyan információkra alapozod véleményed, amik már majd fél évesek, de még akkor sem lenne helytálló érvelésed, ha most is ugyan az lenne a helyzet…

  25. van egy tippem, nem triplázódott meg. Tehát elég alacsony az előfizuk száma, alacsonyabb mint az Aioné.

  26. Koreában nem is lesz f2p Aion egy darabig. Innentől kezdve: your argument is invalid.

  27. meridian, a te aionos pályafutásodat, mennyiben érintette, az, hogy koreában mennyire sikeres a játék? találgathatok? semennyire, Az aion eu/usa pályafutását mennyire befolyásolta, hogy koreában mennyire sikeres az Aion? (az infok szerint, kb pont ugyanannyira mint a te pályafutásodat…) szóval nem értem, hogy mi köze a koreai dolgoknak, hogy itt eu/na ba mi lesz
    *nagy wall of text lett volna belöle, ugyhogy visszatöröltem… :)*

  28. ezekszerint most aki aktiv fizeto felhasznalo, azok tulnyomo tobbsege abba fogja hagyni a jatekot emiatt a f2p dontes miatt?

  29. Tévedtek TERA trollok. Sajnos ezt most TI néztétek be.

    Koreában ha információim helyesek hibrid rendszer van. FTP lvl46-ig aztán 46-60 közt veszel időt ,de nem hónap alapú hanem idő ,szóval annyit fizetsz amennyit tényleg tolod.
    Amúgy a PTP-nek ennek a modellje kihaló félben lesz nem is olyan sok idő múlva. Ebben egyetértek meridiannal. Az embereknek már tele a töke ,hogy fizetnek ,de közbe ha halandó vagy és nem nolifer kampó neked meg még kapod a nagy epic trollt a képedbe .Ez Európa meg USA “sajnos” van IRL, a PTP ,ezért sem menő már. Nem a minőség névjegye lásd hanyatló Wow,Aion mostani félje stb.. (Wowot hagyjuk ott vmi tömegpszchiozis van, az se olyan menő már ,csak a régi szokásokat nehéz eldobni. Amúgy az is vesztett vagy 1kk-t és Blizzard kétségbeesetten húzigálja a mézes madzagot, Diabló 3 acc a wow mellé ha fizetsz tovább,adtak free trialt MW3-hoz ,mindenféle akciók stb.. Attól nem kell félniük ,hogy éhen döglenek van még elég buta ember. )

  30. Ha neked low lvl free 2 play a meghatározó, akkor igen, tévedtem (mert ugye mmo-ben a low lvl számít…) Az idő alapú fizetési modell meg már kezdetektől úgy működött koreában, és messze nem free to play, sőt… Ennyi erővel minden free to play, aminek van trial módja… Rád is vonatkozik: your argument is invalid.
    A többit meg sem próbáltam értelmezni, enélkül is van elég hülyeség amivel foglalkozni kell 😀

  31. Meg a másik, amit marhára nem értesz, ami az f2p modell vonzata: itemshop-ra épül.
    Bad troll is bad ^.^

  32. “finyak, nekem nem kell, csak szeretem mikor minden egyes hozzászolásodban magadnak mondasz ellent…” Még mindig az a baj amit mondtam, soha nem vagy képes felfogni mit miért mondok, még akkor sem, ha elöte elmondtam a dolgokat, ezért hiszed,h magamnak mondok ellent, pedig csak olvasni kellene kencefica..!

  33. Ki mondta ,hogy nem értem? Lol. Tudom ,hogy van item shop K-Aionban is. Egy szóval nem mondtam ,hogy nincs. Amúgy meg Aion Nyugaton ptp game volt item shopra tervezve az a fail. Koreaiak kapták ezt az óra alapú fizetést és utánna shopot mellé. Mi meg kaptunk havidíjat és semmi könnyítést,se shoppot. Szépen félbevágták. Sose volt gyanús miért ekkora failnyerk az RNG ? Direkt törik a kő,szar a drop ,hogy vedd a shoppól a cuccost. Ami már eleve troll ,de itt ugye monthly ptp volt ,de cash shop nem ez meg 3xTroll. Ez egy buzi hibrid mergelve a pay for wint a pay for playel meg egy csipetnyi átverés free to play. Ami láttuk Koreába bejött ideiglenesen erre mondja a sok troll (nem rólad van szó, aion trollok ,mint Rastekkel) ,hogy ez egy win-win szituáció, jó a cégnek és jó nekünk. Csak ,hogy egy gazdag kölök majd legankeli még a veteránokat is kurvára nem win a számomra,Ncnek se win csak rövid vagy középtávon…
    Összefoglalom: pay to pay nem garancia már semmire ebben a tetves világban. (lásd Aion,Wow,Rift “szereplése” stb….) A Buy to play felé tolódik majd minden,ahol a kiegekért fizetsz meg van mellette szabályozott item shop a hülyéknek akik lusták vagy azoknak akinek épp van + pénze és kell nekik csili-vili. (Gw2,ArcheAge) Nem kell jönni a Gw2 fanboysággal , a modellt mondom és az életképes a gw1 bizonyította anno.

  34. Az a baj, hogy ennek sokkal komolyabb vonzatai is lesznek. Itemshop = pay to win itemek kőkeményen és nem csupán pár fancy cucc, ill extra szolgáltatás (transfer, rename, remodell). Amikor behozták az enchancemnt ládákat itemshopba, már akkor lehetett látni, hogy ez lesz a vége. Ill. a vége az lesz, amikor véglegesen f2p-vé alakul és százával jelennek meg a pénzes boost itemek (már látom is a RANDOM ap itemet, medált, stb adó ládákat…). És itt a koreai és európai verzió nem (feltétlen) fog egyezni.
    Játszottam már igazi f2p mmo-val (sem wow, sem aion (még), sem gw nem minősül annak), ahol minden az itemshop köré épül, és csak annyit, hogy ha picit is komolyan veszi az ember a játékot, ill szeretné élvezni a játékot teljes egészében, akkor sokkal többe fáj az “ingyen” mmo…

  35. Nem nagyon értek egyet a f2p/p2p/b2p meglátásoddal Agrel, nem tolodik ez semerre, a p2p dolognak nincs semmi gondja, az embereknek nincs ki vele semmije, igazából pont lefossák, max itt nálunk probléma, nem egy külföldi ismerösöm van, akinek mindne honapban 3-5 játékra van befizetve (még akkor is ha nem játszik csak 1 el) mert nincs probléma a fizetéssel.
    a b2p dolog szép és jó, bár egy idő után (mikor lecseng) megjön a probléma, és pl mint GW1 is, majd laggos lesz, dobál visszafele a szerver futás közben…stb. Mig egy ilyennek egy p2p gameben NEM lenne szabad lennie (természetesen volt már rá példa, de ez kiadó kérdése) a WoW hanyatlását ne add be annak, hogy az embereknek kivan a töke a modellel, a wow nem egy fiatal játék ugymond, és kezdetektől ott volt ahol szerintem nem lenne helye, az, hogy reklámmal és hasonló dolgokkal akarja megtartani az embereit kb nemérdekel senkit, megtartja vagy nem?
    sok játékosa csak kiegekkor megy visza (ez kb igy volt Aionnál is, csak a nagyobb updatekor fizettek be, megnézték majd örömmel nyugtázták, hogy még mindig fos, és léptek is.) Erre talán 3.0 lett volna nagy változás, a várva várt mérföld kő.

    most pedig megyek mert elalszom de zh van >_<

  36. HÁT EZ EGY LÓF@SZ! Ez még csak a memberség ,mostmár várhatjuk a pofátlan cash shopot is…. Gz NCNYERK!

    Specifically, here are some of the differences between Veteran status and Gold Package status in the game:

    Dredgion Cooldown: 2 hr under Gold Package and 22 hr under Veteran
    Instances such as EC solo and Esoterrace: normal cooldowns under the Gold package and 118 hr under Veteran
    AP kills: 20% more AP for Gold Package users
    Crucible bonus: 20% more medals for Gold Package users
    PvP arena: 20 more Courage Insignias for Gold Package users
    Energy of Repose: fourfold increase, extended duration for Gold Package users
    EXP amulets: 10 amulets with 50% increase

  37. ^_^

  38. Akkora botrány lesz itt ,hogy még a GW2 megvétele is sokaknál kérdéses lesz ,mert annyira gyűlölik NC parasztot.

    És akkor ekkora hülyék élnek a földön akik:

    “solo EC .. who cares you get enough medals from pvp arena( az is big cd-n lesz … fail) and can do EC arena group until 7.1 and futher to gain more EC tokens. you are all just lazy bastards who want to die -> reward until you get your gear. (Hát a suicide nem ad azért annyit ,de mind1 és nem kell meghalni se csak kilépni)

    eso .. who cares make your ap with pvp .. (LOL ez hülye? PVP sincs csak zerg meg gank,azon is ap cap van …. )”

    Látom is a “new community-t” lelki szemeim előtt… hát inkább kihagynám…

    Ez a véleményem az egészről.

    Kívánok sok sikert a Gameforge-Nc bandának! Ezentúl ha meghallom az Ncsoft vagy Gameforge nevet köpni fogok egy nagyot.
    A GW2-t meg még megfontolom 2-szer is ,mert mégis csak ezeket a tetveket etetném 90%-ban és csak 10%-ban az Arenanetet akik tényleg jó fejek ,csak ezekután kétségeim vannak Nctrollt kordában tudják-e majd tartani.

  39. nem nagyon fogják kordában tartani, és én is kiváncsi vagyok mit fognak GW2 táján tenni, bár eddig még akármilyen nc-s gameval játszottam, azt sajnos kb igy kezelték (kivétel a gw-t ahol az eventeket meg mindent az arenanet irkált meg, és az nc nek csak fel kellett dobálni, de ilyen supportal, illetve hozzáálással ez is kevés lesz. az Aionnak meg GL igy, 118 óra cd egy instán… vicc :)))

  40. a new communityre meg annyit tudok mondani, ez az old community, főként azok verik igy a mellüket akik szanaszét pve zték a pvp gearért a fejüket, azt osszák az észt, hogy pvp ből van ap és a többi zöldséget…

  41. Ez így mind hatalmas fail. Lenne. De tudomásom szerint a Gold Pack annyiba fog kerülni havonta mint most egy előfizetés. Tehát Agrel, akik eddig megtehették, hogy előfizessenek azok most is meg fogják tenni.
    Ez egy nagy handabanda, hogy ingyenes lesz, csak arra való, hogy a sok törtös emberkét átcsalogassák akik 1 hónap előfiz. után megkapják a veteran status-t ami kevésbé szopás mint a starter. Aztán a legtöbbjük nagyívből le fogja szarni, hogy 122h cd v mennyi, nekik a lényeg az lesz h MŰKÖDJÖN!

    Kérdés az itemshop lesz =/… örülnék ha csak Szergely szopóálarcának skinje és egyéb ritchbitch-nek való skinek meg satöbbi csillivilli lenne bent… de félek nem igy lesz =/
    (ha az itemshoppal nem szúrnák el az alap koncepció nem lenne halálra ítélve)

  42. Tisztelt Kiégett lepukkadt volt Aionos emberkék!

    Az Aion még mindig él (persze csak akkor ha van időd ki gearelni a karidat)
    , lehet rinyálni, siránkozni, hisztizni, mocskolni az NCWEST-et de a F2P 1 ***** jó ötlet volt. F2P = Még több player = FUNNY PVP .
    Nem szoktam írogatni ide, nem is lesz szokásom (persze azért szemmel tartom az eseményeket)
    de már kicsit unalmas hogy ugyan az az 5 kiégett old Aionos pöckölgeti fikával az Aion-t minden 1es hír után…. (Pedig még mindig top1 pvp game)

    További jó siránkozást a jővőben!

    A Fanatikus kitartó Aionos!

  43. Csak elfelejted GAMEFORGE MEGVETTE KEMÉNY PÉNZÉRT és a PROFITRA fog hajtani ,hogy MEGTÉRÜLJÖN. Szóval TUTI LESZ CASH SHOP.
    Amúgy oké lesz Gold veszed ,de mivel lesz cash shop is nem maradsz versenyben pvp terén hiába van gold packed.. Végeredményben sokkal TÖBBET kell majd elcseszned rá.. ha meg nem akkor is SZ@RNAK rá.
    ” hónap előfiz. után megkapják a veteran status-t ami kevésbé szopás mint a starter.” Túl könnyű volna ,biztos nem ez lesz.
    Amúgy a végén elvesztik az öregeket is meg a beáramlók azon részét akik fizetnének,mivel pl nem lesz ellenfél Dredre,Arénára ,mert sok vagy quitol vagy veteranként vergődik és 48h Arena cdje lesz vagy 22h Dred. Amúgy ez a gold is csak azt nyújtja amit eddig a sub ,szóval semmi + dolgok … Egyszerűen GF-nek fogalma sincs ,milyen szar a drop rate már így is és mennyi idő felgearelődni.. Na meg a fejlődés ,majd szerinted questekkel egyedül feltolna bármelyik öreg is egy kis karit új szerón,vagy akár 55-ről-60-ra milyen grind lesz felmenni,mert ezek a marhák még a solo instákat meg xp instának használt instákat is nerfelték a faszba 118h persze.. Én tudom milyen csak questekkel felmenni akár csak 44-ről 55-re . Ami itt lesz , a mostani “grindet” visszafogod sírni még. Amúgy meg fizettem 1,5-2 évet nem elég? Nem fogok többet ,mert egyszerűen pofátlanság ,ahogy ezt elrendezték ..
    Na jó hagyjuk te is a win-win situation pártján vagy ,de igazam lesz…sajnos…
    Nem hiába mondják ami ptp-ből ftp lesz annak annyi..

  44. Félreérted kicsit az indulataid miatt a dolgot Agrel.

    -egyáltalán nem vagyok win-win párti, ha lesz itemshop azzal igenis el fogják baszni, én is elismerem
    -halvány lila fingom sincs honnan szedted, hogy én a mostani szintezést grindnek hívom :).
    -nem téged próbáltalak meg rávenni arra, hogy fizess elő még (úgy érzem valahogy ez jött le neked) hanem leírtam a véleményem a témáról
    -csak hogy értsd a helyzetet: Ez a játék most egy fail. Játszok vele mert valamennyire még is bírom, de hidd el nem fog nehezemre esni otthagyni ha tényleg az lesz amit mondasz. Tera-ig csak kibírom valahogy. Én a ”majd meglátjuk mi lesz ebből” véleményen vagyok, és MAXIMUM feltételezés ként mondok dolgokat, nem kijelentés ként (ez is fontos).

  45. Sry ha támadólag hatott ,csak ilyen hátba szúrást Nctől se vártam volna. Tudtam ,hogy tetvek ,de hogy ennyire nem hittem volna.
    Nem rád vagyok mérges. Sry ha úgy tűnt.
    A végén még a TERA karjaiba taszítanak és kipróbálom egyszer ha kijön EU-ba ,de nem tudom lesz-e időm. Gw2 “lehet nem veszem meg” státusba lépett a TERA meg “talán kipróbálom. majd” ami nagy szó.
    TERA-nak az ölébe fog hullani a siker és semmi pluszt nem kell majd tenniük ,mert NC önmagát kinyírja addigra (legalábbis EU-ba durva veszteségei lesznek és USA-ban is)

  46. hát, azt az 1-2 hónapot amit várnod kell még bonuszban ingyen aionnal, hisz TERA elvileg tavasszal jön, aion februárban emgy f2p re, szóval olyan sokat se kell kihuzni vele (ELMÉLTEBEN, bár nagyon már nem huzhatják a kiadását)

  47. Azóta be sem léptem mióta meghallottam a hírt hogy f2p lesz aion .
    Én is játszottam full itemshopra épülő játékra ahol a játékosbázis 80%-át a csicska ingyen játékért odatévedt 9- 15 évesek adták akikkel kb esélyed nincs megértened magad vagy normálisan játszani. 10%-át a populációnak azok tették ki akik a világ pénzét ( vagy apuciét ) nem sajnálták csak hogy ők legyenek az istenek (legalább a játékban ha már máshol nem megy ).
    És ha netán a maradék 10%ba tartoztál a “normális” játékosok közé .
    Akkor sem volt leányálom a helyzet .
    Mondjuk ,ha szerencsés napod volt akkor nem idegesítettek , basztak át , kunyeráltak goldot a 90% kéviselői és talán nem 1 hitelgettek a pénzes parasztok sem.
    Naszóval , nekem ebböl az az egy játék bőven elég volt.És alap hogy nem játszom azóta f2p mmoval és ofc törtön sem .
    Tehát más nem maradt hátra : bb aion. : )

  48. mi az hogy az ölébe fog hullani a siker? és semmi pluszt nem kell majd tenniük? a játék jelenleg is elég komoly konkurencia lenne a mostani játékoknak, hát még majd tavasszal mikor már nem azt a “félkész” játékot kaptuk volna meg mint szeptemberben (ami spekulácio volt ugye).
    Elég durván kitett magáért a Bluehole, és figyelnek a játékos igényeire, de ugy hogy ha valami nem jó és update volt tegnap, akkor ma már kapod rá a hotfixet, mig nc nél féléveket is vártál és akkor se kaptál lof*szt se. tenni meg minden mmo nak kell a sikerért, nem elég, hogy megcsináltam a játékot, nem lesz ez máshogy gw2 nél sem, hiába a nagy név neki (ami nem mellesleg az elődjétől van) attol még csak az alapjáték nemfogja elnyerni az emberek szeretetét, kicsit több kell egy mmo sikerhez, (pl support, szerver státuszok, kiado viszonyulása…stb)amiben gw2 pl jelenleg nem remekel számomra (supportban egy rakat fos lesz, szerver státus 1 ből kiindulva kezdeben jó idővel egyre ratyibb, laggosabb, a kiado hozzáállásával egyenlöre nincs gond, bár a blueholal nem tudom egy lapon emlegetni még akkor sem.

    szóval senkinek sem fog az ölébe hullani semmi, föleg ugy,hogy nem tesznek érte semmit.

  49. Úgy értem mindenkit kifog pics@zni és gyakorlatilag esélye se lesz az Ncfailnek visszavágni ,mert nem tud semmit felmutatni vagy lejáratja magát tavaszra még jobban.. ^^
    Persze dolgoztak meg minden ,ellenszél is lesz ,de azért csak jobb ha nem kell a tetvek támadásától tartani annyira. Ha nem kúródik el semmit nagyot fog robbanni .. Az ölébe hullást meg úgy értem beérik a gyümölcs és még Nc meg a többi jani leszereplése is nekik kedvez.
    Pluszt meg arra értettem akkora kegyetlen ellenszélbe,kegyetlen harc a piacért nem lesz. Hacsak a Blizz nem genyóskodik megint,de szerintem TERA már túltépett azon a szinten ,hogy könnyen beszop@ssák.
    Mik vannak? SWTOR ? Nem ellenfél. Wow ? Nem hiszem hiányzik nekik az a playerbase ,meg nem is kell ,hogy wow verés legyen a cél . Aion? Meghal addigra.. Rift? lol addigra ftp lesz az is.. Más most így nem jut eszembe. Van még egy pár,azért csak nem követem annyira már.
    Azt el kell ismerned ha jól időzítenek és jókor lesz ,egy piacon ami újdonságot fog akarni, nem lesz nagy riválisa ( mondhatnám ,hogy GW2 de ezek után már nem merem kijelenteni…) ,hatalmi űrt kell kitölteni egy erős gamemmel ez nekem win esélyes szituációnak tűnik.
    Nct meg hagyjuk.Nemhogy félévet .. évet ,sőt van olyan bug ami 2 éve létezik ,ár és csesztek rá… Gyűlölöm őket ,a roh@dékság mintaképei meg a fail-é,ja és az árulásé.

  50. agrel, utsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek. szebben én sem fogalmazhattam volna 😀

  51. igazából ahogy a dolgok szeptemberben kinéztek öngyilkosságnak tünt elhalasztani TERA-t tavaszra, hisz ugy volt, hogy GW2 is akkor jön (ami komoly konkurencia) ráadásul ugye van egy fos game ami szarrá van hypeolva és “wow” utodnak szánják (SWTOR), ami szintén friss lesz, valamint a diablo 3 (ami ugyan nem mmorpg de mégis sok embert megmozgat) el lett halasztva (biztosan nem azért mert kb jövőre jön egy rakat olyan játék ami vinné a blizzardos playereket…), de igy jelen állás szerint ja, egész “jól időzitettek”

    Az nc-s véleményeddel egyet kell értenem, kár látni, hogy egy jó cég mint NC volt anno (GW1 L2 idején) feltörekvő preciz és odafigyelő volt, látszott, hogy törödtek a játékaikkal, kár, hogy ez valahogyan mára kiégett belölük, és ontják magukból az amugy nem rossz játékokat, de az üzlet politikájuk nem elfogadott erre fele, és mig van aki isteniti (köztünk is, igen fincsi rád gondolok) addig a többség már nagyon durván leírta olyan huzások miatt amit egy fejlesztő cég NEM CSINÁLHAT MEG a játékosaival (ill megcsinálhatja ahogyan láttuk is, de a következménye is meglesz, ami itt van már.) illetve jelen huzásaikkal is lefele írják magukat, igy az embereknek nem lesz kedve és bátorsága megvenni egy pl NCsoft játékot, mert egyből azok a rossz emlékek ugranak be, és senki sem szeret pénzt kidobni az ablakon. Még itt EU ban is van amugy bázisuk (NC nek) de ha tippelnem kéne, azt kell, hogy mondjam Aion ota (az utobbi 1-1,5 évben) már több a hater, illetve aki elfordult a cégtől a magatartásuk miatt, mint akik támogatják öket.
    És én még mindig tartom magam ahhoz, hogy kiadhatnak akármilyen jó játékot, akármilyen “visual stunning” anyámkinját, 95% hogy lefogom szarni, mert az ember bizalmát egyszer lehet elveszteni (és ebben az iparágban az “halálos”)

    igy a wall of textem végére, az update/bugfixre visszatérve agrel, most volt pár hete Balancolás TERA-ban. Ranger és Slayer en finomhangoltak, a rangeren volt egy változtatás ami miatt felháborodtak a játékosok (ráadásul jogosan is ha jól tudom), másnap jött rá a hotfix, javították a skillt, (és más aprobb dolgot). A reakció idő és a cég hozzá állása végett írom csak, miota megy a cry a sorci fajta “hamarabb vége a fightnak mint ahogyan elkezdödne” pvp ellen? hogy be CC-z és 2 shotol 1,6 secben? hogy mennyire imba karakter? hogy partykat wipeol? tesznek ellene valamit? persze, félévente megjelenik egy “kieg” amiben még boostot is kap (lásd 3.0)…

  52. Sok kiégett Aionos pöts, nagyon elegem van már abból, hogy fikázzátok itt ezt a remek játékot a mégremekebb kiadóval! És mindig ugyan az az 5 ember elégedetlenkedik! Vagy 6. Najó, talán 7… meg az a pár akik napról napra fejezik be a játékot. Jó, mind1, akkor is. Ez egy űberf@sza játék, top PvP rendszerrel, ami nem RNG-re épül, hanem a játékos ügyességén múlik! A f2p meg egy óriási húzás volt, sokkal magasabb szintre emeli majd a PvP élményt is, ami már így is TOP! És végre a kevésbé ügyes, de pénzes játékosoknak is lesz esélye PvP-ben, hála az itemshopnak! Szóval kedves ex-Aionosok, menjetek a pi-be, nincs igazatok, Aion 4life!!!

  53. Helló irónia, szarkazmus etc…..

  54. Jó megyek a p-be. Jobb lesz ott nekem. hisz hitetlen vagyok a ftp modelben. Én kocsog… Ámen! ^^

    “És mindig ugyan az az 5 ember elégedetlenkedik! Vagy 6. Najó, talán 7… meg az a pár akik napról napra fejezik be a játékot. Jó, mind1, akkor is. ”
    Ez nagyon ott van. Jót röhögtem. U made my day! 😀 Amúgy tényleg ez a hozzáállása a kiadónak meg a ftp fanboyoknak meg ,hogy menjünk a p-csába. ^^

  55. hát én annyit fűznék az egészhez, mint kitartó jelenleg is játszó aionos, hogy a f2p hír hatására már most széthullott a teljes Spatalos/Elyos community. Sok veterán ragequitelt aionból, köztük a pvp league vezetője, aminek a hatása totális káosz és inaktivitás.

  56. ncsoftnak meg a kurva annyát

  57. végzik a fiuk a dolgukat, végzik… 🙂

  58. Huh, nagyon elprögött a topic, helyettem is reagáltak.

    Én csak annyit mondanék, hogy majd úgyis meglátjuk. Mármint mi lesz a sorsa a TERA-nak.
    De az tény hogy egyre több f2p mmo készül, az ember csak kapkodja a fejét, és egyre jobbak is lesznek ezek a f2p MMO-k (ha másnem akkor ott lesz példának a GW2), annyira legalábbis, hogy sokat szívesen ki-kipróbálgatja az egyszeri játékos, akinek egy darab segge van és egy darab élete.

    Ugyanakkor már ma is az gond, ha valahova előfizetsz egy havidíjat, akkor ha meglátsz egy másik jónak tűnő játékot, akár csak még egy béta lehetőséget is, akkor nehéz a döntés: hagyjam veszni az előfizetésben határidőre szóló játékidőt és játsszak a másikkal, ami egyébként nem kerül semmibe sem (még akkor is ha később csalódás lesz, de pillanatnyilag megadja az újdonság varázsát), vagy ne foglalkozzak az újjal, használjam ki azt, amiért már eleve fizettem, és amit nem lehet szüneteltetni. De akkor ebben az esetben meg nem hagy békén a tudat, hogy valamiről így lemaradtam…

    Szóval a f2p lesz a jövő. De a legjobb verzió az, amikor úgy gondolod, hogy tetszik a játék, akkor előfizetsz rá, és akkor mindent megkapsz ami jár, ha nem fizetsz elő akkor pl korlátokkal ugyan, de bármikor tudsz vele játszani.

    A korlátokat okosan kellene megválasztani, de én úgy látom, éppen az amit mindig elbasznak az ilyen modellben. Lehetetlenül kevés táskaférőhely, korlátozott AH, vagy kereskedelem. Az utóbbi opció hiánya pl a rendes játékosokat is érinti, mivel minnél több árus van, annál könnyebben lehet beszerezni egy-egy alapanyagot. Vagy eladni. Mert ergo a rossz korlátozások azt eredményezi, hogy low pop lesz a szerver kereskedelem szempontjából.

    Egy barátom mesélte tegnap, hogy elköltöztek ally oldalon a WoW Bloodscalp szerverről az Arathorra. És amíg BS-en kínszenvedés volt bármit eladni az AH-ban, az az Arathoron, ahol az alli oldal népesebb, ott ugyanaz az árú 5 perc alatt elment. És nem véletlenszerű esemény volt, hanem ez a jellemző ott.

    Azt a modellt én el tudom fogadni, hogy a f2p az teljesen ingyenes, de bizonyos tartalmakat csak akkor tudsz elérni, ha van rendes előfizud, akár még időalapú is lehetne, szvsz az a nem nolifereknek sokkal jobb lenne. Végülis szerver-használat alapú lenne a legkorrektebb fizetési modell. Vagy még jobb lenne ha mindkettő lenne egymás mellett. Idő alapú is meg használatalapú is, kinek mi a jobb döntse el.

  59. meridian, a feltevésed csak ránk érvényes még mindig. illetve, alapjáraton szerintem “hülyén” fogod fel a dolgot, én is láttam igy a dolgokat, elöfizettem, akkor 24/7 mert nehogy már veszni hagyjam a játék időm, de ez baromság, oszd le napokra azt a bő 3000 Ft ot amit 1 honapban kiadsz a játékért, (kb 100-300 ft lesz, de akkor sem több mint egy doboz cigi ára, akár naponta, vagy a piáé). Szerintem abszolut nem sok pénz érte, hisz van, hogy Józsi elmegy partyzni és egy hétvégén van aki több 10k-kat is otthagy, és ez csak 1 hétvége (persze lehet keverni is a kettöt) valamint lehet egy f2p játék jó ha minden mása szar (lásd eddig GW2, miután NCwest..)szerintem nem lesz f2p é a jövő, nem magyarországból indulnak ki, ahol a fizetés még 1 mmora sem elég, nemhogy a megélhetésre, mint mondtam külföldön akár 3-5 mmo is bevan fizetve és meg sem kottyan senkinek, tök természetes, még ugyis, hogy nem lép be vele soha az adott honapban.
    Valamint fizetős játékokban kevésbé van item shop ami általában szétcseszi a gamet (Aion pont nem jó példa erre). Valamint anno még valamilyen szinten garancia is volt egy “felnötesebb” communityre, ahol nem rohangál minden kis vérpistike anyuci pénztárcájából. hogy most vett 34253489473534 $ ért minden op szart az itemmallból és vert agyon 10 embert egyszerre…

    Ez itt már szemlélet kérdése, én nem sajnálom kiadni azt a kicsit azért, hogy kapjak valamit, és ugy látom (a koreai alapján), hogy TERA nál kapok valamit, sőt, durván nem azt amit a “konkurencia” ajánl. Gw2 terén elmondtam a magamét, hiába néz ki “jól” NCWestes lesz, innentől csak remélni lehet nem ugy fogják kezelni mint Aion-t (bár GW1 supportja is detto ugyanaz szóval a remény hal meg utoljára.) Viszont kiváncsi leszek Gw2 servereire, mennyi idő után jelenkezik majd a nagy f2p dolog ott is (mert gw1 nél is kijött…) (amugy GW2 nem f2p hanem b2p).

    Szerintem minden modell megfog maradni a piacon kezdve a F2P től a B2P en keresztül a P2P ig, felhasználó válogatja.

  60. Meridian, neked lövésed sincs arról, mi az a f2p… GW nem az, ott megveszed az alapjátékot, meg az időközben megjelenő updateket.
    F2p játék teljesen ingyenes, regisztrálsz, letöltöd és játszol.. ami szép és jó, de egyik kiadó sem hülye, hogy veszteséget produkáljon, ezért egy szép kövér itemshop köré építik az egészet, tehát ha nem atomcasualként tolod a játékot és csak “felfedezel”, meg nézelődsz mindegy mennyi idő alatt, akkor előbb utóbb az itemshopnál kötsz ki, és ha egyszer belekóstoltál, úgy húznak le, mint hígfost a budin, és azon kapod magad, hogy a hónap végére elköltötted a fizetésed, és remegve várod, hogy ismét pénz kerüljön az egyenlegedre… Aki próbált már ilyesmit, az tudja miről beszélek…
    Aki hosszabb távon akar élvezni egy játékot és komolyan is áll hozzá, annak a f2p nem alternatíva.

  61. Perento Asmo oldal tegnap:

    Arénára várakozás kb 10 perc. Belépők mind beton gearben. Ha valamit el akarsz érni vért izzadsz. Néha beesik pár afk arc free pontért.

    Ostrom: Gelk/Igni menjünk át és vegyük be. Esélytelen, ehhez a pár hete összetrombitált 200 fő nudli volt. Kb 400 kellett volna.

    Abyss: Középső felső fortok hetek óta balaur kézen. Kb le se xarja senki se. Tegnap bevetük Astériát. Random 1 aly! Tele 40+ emberkékkel. Közben lett még egy fél aly valahogy, de így is 40+ perc volt lenyomni a boss-t, ami régebben 5-8 perces dara volt csak.

    Pvp: naponta Gelkbe átruccan pár transformer barbie party. Addig van élet, utánna csak ragna gankeli a kedves farmerkedőket Hide endlessbőll (vicc, hogy 2.0-a óta nem tudták kijavítani a láthatóságát és az agrójat)

    Insták:
    Azok megyegetnek, igaz cleric-et azt úgy kell a temetőből kiásni/életre gyalázni :), hogy legyen mutatóba. Chanter szintúgy.

  62. Még rosszabb lesz ,mert se utánpótlás meg mennek el a népek és akik jönnek majd azokat is új szeróra fogja terelni a GS. Én meg pl vén rókaként ilyem limitekkel nincs az az isten ,hogy felhúzzak egy új karit a 0-ról. Transfer meg akkor se lesz ha elérték az új szerón a maxot. Vagy quit,vagy vergődsz,vagy altozol ami ugye szopás s cd-k miatt, vagy új élet az új szerón ami megint szopás a cd-k miatt, hát nem is tudom… Ha meg a szervereink amin a nagy karijaink vannak bedöglenek ,olyan mintha elvesztenénk ezt a 1,5-2 ,2+ évet,szóval = azzal ,mintha törölték volna őket…
    Cool story bro.

  63. Kis életkép spata ely:

    -tegnap silentera weekly: 3-4 óra várakozás alatt 2, azaz 2 darab asmo vette a fáradtságot, hogy mutatkozzon valahol

    -pvp ingi: napi 1x 6-8 óra között átjön néhány transformos meg pár vérpistike aztán vadul próbálják meg egy ”fél allyval” bevenni a nem is foglalható fortot, elyosok gelk pvp ugyanezen minta alapján

    -siege: veteránok többsége elment, siege vezető Zaishen elment, wtf most ? siege hirdetés összeguberálnak 70 embert nagy nehezen, amiből 30 az első halál után lelép, a többit meg ragna v omega tapossa agyon

    -abyss siege: a játékosok többsége lassan arra nem emlékszik mi is az az abyss, abyss fortok nagyívbe leszarva… ja deeee volt tegnap rá liga is… kettő allyval amibe fejenként 8-8 ember volt

    -lfg: a cryfest elérte a maximális méretet, már lassan az npcék is elkezdene cryolni

    -gazdaság: irtó sok crafter lelépett, 1 hónapja keresek craftert a Noble Wise Dragon King’s sword/dagger-ra

    -insta: a healer szerepét a chanter vette át, a cleric nemzeti látványosság lett, mely szökőévente látható csak a szerveren

    Ahogy hallom a dolgok asmo oldalon is ugyanígy, de legalább megvan az első szerver ami ki fog halni :D.

    Ahogy olvasom (Malachit) a többi szerón sincs másképp

    + mire kijön az új rendszer és esetleg valami ropogós új husit kapnánk addigra rég mindenki elmegy már a szerverről a populáció hiány miatt =/

    ”Ez már nem az a játék” – írják sokan… valóban, a régi Aion játékosok ideje leáldozott, rettentő kis részük fog csak az új ”fejezetben” részt venni.

  64. ááááááh, cry me more, fare the best. Az nc fail, mint mondottam és az is marad 😀 A Gw2-sök meg kezdhetnek rettegni mert ncwest kapja a supportot nem az arena.

  65. de könyörgöm honnan a f@#omból szeditek hogy megint az nc failfestes kollegák menedzselik a játékot, amikor az arénanet vigyázott az első részre is, és valószínűleg a másodikra is ők fognak, mivel kb semmi más dolguk nem lesz, ugyanis nincs több játék amivel foglalkoznának. csak ez.
    remélem nekem van igazam, de ha úgy érzitek hogy nem, akkor még időben mutassatok egy forrást ahol le van írva az ellenkezője! nem akarok pofára esni miután kipengettem a játék árát.

  66. onnan vesszük, hogy már volt valahol cikként bejelnetve, másrészt pedig, nézd meg az egyet, elég régota ncfail supportolja azt is, és nem az arena net…

  67. Na megnéztem, gold acc felel meg a mostaninak csak olcsóbb lesz, lesz veterán a mostani előfizetőknek ingyé csak kicsit korlátozva és lesz free ugyancsak korlátozva. Ergo aki eddig fizetett annak olcsóbb lesz és aki nem fizet avval feltöltik a játékot, szóval evvel csak jobban lehet járni mint most. Amíg nincsenek ap itemek a shopban addig ez egy jó felállás sőt meg kellett volna lépniük előbb. Ha meg enchant lesz is azt csak 1x kell megvenni az annyra nemgond.

  68. Mzperx:

    ”Amíg nincsenek ap itemek a shopban addig ez egy jó felállás sőt meg kellett volna lépniük előbb.”

    Mz ! Amint olvashattad az utóbbi 98972374 hozzászólás erről szólt , h senki nem tudja h lesz e itemshop vagy sem, csak találgatnak. ( noha Szergely váltig állítja de ő csak a szopóálarc miatt szeretné ennyire =P )
    Talán ha van egy ici pici agy abban a 90 dioptriás szemüveggel ellátott koponyában (gameforge) akkor nem lesz itemshop és talán még új játékosbázis is érkezik… !!TALÁN!!

    senki nem tud semmit, de amúgy sztem előre fölösleges cryolni ( ne vedd magadra nem neked szól csak máshogy nem tudtam leirni :D) , a mostani helyzeten ( very ultra mega giga low server population ) na azon lehet cryolni :D.

  69. mmositen van leírás, ahol ugy írják, hogy lesz, valamint meowie másolt be questions and answerst a gameforgosoktól akik szintén megerősítették az itemshop létezését. (jelenleg ez tölti ki a legnagyobb idejüket…)

  70. lezs itemsop, de megmondták hogy NEM lesznek benne felszerelések, fegyverek, meg ilyesmik amiket megveszel és fel lesz öltözve a karaktered. jelenleg nem tudják mit rakjanak bele, hogy ők is jól járjanak és a játékosok is jól járjanak, de eddig ez a tuti.

  71. 3 angol szerverből lesz 1, meg nyitnak 2-3 újat mikor “ingyenessé” válik. Populáció is meglesz (unbannolt karikkal dúsítva), meg a friss, minőségi anyagnak is lesz helye. Happy end xD

  72. meowie, ncwest is mondta (sőt azt is hogy item shop se lesz), ez kb olyan, a wow új kiegje áprilisi tréfa volt kb 4 éve és a blizz leírta, hogy csak poén, ilyen tuti nem lesz SOHA, és láss csodát 4 év multán… =)

  73. Aki mostani előfizető és van maxos karaktere veteranként megmarad mindene karakterestöl megy át az új helyre. (álítólag, mert a hivatalos aoin oldalon ezt olvasgattam ki a hablatyból). Nem kell lvl1-ről kezdened a mostani karaketerd helyett. Ez eléggé marhaság lene. A mostani preorder closed beta Tempemet a fene se kezdené megint csupasz bugyiról 😀 Már relatíve korrekt gerben van és néhány ellen clast le is tudok vele püfölni 1 kis mákkal 🙂 Sorc, SM esélytelen a fa vagyok, fogas vagyok, tolókocsi vagyok, halacska vagyok megdöglötem 1 sec alatt, vagy a tolószékben megrágtak a bogarak efektudok miatt….

  74. Ez egy rohadtul egyszerű gazdasági döntés. Alig van előfizető, GW2 mindjárt érkezik(ha igaz, akkor enszíveszt lesz a support vagy nem), így inkább a kiadták a kezük közül az egészet és átveszi egy másik cég, aki lát benne fantáziát.
    Én személy szerint kíváncsian tekintek az f2p elé, mivel inkább játszom több játékossal, mint eggyel se. A mostani szerver populáció egyenlő a nullával, így szerintem mindenképp jót fog tenni a játéknak ez a változás.
    Az itemshop tartalmát pedig az új CM elmondása szerint közvetlenül a váltás előtt fogják közölni. Kíváncsian várom.
    Az viszont tény, hogy ha nem gold accountod van, akkor gyakorlatilag nem tudsz felgearelődni.

  75. gw2 elvileg ösz körül jön (Q3 ban nem)? tehát a tavaszias megjelenést eltolták kicsit, ha jól olvastam pár hete a gw2 blogon.

  76. GW2 closed beta pénteken kezdődik, de ugye ez nem jelent semmit. Habár én határozottan bizakodó vagyok, hiszen azért mégiscsak béta állapotban van a játék.

  77. closed beta ami igazából “alfa” mert belsöséges emberen kivül a kutya sem játszhat vele…

  78. nem attól alfa vagy béta hogy ki játszhat vele 😀

  79. nyilván, bár Closed Beta általában invitálos, tehát van lehetöséged neked is kiprobálni ha mákod van, Alfa meg általában zárt, csak a csapat tagjai…stb (ezért mondtam, hogy kb Alfa…)

  80. Ur isten mi ez a parasztlázadás, komolyan mondom tisztára kiégek rajtatok, föleg agrelen, nemértem minek ennyire fikázni egy céget csak azért mert egy játékot f2pre alakitják át, és persze egyértelmü, h akik fizetnek joval többet kapnak, mint akik nem, az lenne a szép ha nem igy lenne, ez a lényege…Akkora faszságokat tudtok mondani h az hihetetlen, egy szimpla ujitásrol van szo, annyi, h ugyanugy fizetsz, csak többet kapsz érte, kajak nemvágom mi ebben a szar…Ha meg nem fizetsz,akkor is azert ellehet lenni benne, de nem az a célja egyetlen cégnek sem, h az ingyenélö agreleket etesse,vagyis nem ingyenélö mert eddig fizetted baszod, ezért nemértem mi a problémád! Ezután is fizeted,és egyszerübb lesz mint most faszomnak kell a cry.Tiszta szánalom és szégyen amit itt össze nem hordtok de komolyan,nc kb 100-ik helyen sincsen a leggusztustalanabb mmot fejlesztö cégek listáján.Kiváncsi lennék sokan mit hoznának ki az egészböl akkor ha sajátjuk lenne egy mmo…Most ha belegondolunk,ugye van egy fasza alapjáték,ami sikeres is meg minden,kurva sok mindent tényleg szarul csinál,de vaze amikor jo dolgot csinálnak, akkor tényleg nemértem minek baszakodni …

  81. Mondjuk nemertem ez a szar miert keveri ossze a mondatokat a szovegben amit irok, de nem baj igy is kihámozhato:)

  82. Fincsi: forever fanboy, forever alone. 😀
    Vicces, hogy ingyenélőzöl, miközben törtön játszol. 🙂 Plusz lövésed sincs a f2p modellről 🙂

  83. 1:van rola lövésem,nemtudom miért hiszed azt h nincsen..:D
    2:annak, h törtön játszom, semmi köze nincsen a témához, teljesen más okbol tolom itt,nemtudom ebben mia vicces…:D Amugy ez nem fanboyosdi, hanem egyszerüen nemtudom ép ésszel felfogni, hogy ha vmi pozitiv irányba változik, akkor az miért szar?:DD Na mindegy ugy sem fogunk közös nevezöre jutni hanyagoljuk isXD

  84. Meg amugy is,minden cég maga határozza azt meg,h milyen modellt dolgoz ki sajat magának, nincsen arra semilyen szabvány, h egy f2p-nek márpedik ezt meg azt kell tartalmaznia,emezt meg amazt meg nem…Semmi ilyen nincsen,szal simán jó amit csinál, más játékokban is nyilván nagyobb elönyre tesz szert(gyorsabb exp,gyorsabb gearelödés stb..) aki fizet, a többi az meg igen is szopjon ha már fizetni nem akar, örüljön neki h rajta lehet a szerveren, nem h még hasonloan jo legyen a sorsa mint annak aki fizet ne vicceljünk már

  85. Játszottál f2p mmo-val, ahol vásároltál is itemshopban?

  86. Jah,Cabalban:D Meg ha jol tudom, itt is max enchant mefg ilyen hasonlo szarságokat tudsz vásárolni shopbol, ez szinte alap egy f2pben…Különben mi a tököm ösztönözne minden embert arra, h fizessen.:??

  87. mennyi pénzt hagytál Cabalban havonta? 🙂

  88. Nemtudom már, de ha 1ftnál többet, akkor már nem érte meg azért a fosért:D Amugy olyan 5.000…De most tisztázzunk egyet:most Aionban az encsiken meg az ehez hasonlo dolgokon kivül, lehet nagyobb elönyre szert tenni ha fizetsz a játékért? Jó persze az alapdolgokat leszámitva, mint h insta cd, plussz AP meg hasonlo szarságok…Gondolok itt gearre, mert ha pl egy fasza kis abyssfegyot vagy ruhát meglehet venni, arra én is azt mondom h nem fér bele, akkor megnyalhatják a bimbomat:) De nemhiszem h ilyen dolgok lennének….Most pl Lineage2özöm, ott is ez van az orosz innovánál, lehet venni exp boostot, egy csomo potit, encsiket armorhoz-fegyohoz meg a tököm tudja még mi mindent, viszont havi dijat nem kell fizetni…

  89. Na jo most kevertem a szezont a faszommal, mert ugye az esélynövelö szarokat most lehet megvenni, amikor meg majd vesz az ember havonta egy szarságot h neki jobb legyen, premium accot, akkor az még ugye ezeket nem tartalmazza majd.

  90. Fincsi, jelenleg Aion nem f2p és az itemshop sem annak megfelelő. Tele lesz ap/medál vásárlási lehetőséggel, meg ki tudja milyen finomságok (x napig %-os pvp attack/def talizmán, ap vesztés csökkentő, stb simán lehet). Széles választékkal, ami nélkül szopás lesz a játék, mint minden f2p mmo-ban… Függetlenül attól, hogy premium acc vagy sem, ami még gusztustalanabbá teszi.

  91. De várj, most ez találgatás, vagy tény, h ilyenek lesznek benne?

  92. Minden f2p mmo-ban vannak ilyenek, ne hidd, hogy Aion shopja leragad a mostani szinten… Majd meglátod. 🙂

  93. De nemrégen még az f2p mokban nem voltak ennyire szörnyü dolgok, most meg kiderül, h Aion még istenes a többihez képest(egyenlöre..:DD)?? Ne bazd má el Szergi, nemsokára karácsony van, hát milyen ajándékot lehet neked adni ezek után?:XD

  94. NC-nek gratulálj, ne nekem 🙂 F2P mmo-k nagyon rég így működnek már, tudnék mesélni… >_<

  95. engem csak az az egy dolog dühít fel, hogy aki anno megvette a játékot, még a legelején, preorder stb. én pl díszdobozosat (12k) de aki a collectors editions-t(mennyi? 15k?) és fizette a havidíjat (3500ft kb), annak mi az hogy nem a legnagyobb szintű accunt jár?? nem fizetett ezért a ****ért eleget??? még megint fizessen havonta, lóf***** lesz ez igyenes =( mi az h növelt cd az instákra mikor már 1000 végig ment mindegyiken! csukott szemmel végig tudnék menni TC-n, FT-n,SR-n,DP-n,Abyss instákon, erre cd-t raknak rá?? a drága jó nénikéjüket!! meg aki nem fizet semmi nem használhat brokert? ilyen alap dolgot korlátozni?? pffff

  96. Quote:
    Theres also the issue of the store. I can accept things like Skins and dyes for example but many will not be impressed if I pay for the gold pack and the likes of 100% supplements come along that are only available in the cash shop unless of course if they’re part of veteran rewards going forward this might be tolerated if equal amounts of both gold and orange 5 packs are included every month. There also the issue of game breaking items like ap items being sold in store will GF promise not to sell items like those in order to maintain game balance?
    The item shop content is really a tough one. And of course you are curious about the content
    We won’t sell power items and god forbid, we don’t want to sell equipment, weapons and such.
    However, I can’t give you more details. Those will be announced through the respective channels (newsletter, webpage, press releases, so on). We will release the item shop content before we start in February next year. So you can still decide on your own wether you want to flag your account for opt-in or not.

    Quote:
    GM support: Were supposedly gettin 38 GM’s who will look after the game, will they be for only THIS game and not be spread out across others? Will they actually investigate and ban real hackers (Made-in-greece has a few that have been recorded doin so) and not spend their time pissing people off and banning and muting people over one word swears in chat (theres a swear filter for a REASON, spamming obscenities in /3 is a different issue).
    Our support team will monitor the game. Not spread out to different games. Just Aion.
    We will investigate hackers, botters, cheating in general and more. Of course we need to monitor chat as well, after all there are some rules which need to be followed.

    Quote:
    And will GF actually listen to players and generally improve the game’s quality and not run it into the ground? People have looked at 4stories shop and it doesnt bode well as is details of stories about ridiculous bans and bad experiences reminicient of Ncfails L2 days.
    We are forwarding any concerns and issues and feedback to the respective ressources (in our team, to NC, etc.). And yes, of course improving the game’s quality is a priority.

    Quote:
    I have a rather important set of questions about the new servers.

    Will there be a temporary level cap of 50 as Aion 1.5 started?
    Not that I know of. The current level cap of level 55 will stay until it will be increased with 3.0.

    Quote:
    What will the rifting setting for Morheim/Eltnen be? Considering there are no twinks to start with.
    At the beginning, we will take over any restrictions made by NC as well as any setups for the rifting events. This also means: Sorry to say that but the settings for Morheim/Eltnen will stay for the moment.
    We might adjust it to players’ needs if necessary though in the future.

    Quote:
    Will our veteran rewards be applicable on this server/these servers?
    Since we take the game as it is, it should be possible. Yes.

    Quote:
    Will there be any other changes regarding this server to cope with the fact that nobody crafts consumables/gathers yet etc.
    What do you mean exactly? I might have an idea what you are aiming at but maybe you want to explain your question and go into detail :).

    Quote:
    I have Esoterrace cooldown scrolls will they work?
    I have no information about the instance cooldown scrolls, however this is noted down and will be answered as soon as I have the information.

    Quote:
    Me and many Legion Mates are Asking ourself can GF Change Aion How They want ( Mechanics/Events/Etc) Or do they need knock at Nc Soft and Ask about such stuff? Because if you have full acess to Aion you could Create Nice Events and Design the Game how we Customers Wish?
    We are publishers and stay publishers. However, we are in close relationship to NC and they already asked for feedback about several stuff.
    Events can be created yes. Besides the existing events in game, we want to hold events and competitions next to the game.
    Forum contests, cosplay contests, fan art competitions, reallife meet & greets, community reallife events. Everything like this is planned.
    For the ingame events, we are able to adjust some of the events. Not all of them but some.

    Quote:
    For Example: Many many many Pvpers like myself are unhappy about The Ap Cap in PvP which exist. so if enough customers give a feedback about this could GF Remove The Ap Cap or Increase the ammount of Ap that we can gain?
    The AP cap stays for now. And will not be removed in the near future. Increasing the cap is another option though and might be considered depending on your needs and the current game balance. I will forward this to our team for discussion.

    Quote:
    You say you will not imbalance the game and especially not the PvP balance yet your aion modal is doing just that.?
    As said before, the game will not change much. The item shop is the biggest concern right now as I can read it through various posts on various platforms. The content of the shop will be released early enough so you can either decide afterwards if you want to continue or not. Or even have constructive feedback we can forward.
    Sadly, that is all I can say for now. :/

    Quote:
    If your lot of experience in the past years of running games has made you better as a company at hearing what players needs are why does your company still have such a bad name.?
    We from the team are full of experienced professionals coming even from various backgrounds. We want to set a new standard for us. Yes, this game and you, the player base are a challenge but challenges are exactly what we seek.

    Quote:
    By which way will you protect the players from players using hacks?
    We have various internal discussions about this issue.
    Nothing is fix yet. As well at this point, we can’t tell you much.

    Quote:
    What will be the time line for 3.0 will NCsoft still be doing the work to release 3.0 on GF servers or will it be the 38 people that work at GF be working on it ?
    3.0 is a huge content update prepared by NC which will be delivered to us. We are servicing it. And we are still a growing team so it won’t stay with the current amount of people.
    3.0 will come. When exactly? I can’t tell yet. We will keep you posted though.

    Quote:
    Has GF only got a licence to run Aion from Ncsoft ?
    We are publishing it, but have a close relationship and close contact to NC.

    Quote:
    If so does this mean that anything GF wants to do with the aion they have to go ask NCsoft korean?
    Depends on what we want. Of course, if things need to be implemented ingame, which requires coding for example, this needs to be done by the developers of NC.
    We however are working this out together. It is not a “we want, you do, and give us the patch” relationship. We are in cooperation. That also means evaluating changes together with their developers. And then decide together.

    Again at this point, I apologize for not answering everything. I will come back tomorrow and be there for questions and feedback. 🙂

  97. bocsi a fenti írás hosszáért , de ha ez igaz amit itt írnak akkor én ebbe nem látok sehol abyss itemeket meg fegyokat.

    ha valakinek van más forrása arra hogy lesz akkor az irja be , vagy addig szerintem nem sok értelme van előre gerjeszteni a feszültéséget amíg senki nem tud semmit.

  98. nem gerjesztés, mutass egy f2p mmo-t ahol nem igy van (még a nemrég f2p modellre váltott age of conan is bevezette…) miért? mert az emberek veszik, és durván veszik, és pénz jön belöle, őket a többi nem érdekli (mintahogyan ncfost sem érdekelte, a 2 évig tartó cry festetek…)

    finyak, ha lenne mmo-m, per pill valahogy ugy kezelném mint a bluehole a TERA-t, nem azért mert egyszerüen fantasztikus játék, és nagy kedvencem…stb, hanem mert volt szerencsém megtapasztalni, hogy milyen mikor egy kiadó, egy szólgáltató törödik velem (játékossal) a pénzemért.

  99. Egyrészt az item shop tartalmát még nem hozták nyilvánosságra tehát bármi lehetséges, ahogy a GF fickó mondta: majd időben megtudod és eldöntheted hogy abbahagyod az aiont vagy sem.

    De mondok egy példát, amit simán el tudok képzelni abból amit mondtak és amit a sorok között vélek még látni. Ugyebár sok régi PVPs kérdezte, a killből szerezhető AP korlátot eltörlik-e. Erre a válasz: egyelőre marad úgy ahogy van, majd sejtelmes utalás arra hogy a jövőben több lehetőséget fontolóra vesznek.

    Mi van akkor, ha item shopban vehetsz olyat amuletet, ami eltörli az AP korlátodat? Szerinted mennyi AP-t lehetne így összeszedni egy nap, ha jó gearben beszabadul valaki a newbiek közé? Szerinted mennyire imba ha valak i napi többszázezer AP-t szerez, a medált pedig shopban lehet venni? Ja és a válaszok alapján az egyáltalán nincs kizárva hogy medált árulnak majd. Csak közvetlenül abyss fegyvereket és páncélokat nem fognak. Talán. Egyelőre.

  100. ahogy én nézem nem lesz ilyen , nem véletlen a 3 fajta user besorolás
    most kint van részletesen a dolog, szerintem tisztán látszik mit akarnak.

    beetesés megy starter packkel ami tényleg csak arra jo hogy körbetudj nézni és megtud izlelni milyen aion-nal játszani, de semmit nem tudsz elérni vele.
    Veteran rang arra jo hogy bármit betudj járni, de 70-118orás insta cd-k csak annak jok akik heti 1-2 alkalommal játszanak viszont azoknak teljesen használható.
    Ha akarsz is valamit elérni akkor kell a gold user ami ugye 10euro , kevesebb mint eddig , és aki eddig befizette az ezután is befogja , ha nem lesz itemshopban minden megvehető.Viszont játékos toborzásra az első két user verzio szerintem használható.

  101. meyove irta:”engem csak az az egy dolog dühít fel, hogy aki anno megvette a játékot, még a legelején, preorder stb. én pl díszdobozosat (12k) de aki a collectors editions-t(mennyi? 15k?) és fizette a havidíjat (3500ft kb), annak mi az hogy nem a legnagyobb szintű accunt jár?? nem fizetett ezért a ****ért eleget??? ” Hol itt az összefüggés? Attol még, h régebben fizetted, miért lenne ingyenes az az opcio, ami másnak is fizetös? Fizesd tovább azt annyi, most kajak baromságokat irtál! Ennyi erövel, akik anno játszottak(tehát fizettek Aionért), azok most mind ingyen tolhassák a legjobb opciok mellett, abban hol az üzlet? Nemigaz h mindenki mindent ingyen akar…

  102. “Mi van akkor, ha item shopban vehetsz olyat amuletet, ami eltörli az AP korlátodat? Szerinted mennyi AP-t lehetne így összeszedni egy nap, ha jó gearben beszabadul valaki a newbiek közé? Szerinted mennyire imba ha valak i napi többszázezer AP-t szerez” Amikor jol gurult a szekér, és tényleg daráltam befele az officereket meg minden, akkor is kb ha havonta 3szor volt olyan, h a limit miatt nem kaptam APt, és igy, h volt limit, igy is böven 100k AP felett volt a max, amit csak pvpből szereztem, newbiek közé beszabadulásrol meg annyit, h ezt nemértem, a nagyranku officer “newbiek???” átjönnek hozzánk elbukni mindenüket h az nekik jo legyen??:D Na mindegy, biztosan te érted Prana…

  103. fincsi, én értem csak te nem… a ranknak mi köze a gearhez? attól még lehet valaki atom gearben hogy rank 9, sajnos tudjuk nagyon jól. És attól hogy valaki noob és szar gearben van, simán lehet rank 4-5 küröl csak az abyss kampány questekből…

  104. pc guru, 2012/1. 9-es oldal teteje, ahol is egy mmo-rol irnak, ami novemberben lett ingyenes. 85%-al tobb player van azota, es ezert nem kellett leallitani a gamet a sony-nak.
    vagyis talan a mi szeroink is ujra benepesedhetnek.

  105. nem a népesedéssel van a gond vadasz.
    Prana, 3.0 és ÁLLITOLAG már nem lesz igy, a patch notesban legalábbis ugy irták, hogy bizonyos gearhez, bizonyos rank kell, amint ninsc meg a rank, bedobja a cuccost az inventoryba.

  106. “fincsi, én értem csak te nem… a ranknak mi köze a gearhez? attól még lehet valaki atom gearben hogy rank 9, sajnos tudjuk nagyon jól. És attól hogy valaki noob és szar gearben van, simán lehet rank 4-5 küröl csak az abyss kampány questekből…” Nem is erröl volt szo, te tudod, h mit irtál, és h én mire reagáltam?:D Ezek szerint nem…..Olvasd már el mégegyszer pls, mert irtál egy baromságot, h “Szerinted mennyi AP-t lehetne így összeszedni egy nap, ha jó gearben beszabadul valaki a newbiek közé? ” Nah segitettem, igy már remélem érted…

  107. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

  108. Kouta, tudom olvastam én is. Egyrészt a lvl60 gearekből sem lesz mind korlátozva így, másrészt simán maradhatnak az 55 eternal abyss gearnél, az is atomtáp egy kezdő pve-shez képest. Néha cdredben összefutok olyan lowgear afk csapatokkal, hogy egyedül leszólózom őket még karcolgatni is alig tudnak, szinte minden dodge és resist.

  109. Boldog Karácsonyt midnenkinek!

  110. Sok Boldog Kellemes Csodálatos Hihetelen Szép és Gyönyörűségben Gazdag Új és Bontott Cserép eladó!

  111. Finyak én nem cryoltam soha, itt HC fail miatt,sőt már nem is fogok, mivel Aiont már bő 7-8 hónapja leszarom.Látom te teljes mellbedobással véded az egészet még mindig.Ez az F2P hidd el nekem teljesen még ezt a maradékot is meg fogja ölni.Erre nagyon jó példe volt számomra a legkedveltebb F2P játék amit játszottam sok magyarral eggyütt.Ott a következő volt a felállás!!!!
    Requiem:Bloodmarey S1-ben elég türhető kis PVP játék volt Free Userként is úgyanahhyik voltak CD-k instákra mintha premiumos lettél volna a különbség abban mutatkozott meg,hogy freeként lvl 66 után szinte nem tudtál labdába rugni semilyen szinten mert olyan szintű grindfestebe nyomták a játékot hogy 24/7 sem nagyon tudtál szintet lépni, max egy két hónap alatt.Death penalty rendszer aranyos volt grind egész nap szó szerint értve akkor haladtál 5%-ot,egyszer haltál 2,5% bukott és nem lehetett visszavásárolni!!!Ha túl sokszor haltál, akkor deleveling akció!!!Lvl 66 után kénytelen voltam prem User lenni ami kb felezte a death penaltyt és ennyi értelme volt csak és kb 8000 Xp-vel tőbbet kaptál mobonként!!!!Ez = mint halottnak a csók.Volt Item mall szolgáltatás ahol tudtál vásárólgatni bizonyos extrákat mint XP Boost,Extra wears,Meglepetés csomagok,Enchant insurance ami még nagy mennyiségben sem volt garancia arra,hogy a vért izzadva megszerzett kis szaros ruhádat/fegyveredet nem töröd be a 3. enchant fail után!!!A vért izzadva alatt azt értem,hogy allianceban tudtál menni bossokra!!!Egy alliance 2X25 fő volt és a boss igy volt 3-5 óra ami alatt kockásra űlted a segged,és ha nem volt szerencséd akkor a 4. órában bug miatt resetelt a boss!!!!Egy bossfight alatt minimum 10X er haltál!!!Drop 50 emberre adott 2 db használható cuccot ami legtöbbször class specifikus volt ha nem olyan classal voltál akkor feleslegesen voltál a boss raiden/esetleg delevel lett a run alatt.KB 80 boss raid alatt 1 db a classom számára használható sapka esett!!! A hozzá tartozó felső Ah-ból jött és a cipő soha nem lett meg.A Customer support =egy nagy rakás szarral,Cryfest és a buggok stb a mai napig nincsenek kijavítva/szartak a képedbe mert űgye free game és örülj,hogy egyááltalán a szerveren lehetsz!!!Én lvl 66 után úgye megvettem a premiumot minden hónapban és rákényszeritettek a mail pontok használatára is egyben ezzel.Ez az utolsó 8 hónapban több mint 800 USA dollárt emésztett fel!!!!Számolj az nem kevés.Mindegy legalább játszhatóvá és élvezhetővé vált.Egy gond volt csak vele.Megjelentek a cheterek akiket nem bannoltak mert prem user accot használtak és raklapszámra költötték az item pontokat, ami a bussiness részét képezte nem gyengén, sőt abból tartották fent a szervereket a free pénztelen csőves usereknek.A prem acc nem volt életveszély havi 39 USA dollar volt ami, nem egy egetverő összeg,de ez nem elég mert azt a low population server szinte minden tagja megvette+ akinek ennyire sem volt pénze az in game pénzért vett előfizetést!!!Kvázi egéyz hónap grind,az előfizetésért olyan irreál áron mentek….3 official szerverrből még igy is 2 lett mostanra,mert az emberek elmentek—–> Aionba A lényeg nem is ecsetelem tovább e szép történetet, de vedd már észre hogy NCfail lehúzott és mivel már nem volt bussiness nekik igy eladta ennek az új nyomorék cégnek a kezébe ezt a lehetett volna egy nagyon jó játékot!!Gondolom nem kis cashért.Az új noymoronc cég elhúzza az orrotok előtt a mézesmadzagot és ezta befektetésést kamatos kamattal fogja rajtatok behúzni kvázi lehet hogy a gold acc 3 euroval olcsobb lessz csak majd szart sem érsz vele mail itemek nélkül.A bussiness már csak ilyen.

    Sorry for wall of text.

    PS:Ne hidd, hogy eddig nem postoltam ide,és egy kivűlálló majom lennék aki ide jön trollkodni,mert nem.

    Aion:Spatalos Asmodian side egy maxolt és 7db lvl 40+os karaktert hagytam ott Spatán.Pedig nagyon, nagyon szerettem azt a játékot!!!!Most K-Terában tengetem az időm java részét.Ami ezen idő alatt még idegen nyelvkörnyezetben is sokkal tőbb örömet okozott,mint Aion a teljes játék időm alatt.Néha megfordult a fejemeben,hogy visszanézek 3.0 ra vagy csak befizetek egy havit mert hiánoyznak a karaktereim amiket oly nagy nehezen, ely túlerőben felépitettem.De ezek utrán,hogy F2P lessz már a beleőlt időm sem érdekel, és biztos,hogy nem fogom újra előfizetni még goldal sem, pedig olcsóbb!!!Az F2P ami drágább mindenhogyan mint P2P be fogja verni Az aion koporsójába az utolsó utáni szöget is…

    Tisztelettel:Sagrath

  112. Sagrath!
    1: nem védem, csak egyszerüen nem értem, h ami javul, azt minek szidni?
    2:ez nem requiem, 100%ban tisztában vagyok azzal, h ott mi megy, mert játszottam vele, de azt ne hasonlitsd Aionhoz(meg kb semmihez, mert egy hatalmas szarrakás és gusztustalanság), mert itt premium acc nelkul is kitudod szedni a gearedet, illetve fel tudsz fejlödni tök lazán!Viszont kell lennie különbségnek, ez lesz a:
    3:ha nem lennének olyan dolgok, plusszok a premium accosoknak, amik többet nyujtanak egy free playernél, akkor mi ösztönözne egy free playert arra, h fizessen? Nyilvánvalo különbségnek kell lennie ahoz, h fizessen az ember érte, mert tudod, a cég pénzböl él!
    4:az f2p több pénzt hoz, mint egy havi dijas, pedig kevesebben fizetnek érte,(mert mindig vannak akik ingyenélök akarnak lenni!), ergo aki fizet, az álltalában többet fizet,ennyi.
    5: léteznek más f2p mmok is a világon, amiket igen sokan játszanak, nemtudom miért pont Aionnak verné be a koporsojába a szöget, amikor még mindig eléggé jelentös játékosbázissal bir, csak most annyi változik, h aki továbbra is fizet(mint eddig),annak sokkal egyszerübb lesz….Hogy ebben mi a rossz, azt mindenki döntse el maga, én nem látom ebben a vesztöt, az, h mi lesz a sejtelmes bizonytalan jövöben, h talán betesznek ezt meg azt a shoppba, kit érdekel? Tegyenek be abyss fegyot is, aki megteheti vegye meg, de én, aki pvpböl kiszedem, rommá fogom verni…A lényeg az, h olyan cuccot ne tegyenek be, amit normál modban nemlehet megszerezni, mert az, h vki hamarabb megszerzi az itemet, leszarando dolog(nemmindig gondoltam igy, de változott a véleményem átgondolva az egésszet!),vegye meg a fullos geart item shoppbol! És..??Én is kiszedem, és rommá verem, akinek van rá pénze, de nem tud játszani, ugy is meghal…Amugy pls requiemet ne hozd fel példának, mert az az mmok szégyene kb, nem is nevezném semminek, és nem az a jellemzö ami abban van

  113. “mert itt premium acc nelkul is kitudod szedni a gearedet, illetve fel tudsz fejlödni tök lazán!Viszont kell lennie különbségnek, ”

    itt abba hagytam olvasni, hiszen látszik, hogy fogalmad sincs a f2p aion korlátozásokról.

    olvasgasd még azt a honlapot…

  114. Elolvastam, és még mindig ugyanazt mondom….Te meg elolvastad, de nem gondoltad át…

  115. Látom a humorérzéked még a régi, fincsi 😀

  116. nem értem, hogy nc hogy a fenébe nem fizet még fincsinek…

  117. Jelen állás szerint , azaz amit eddig tudunk, szerintem igenis kilehet szedni majd a 30-as meg 40-es gear-t veteran acc-al. Aki viszont tényleg 55ösön akar majd pvp-t nyomatni akkor kell a gold acc.
    Ugyanis ha lesz elég ember azaz ha rift event alatt nem az lesz hogy körbeszaladok a kiskarival, és egy embert se találok heironba aki questtel , akkor nem nagyon fogok haladni az abyss pont gyűjtéssel ha előfizetetek ha nem,ha viszont a népesség közel akkora lesz mint mondjuk az infinity-n, akkor ez nem jelentene problémát , és ahhoz nem kell semmi pérmium cucc.
    Ismétlem jelen állás szerint.

  118. Szergi ez nem humorérzék vaze, hanem jön ez a kence gyerek, el sem olvassa mire reagál, és osztja itt az észt. Tisztában vagyok vele milyen változásokat hoznak be, de egyetlen helyen sem találtam olyan pontot, ahol visszavennék a fejlödés gyorsaságát vagy a gearelödést, hiszen pvpböl ugyanannyi AP jön, annyi h ha fizetsz, akkor több…Insta CDk kit érdekelnek, nem onnan fog senki sem gearelödni, az tényleg csak arra jo, h ha vki unatkozik!De ha elsiklottam volna vmi felett, és akik nem fizetnek totál visszaveszik az expt meg az apt, akkor elnézést fogok kérni és belátom, hülye vagyok..XDD De ne olyan vki reagáljon olyan dologra, aki el sem olvassa mire reagál:D Amugy nem nagyon Aionozom már én sem, mert L2 powa, de attol még ha vki fasz akkor fasz…:D

  119. egyértelmü, ha te tudatlan vagy, akkor mindenki más fasz 🙂
    ismét nem csalodtam benned!

  120. Cence, még mindig nem erröl van szo, komolyan mondom olyan ovis szinten vagy, h az vmi borzaszto, egyszerüen nemtudom eldönteni, h alapbol vagy ekkora pélo, vagy csak megjátszod magad, mert hogy sosem arra reagálsz amiröl szo van, mindig homlok egyenest másra irsz választ, mint amit mondok, szal ezt most igy nemtudom hova tenni…Bár szerintem csak játszod magad, de ha mégsem, háát….:D

  121. Megyek SWTOR-ozni 🙂 Ajánlottak 1 felesleges kulcsot 🙂 Ma fel is rakom és meglesem. AION marad F2P-ig, meg utána se törlöm le. Hátha belesegetek néha poénkodni. A régi mmo-k is fennvannak ugyan így pl. WAR 🙂

  122. Mala feladtad még te is?!! Neeeeee! 😛 Majd februárba találkozunk és legankeltetjük magunkat.. ^^
    Finyak ,mert te honnan szinteztél solozásból meg grindelésből( ölj xy mobot a szabadba) című Linage féle vért izzadsz nálad az alap? Ha az insta cd-n van akkor az xp is redukálódik és az ap is ,a goldos nem kap annyival többet .csak a veteránokat jó lenerfelik a f@szba. Ilyen nehéz felfogni úgy látom ebbe Koutának kell igazat adnom.

  123. “Finyak: Insta CDk kit érdekelnek, nem onnan fog senki sem gearelödni”

    Fincsi te akkora faszláma vagy hogy elsírom magam. Szerinted honnan jön az AP nagy része? Abból hogy morheimben szaladgálsz? Egy nagy lószart. A legtöbb játékos az AP-jének nagy részét dredgionból szerzi, még akkor is ha csak afk, mert ahhoz nem kell csapat, nem kell gear és nem kell tudás. 22 óra CD dredgionon azt jelenti, hogy a napi három helyett csak napi 1-re mehetsz. Ez ugye egyáltalán nem számít szerinted az abyss gear megszerzésében? És ugye medálok is jönnek dredből, ne felejtsük el. Ugyanez a helyzet az abyss fortokkal, ahova ugyan most a kutya nem jár, de ha lesz sok új kari akkor csapat is lesz. Nem tépem a számat mert úgysem érted meg, már várom hogy mit fogsz erre válaszolni hagy röhögjünk egy jót.

  124. Agrel:több mint 2 év alatt, kb 20 alkalommal voltam instában, és mégis a leggyorsabbak közt fejlödtem fel maxra…..(de azok is fort insták voltak inkább).
    Prana:neked nemtudok mit irni, már annyi soron bebizonyitottad, h kb egy levelibéka szintjén vagy,h kár is beléd a szo, az, h legtöbb ember instábol instábol szerzi az APt,nem jelenti azt, h csak onnan lehet, de atz ilyen idioták miatt hiszik sokan azt, h az instazas az kell…

  125. mikor feljődtél te fel maxra? állandóan azon sírsz hogy milyen nehéz a geart összeszedni, meg ha jól emlékszem azzal büszkélkedtél hogy fenrisben aprítod az embereket. ugyan már, hol van ez a maxtól? a max jelenleg a full narancs abyss csak hogy tudjad.

  126. A szintezésröl beszéltem:D A gear az megint más kérdés,amugy jah,fenrirben is apritottam a népet, de ezer éve abysom volt már ne zavarjon.Tényleg a full narancs abyss a max?:D Te vmi zseni lehetsz h ilyeneket tudsz:D Amugy meg kb miota ugatom már, h nem az van mint régen, már egyálltalán nem nehez gearelödni, szal az, h mindig azon sirtam az tulzás, itt ti szoktatok sirni, én max közlök vmit:)

  127. fincsi best troll eu

  128. Fincsi csakhogy tudd,Spataloson Ap-t max csak instából/dredgionból tudtál kiszedni asmoként!! Miért is???Mert a rohadvány lolyosok olyan fair play mutattak hogy besirtál volna.Sorcimmal lvl 35 ön elkezdzdtem az Ap geearre gyüjtést abyssban.Jöttek Lolypop gayloss barátaink és frankón a te szinteden lévő lolykát elkezdted csépelni simán bverted volna de nem mert mikor szarba került nagyon akkor a lvl 55 ös (faszfej!!!!) rádnézett és megdöglöttél.vagy te farmoltad az fortress öröket solo mert úgye asmo a hardmode miatt nem volt jöttek a faja kis lolyk 20 an azt bevertek és campeltek.Na gerelödjél te igy faszán gyorsan kb esélyed a 0.Kinomban csináltunk egy clánt Turul néven szépen idult de kevesen voltunk Ap pont szerzés szintén maradt az őr gyilkolászás az artifactok foglalása.Riftet szétkurták igy értelme nem volt átmenni mivel a zöld cuccos szutyok beverte az arcod hiába volt rajtad részben már arany Abyss gear.És ez a free to play ezért fogja megkurni mégjobban az egész játékot ahogy van.CDk igy megemelve???Mennyi dredgionra is fogsz bemenni???napi egyre freeben? de legyél goldos ok akkor nem lessz CD igen ám de ki lessz még goldos???Ha jól halottam akkor Spatalos Top légiói is abbahagyták ahogy felrőppet az F2P….És biztos lessz olyan vérpistike akinek apuci majd biztosítja a topos dolgokat. ennyi….

  129. 30-as 40-es gearhoz nem kell az insta szerintem ha lesz elég ember , mert lehet majd rift eventnél embert találni akiből tudsz ap-t gyűjteni.
    Mivel valószínűleg megfog növekedni a népesség mind a 2 oldalon.
    40-es gearhoz kell silver medal ez igaz de abbol annyi lesz a borkernél simán vehető. Ráadásul abyssba is ha kimész akkor nem csak western shard-nal találsz majd 1-2 elvetemült embert akivel lehet pvp-ni.

    az hogy most nem lehet gearelödni kicsiként az nem azt jelenti hogy ha mondjuk 2szer ennyien lesznek vagy töben akkor nem lehet majd.

    Igen ha 55fullos akarsz lenni akkor legyél prémium acc-os, egyébként kicsiként lehet anélkül is szórakozni.
    De akki eddig becsengette a 12.99-et az ezután is befogja a 9.99-et ha komolyan akar játszani és nem csak néha felnézegetek.

  130. Berin,Finyak: Ap cap? Ezen sír mindenki,szóval gankelésből se tudod kiszedni. Mikor is lesz rift 2 henente vagy 3? Hát nem is tudom és rift eventkor majd mindenki elbújik meg hívják az 55 haverokat őrködni. Ez már nem az a korszak mikor Zlober,Juvi gankelt ezerrel és jött be a sok 10k-nyi ap naponta.
    Epic win! ^^
    Amúgy én nem néha felnézegetek ,én eljátszogatok kateg lenne csak arra nincs alternatíva. Fizetni nem fogunk ,mert csak elvagyunk ,viszont mégsem csak néha felvergődünk. Amúgy gz a dredhez csatlakozva sagrathoz , a dred premadek szétestek ,nagy arcok elhúztak akkor csak rossz itt vmi ,nem lehet olyan nagy kánaán a ftp mostani verzióban. ^^
    Amúgy az a mail is olyan volt : “Süllyed a hajó,de nyugodj meg eladtuk,nekünk már nem lehet rosszabb. Neked? Minket az nem érdekel,de tolhatod free-be. Best Regards Ncfail!”
    Túlontúl amit mondtunk ,még egy bazi nagy marketing failt is benyomtak elköszönés gyanánt ,mire Gameforgehoz eljut a game addigra már elveszíti az vén rókák nagy részét. Birom ahogy Ncfail még a társ cég alatt is kivágta a már amúgy is labilis fát ezzel a levéllel amibe beismerték ,hogy elbaxták ,viszont eladják azt csá..

  131. nekem az tetszik, hogy fincsi itt honapokig sirt, hogy nem lehet gearelödni…stb ezért eltüzött a privát szerverre ahol utobbi állítása szerint még nehezebb is gearelödni, pedig több játékos van, illetve emelt szorzó mégis nehezebb (lol) dehát ő sosem sír, ő csak közli a dolgokat, itt mindenki más sír.
    Majd 1 pár hete kitalálta, hogy mégsem a gear kiszedésével van a gond,meg a gearrel, hanem visszajött, hogy ő a nagy skilles best eu ranger, aztán ha Józsi megveszi a full narancs ap godmodot, őt nem érdekli, majd bezuzza mert ő epic a kis fenrisével. (elméletben ofc) gyakorlatban karcolni sem fogja, megölik 2x. megint kiég és vissza megy a privát szerverre, ahol olyan játékosok vannak, hogy egy vak nyomorék is beverné őket, azt ott lehet ő a vérpistike.

    (ez történt eddig is, javíts ki ha tévedek fincsi. De eltéptél offról a gear szerzési problémáid miatt, pedig állitásod szerint ebben a játékban skill > gear, majd most osztod az észt, hogy semmi idő alatt kiszedi majd mindenki az ap rucit, és bevertek mindenkit, ami azért fail mert az AP 80-90% mindenképp instából jön, márha van célod, persze ellehet lenni pvp vel bizonyos ideig oráig, de 1 ugy nem lesz pvp cuccod soha, 2 meglesem, hogy pvp zel te 1-1-3 emberrel mondjuk army 5 starban, és itt most nem a napi 10 perc játék időre gondolok, amit csapattál utolsó pár honapodban telemachuson, hogy átmentél full group transformersekkel, átalakultatok, és a botként farmoló instából kiszedett ap val rendelkező medál farmereket öltétek (már aki nem ért be a fortressba) majd letelt a 10 perc, és 1 napig megint no game…)

  132. Mi is Finyak karijának a neve? Elfelejtettem. Megakarom lesni.

  133. Csakhogy ne azt higgyétek,hogy a pofám járatom itt van a mainom karakterlapja .A PVP counter csak tiszta PVP-t mutat nem 36897263498237 a szám de legalább fairplaybe hoztam össze.Ja és sok 30 as abyss van csak rajt mert csak arra futotta a tiszta PVP-ből.

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=280214&serverId=31
    de linkelhetem a többi karakterem lapját is mind mellett tiszta PVP-t mutat a számláló

    Top rankok meg jöttek az abyss reliqiák Transformerhez elég pontot soha nem sikerült gyüjtenem egyikkel sem…Lehet hogy 2X 5 X sokszor ennyien lesznek a szervereken de azok max új emberek lesznek és nema vén rókák 90%-ban szerintem igy mire azok azt a szintet elérik hogy kajak PVP-zhes velük ne pedig lecsapom egy shoottal mert nyomorék a gerje meg mindenje ahhoz megintcsak idő kell.

    itt van a többi karim lapja is..Nem top gearelt egyik sem,nem über Sige zerg matyi egyik sem de,nagyon szerettem őket egyedűl solozva és tiszta PVP-vel értem el mindent mindenkivel mégcsak instákban sem nagyon voltam talán kétszer Sagrathal…

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=314979&serverId=31

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=467492&serverId=31

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=314984&serverId=31

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=314978&serverId=31

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=430159&serverId=31

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=348505&serverId=31

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=315272&serverId=31

    Ebből A sorcit a kislányom kezdte, a gladival meg az asszony zúzott néha…

    Átlag ennyire jutottam napi 12-14 Óra játékkal a meló mellett.Volt egy 3 hónapos rage quitem.. és összesen másfél évig nyomtam…. Finyák esetleg megmutathatnád te is a mainodat mert engem érdekelne…..

  134. Ezt vártam töled cence,h megint nem olvasod el azt, amire reagálsz:) Egyetlen szoval nemmondtam, h visszajöttem, másodszor, kb 2szer emlitettem meg, h nemtudok offon gearelödni, ezert otthagyom a faszba, de azt is nem ugy, mint te szoktad, h sirás keretein belül, hanem normál üzemmodban, senki egy szoval nemmondta, h az APn bonusz van, ergo hogyan tudnám hamarabb kiszedni a geart törtön..??? Másik meg az,h utánna lett egyszerüsitve a gearelödés offon, miután elmentem, de az ilyen fasznyomorék retardáltak miatt mint te vagy, akik kb addig látnak mig a szemüvegük ér, mindent ellehet mondani 20szor is, de akkor sem értik meg, ezért nemlehet veled rendesen veszekedni sem,m ert nem jut el az agyadig az amit mondunk,igy h??szánalom komolyan

  135. Herp-derp & rage by fincsi 😀

  136. Srácok és mennyi az az Ap cap amiröl beszéltek ?
    mennyit lehet gyüjteni, mert én a neten elégé ellentmondásos dolgokat találok.

  137. nem rage szergi, de elegem van az éhetetlen nyomorékoskodásbol, amikor 10szer leir vmit az ember, és akkor sem lehet megérteni,de ez még nem is lenne elég, hanem hozzá költenek olyan dolgokat, amik nem is voltak:) komolyan mondom itt rajtad kivül nincsen olyan ember, akivel akár vitatkozni akár simán beszélgetni szeretnék, mert olyan nyomiságokrol adnak tanubizonyságot h az már fáj.na de béke porainkra itt van 2012 a világ vége, ezt az utolso pár napot már csak kibirjuk valahogy:DDD

  138. Vérfincsi! meneküljön ki merre-lát.

  139. Olvasgatom nap mint nap itt a wall of texteket .
    És azt kell hogy mondjam hogy fincsiben a legnagyobb fail hogy folyton , meghazuttolja magát , tagad , hazudik . Letagad olyan dolgokat, amiket önmaga írt és mikor pár hónap múlva rájön hogy mekkora fail baromság amiket összehordott nem hogy azt mondaná hogy , hülye voltam , fogalmam sem volt mit írtam , be voltam tépve vagy valami . Inkább úgy csinál mintha mi sem történt volna és hülyére vesz másokat , csak sajna nem veszi észre hogy lassan már itt mindenki ezen ,rajta röhög , és csak magából csinál egyre jobban hülyét.

  140. És megint muszáj vagyok beírni mert már a hasamat fogom a nevetéstől…
    Linkelgessétek nyugodtan a karitokat szerintem Finyak main karija
    1 v összes itt írogató emberke felállásból győztesen jönne ki, szóval felesleges linkelgetni a karikat mert az csak szánalom hogy napi 2-3 óra játékkal sokan csak ezt a geart tudtátok elérni 1 év alatt… Szóval nem linkelni kell a karikat hanem törölni…. 2-3 óránál én sem nagyon játszom többet mert sajnos dolgozni is kell, de ennél azért én is többet elértem ennél….
    És Finyaknak igaza van éljen a F2P 😀 Jah és Boldog Xmas-t utólag!

    Szóval Confirm Delete pls… x)

  141. Everybody was fo-rum fighting…
    (a legélvezhetőbb dolog, ami Aionból megmaradt mára ^^)

  142. Nofare szép gladid lett Telemachon.Gondolom a 17K kill az nem solo PVP volt.Mindegy nem is ez a lényeg majd ha felnöttők hozzá akkor fogjátok megérteni, hogy miért faié a P2P-ből F2P be váltani.Az új tulaja a játéknak szerinted mennyi lét pakolt le ezért a játékért NC-nek???Az üzletpolitika meg nem azt fogja nekik diktálni, hogy de jó vettünk egy játékot,és akkor majd f2p-ben jön a sok ingyenéllő és majd még szervereket nyitunk és minden nagyon jó lessz!Majd lesznek gold accountosok persze ők is kevesebbet fizetnek majd,és dől a lé és mindenki simán gearelődik meg jajjjjj de jó lessz.Valószínű, hogy a lehető leggyorsabb tempoban akarják a pénzüket visszahúzni profittal!!!És ennek lessz majd az az eredménye hogy item mailban majd jó drágán kapni fogsz olyan Kiegészitőket ami nem csak fashion hanem esetleg PVP gear fegyver stb szarság meg enchant fail gátló szutykokat.Amit majd jól megvehet aki játszik esetleg nem is szarúl de van pénze rá.De legyen igazatok hail to F2p, csak nehogy nagyot csalódjatok vagy a végén 20X osba kerüljön a havi játék mint még amikor P2P volt…Ezt akartam csak még leirni mert igazából meg már teljesen teszek még 2.0 előttről az aionra.Lehetett volna nagyon jó is,sőt a legjobb, de nem ezen az úton….

  143. Fare te elfelejted én is és sagrath (ahogy itt írta) is több karit húzott egyszerre és te is tudod Telemachus meghalt anno és elmentem spatára utánna meg a Perento-ra ahol eternal aréna geares sorcim van (gear csak dehát istenem nem noliferkedtem,meg röhögjétek ki ,mert tudom csak az ap 55 narancs a menő) Agrelen 40-es ap volt medál farm nélkül,clerickemen full aréna,chantin meg 3/5 stb.. és szeretem minden karim csak kurvára ellehetetlenültem, neked volt premaded ,mentetek siegre ,noliferkedtél,zúztad az instát ezerrel és nem megbántásból mondom ,de ez így van. Nofaret húztad ,mint atom. Grat is hozzá ,büszke lehetsz rá őszintén. Én is lehetnék ,most top galamb a telemachuson eternalba a sinemmel ,mert pl Petroczyhun akinek még én voltam a klán vezére nem is kevésre vitte,de gondolom mennyi munkával.
    Nem sírok,elismerem f@sz voltam és naív ,mocsadéknak kellett volna lennem és a BOON-t meg eXistence égiszét kihasználni,hogy fel gearelődjek ,mint ahogy sokan.

  144. Sajnos Spatán nem is volt lehetőség, insta, siege, stb finomságokra pre made még dredgionra is csak, hirtelen összeszedett csapattal volt lehetőség aminek a fele rögtön be AFK-olt :/Mint irtam és igen lehet röhögni!!!!!Csak ennyire futotta a 8 karakternél de teljes SOLOBAN és hard modeban.De mint irtam is neked lehet,hogy a karakterlapján a karija fossá veri itt sokunk karakterét de 8 karit húztam nem kis idő majdnem mindegyiken van valamilyen abyss PVP gear és a killjeim tiszta 1by1 PVPt mutat tehát Sagrathnál 590 kill van ami nem Siege eredménye hanem odamentem és betörtem orrát száját az elyosnak, több esetben pedig mikor nem volt szerencsém jöttek a többi lolyk és az én arcom, orrom, szám törték be!Biztos vagyok abban hogy ha 55 ös narancs eternalban lenne a sinem szarrá enchantolva akkor egy kis visszaszoktatás után bármelyik mostanni de kemény vagyok 1777709709386478502378 killes PVP huszárnak aláznám porig a nagyra tartott PVP karakterét.De mivel már nem érdekel az egész, igy marad minden kari úgy ahogy van.Biztam abban hogy 3.0 ra rendbe kapja magát a társaság,de sajnos ez helyett eladta és f2p-vel tönkrerakja még azt a maradékot is, amit igazán Aionnak hivtak :(És ez nem NC soft hibája mert a Koreai verzióban ha jól tudom most sincsenek ilyen szarakodások mint itt sőt ott érdekes mód nem akarják f2p-vé tenni a játékot.Viszont Koreai nyelven elég egy játék..
    Másik dolog kár itt vitatkozni mert úgyis a jövő dönti el, hogy kinek lessz igaza és én kívánom nektek, hogy ne nekem legyen igazam az f2p-vel kapcsolatban.De sajnos tapasztalat hogy az üzletpolitákája a cégeknek sajnos nem a barátságról és a könnyű prédárol szólnak a fogyasztok felé.HAnem a mihamarabb i busás haszonról….Nem is akarok én már aionhoz többet hozzászólni,de azért néha olvasgatom a fórumotokat…

  145. És BOLDOGABB ÚJ ÉVET mindenkinek…

  146. xerb:nem hazudtolom meg magam, de ha vmi változik, akkor az változik, és nyilván a dologgal együtt a véleményem is. Vagy tudnom kellett volna, h fog változni a gearelödés, mielött abbahagytam volna az offot? Meg ezekhez hasonlo dolgok…Tudod ha változás szele megcsap, akkor nem muszály ám a régi dolgokhoz ragaszkodni, de amugy xerb, te is kb cence szinten vagy, te sem vágod le mikröl mentek a wall of textek, ezért is röhögnek rajtam a haverok, h leállok olyan emberekkel vitázni, akik még azt sem tudják értelmezni miröl ment a vita, és ha azota változott vmi, és azt is áttárgyaltuk, akkor azt is megérteni..:DD De nem vaze, nem értetek még mindig pár dolgot, legalább is a válaszokbol ez derül ki. Szal tényleg csak értelmesebbekre reaglok mert egy idö után tényleg már nem poén olyan emberekkel társalogni akik nem is értik miröl van szo:DD Nofare:köcce, 100%ban egyet értek minden egyes betüvel amit szoltál:XDD

  147. Angrel : petro guild leadere? Ki volt a karaktered? És ki a rák az a nofare ?:D

  148. http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=379736&serverId=32

  149. Ancients ennyit mondok. Icemind-Arkangyalka- Hirane(én) amolyan válság leader voltam,mert az öregek ragequitoltak,Wynloo-val meg Elohimeva-val próbáltuk egybe tartani az összetarthatatlant. Akkor már tele ely haldoklott ez még a merge előtt volt jóval,aztán transfereltem én is spatára ,mert az a kánaán azt sirta mindenki ,közbe csak easy mode volt ,de unalmas ,mert ott akkor meg már asmo nem volt,csöbörbőr-vödörbe effekt. Sztem már mondtam amúgy. Petro meg sztem már sz@rik rá magasról és a mostani szintjén természetes,utólag égő lehet neki vagy nem tudom,ő dolga.

  150. ja hogy asmo .. már csak petro volt gildliderére vagyok kiváncsi 🙂

  151. Egyébként csak nekem logikátlan a dolog amit irtok ?

    Mi a francnak gold acc ha szerintetek majd mindet meglehet venni item shopba? akkor minek lenne olyan barom bárki is hogy befizessen egy gold packra ha megveszi pénzböl az egészet?

    Szerintem akkor lenne 1 user tipus és mindenki pénztárcájának megfelelően gearelödik és csók.

  152. ja Ap capra senki nem tudja a választ vagy senki nem vette észre a kérdést?

  153. Berin, egyenlöre senki sem tudja,h meglehet-e venni majd a geart manbol, csak fikciok vannak, semmi konkrét. Nincsen kizárva a dolog, de nct ismerve én arra tippelek h nem teszik be, mert az kevesebb mani mint ha online gearelödne az ember.De persze nem tudni, egyenlöre vagy-vagy

  154. A gold acc a kisebb pénzüeknek lessz fenttartva megadva az esélyt a gerelödésre ez tuti.Nincs CD instán dredgionon stb.De ha az üzletpolitikát nézitek nem csak ebben, hanem bármiben ez is olyan mint egy karácsonyi akció.Felárazok 70 %-al utánna adok -30% ot és a barom örül mint majom a farkának hogy, de jó boltot csinált.Holott ha az akció előtt ment volna akkor még 40%-al olcsobban jutott volna hozzá az adott termékhez.Ősi bussiness fogás amit nem az nc hanem az új tulaj sem fog kihagyni.És ehhez még csak semmilnyen free mmo példát sem kell hozni.+ item maiolba be szoktak nyomni XP bonust,olyan extra fegyokat amivel mindent szétcsapsz, extra mountok,extra páncélok ami komolyabb buffokat adnak védelem stb szempontjából.És csak nézd esetleg a te szemszögedből van annyi pénzed és üzleti tapasztalatod, hogy megveszel egy játékot üzemeltetni sok millió dollárért.A pénzed a lehető leghamarabb akarod majd kifordítani a játékból, lehetőleg nem csak a befektetett alaptőkét hanem egyértelműen már profittal.Ahhoz pedig nem elég annyi, hogy csökkentett áron gold accot árulsz mert nem az a bussiness az egészben ja meg még szervereket nyitsz hogy még több költséged legyen!!!Igy rá fogsz kényszerűlni arra hogy okosággokat árulj item mailban amivel tudod majd finanszirozni az egész történetet és esetleg nyereséggel jössz ki a történetből.Vagy egyszerüen csak olyan tekercseket adsz majd amiel nem lessz Ap capje a tagnak aki vesz belőle,vagy sokszoris szorzot bíztosit számodra.Ebben az esetben mégha nem is lehet majd PVP cuccokat venni amit én nagyon kétlek, hogy ne lenne majd.Ebben az esetben is mondjuk fele annyi idő alatt gearelődsz majd fel a szorzó miatt+ enchant biztosítások ami megakadályozza azt, hogy ne tudj enchantolni sokkal jobb eséllyel, mint a gold accos.Lehet, hogy te majd olyan helyen dolgozol idehaza ahol megengedheted magadnak a havi 10-15 K HUF kiadását ezen előnyök élvezetére vagy esetleg mégtöbbet havonta,de a magyarok 99%-a nem engedheti meg magának ellentétben a sok külfőldön élő majommal akik keresnek annyit hogy havi 100-150 euro sem fogja belekenni a földbe ha ezt a játékot szereti és élvezi annyira.Az üzletpolitika ezt az utat diktálja nem pedig azt aminek ennyire örültök, hogy gold acc F2P és akkor de jó lessz majd a játékosoknak.ÉS csak messzi sem kell mennetek hogy ilyen példákat mmokban meglessetek.

    Vannak gold farmer oldalak ahol aionhoz is eddig is minden jóságot meg tudtál venni a legextrább abbys cuccokon keresztűl bármit,mert ezek a cégek ezzel foglalkoztak.És bizony volt nem egy nem két karakter aki túl gyorsan gearelödőtt már a fizetős játékban is.Meglestem és esetenként az extra cuccok kifarmolása ami úgye hossuú és unalmas meg lehetett vásárolni de ilyen 100 USA dollláros inditó ártól,item függöen akár az 1500 Usa dollárig.És van olyan akinek ez megéri,és esetleg csak kifarmoltatta mert az unalmas,utánna meg szarrá csapott mindenkit mert sebezhetettlen volt.És el sem hinnétek mennyi ilyen f*sz van a földön!Utánna persze ő a király PVP-ben mert esélyed a 0-mire te kifarmolsz egy nyomorék itemet gold accal,addigra ő már teljes extra settben feszit és szétcsap ahol csak meglát.Ez van srácok és az új tulajnak is valószinű az lessz az érdeke hogy minél keményebb profitott tudjon kihalászni Aionból.A profit pedig az ilyen emberek kihasználásából fog létrejönni.Ja és bann meg ilyen az tuti nem lessz, hát ő is fizeti a gold accot + még kemény pénzeket letesz havi szinten, ezzel eltartva a free mmot!

    Mégegyszer boldog új évet nektek.

    PS:Sajnos én nem örülök ennek, hogy Aion sorsa igy alakult, mert ennél sokkal jobban szerettem ezt a játékot.A fikcióknak pedig 100%-ban van alapja minden esetben 🙂

  155. Cseerjeeee 😀

  156. +1 Sagrath
    És igen ez a realitás , nem is értem hogy lehet akkora rózsaszín köd bárki fejében is hogy ezt nem látja át és nem érti meg.

  157. xerb:
    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=382235&serverId=31

    http://uk.aiononline.com/myaion-legion-detail?serverId=32&legionId=7289

    Többit meg nem írom ,mert még moderációra vár a másik kommentem és kb semmi trágár nincs benne csak meno úgy álította be ,hogy moderálással kommentelhessek.

  158. Tesóm laptopja még mindig úgy van beállítva ,hogy csak moderálással írhatok onnan. Szóval vagy meglátod vagy nem ,de nem szeretnéém a regényt újra leírni. Hirane meg azért nem telén van ,mert átdobtam spatára anno,mert az hittem castor asmo majd jól meg.. érted a tele elyket ami sikerült is volna ,ha az Ncwest nem pofázik bele,de ez már egy másik történet.

  159. “Ja és bann meg ilyen az tuti nem lessz, hát ő is fizeti a gold accot + még kemény pénzeket letesz havi szinten, ezzel eltartva a free mmot!”
    Hát az biztos és mit halottam? Akiket bannoltak anno lehet visszakapják a 50 +15 -ös stb.. karijaikat és vagy eladják goldfarmer csíráknak ,mert van olyan amcsi aki vagyonokat kínál egy majdnem fulllos accért lol vagy csak szimplán hülye azt itt akarja tolni veteránon freebee. Szerintem a legnagyobb csíter klánok közül lehet 1-2 visszajön ,mert úgyis free.. Érdekes lesz,majd meglátjuk ,én még annyit szeretnék meglesem 3.0-át elfunolgatok míg az új hajó meg nem épül/be nem ér a kikötőbe amit várok . Szeretném remélni ,nem ez lesz ,de várható amit írtunk. Már az is csoda lenne ha nem kúrnám fel az agyam a freetoplay 1. hetében… Lenne még mit tennem a templáromon és nehéz szívvel vallnék meg tőle.
    Na jó befejeztem ,februárig nem írok szerintem (hacsak nem látok vmi oltári kommentet,hírt addig itt,de kétlem ) ,ha meg utálna se nem akkor jött be a ftp.
    Boldog Újévet minden kedves trollnak,embernek,fincsinek és fanboyoknak,hatereknek!

  160. hát ugy xerb, hogy fogyatékos vagy, mint én is, mert már fincsi haverjai is rajta röhögnek nem csak mi, persze mindenki hülye és mellé beszél, csak a haverjai nem!
    kb pont lefosom milyen gearje van kinek, nofarenak is tudom hogy lett gearje (egy szerveren játszás hátránya ^_^) fincsi meg no comment…
    Lehet itt comment pvp zni, hogy igy bezuzol meg ugy bezuzol, voltak fightok, megkell nézni ki,hogy állt, milyen karakterrel 😉
    én még mindig “cryoltam” és hagytam abba ugy a játékot, hogy megbeszéltem a haverokkal, minthogy fincsi aki szép “csendben” telesírva ezt a blogot, leírta, hogy nem lehet gearelödni…stb. bár kár is rá a szó hisz látszik, hogy sem ő sem a haveri köre (állítása szerint) nem képes felfogni amit több ezren állitanak akár, hiszen ugyis NCsoft illetve Aion powa. és persze fincsi és baráti köre > mindenki más! (hiszen nem tudok olvasni a sorok közt, de azért ide hivjuk a 80. spant is aki “megmaradt” hogy írjon már be mert egyedül vagyok és süllyed a Titanic, mintahogyan ezt már láthattuk féléve is, mikor sok vs fincsi volt. akkor is mindenki hülye volt, csak ő nem, majd jött a felmentősereg és leoltottak itt mindenkit a vérbeli prok.)
    …bla bla bla a jövőben én is mellözöm majd fincsikét ill a diszes körét, egyes okokbol kifolyolag.

    Boldog Új Évet Mindenkinek!
    és minden jót a 2012 es évben 🙂

  161. cence,már annyiszor felvetetted ezt a reménycsillagot, h nem szolsz hozzám, de mindig átvágtál:((( én is erre várok ezer éve.amugy meg az f2ps példához annyit, h olyan dologra mondjatok, h az lesz, és nektek van igazatok, ami még nincs is, és én vagyok hulye..:DDD persze lehet agyalni, de eddig nc ilyet még nem csinált, ez nem rozsaszin kod, meg amugy is leszarom nem fogok már offon szerintem aionozni, de ncnek más az uzletpolitikaja.attol fuggetlenul lehet mashogy lesz most, eddig nincsen ra jel,ennyi.ha ott leszunk,akkor kellene errol vitazni istenem

  162. “minthogy fincsi aki szép “csendben” telesírva ezt a blogot, leírta, hogy nem lehet gearelödni…stb. bár kár is rá a szó hisz látszik, hogy sem ő sem a haveri köre (állítása szerint) nem képes felfogni amit több ezren állitanak akár, hiszen ugyis NCsoft illetve Aion powa. és persze fincsi és baráti köre > mindenki más! (hiszen nem tudok olvasni a sorok közt, de azért ide hivjuk a 80. spant is aki “megmaradt” hogy írjon már be mert egyedül vagyok és süllyed a Titanic, mintahogyan ezt már láthattuk féléve is, mikor sok vs fincsi volt. akkor is mindenki hülye volt, csak ő nem, majd jött a felmentősereg és leoltottak itt mindenkit a vérbeli prok.)”
    Senki nem hivo ttide egyetlen haver t sem h irjon má r , nemertem mi az, amit tobbezer jatekos belatott, de mi nem..??? Illetve nemertem milyen pvpkrol beszelsz, azokrol, amikor nem mertel kijonni hide2bol mert akkor lehet meghalsz vagy mi?:D Vagy amikor meg stun lockot lehetett tartani assakkal, es beverted a zold geares sorcimat?:DD Amugy meg hiaba irod ide,h sok vs fincsi itt a fight, mert ez nem igy van, csak rajtam kivul nem sokan irnak ide a koreimbol, de attol fuggetlenul “kivulallokent” nagyon is jokat rohognek rajtatok:) Meg tudom, h szeretsz cinikusan visszareagalni, de ha a cinizmust leszamitjuk, pont jokat es igazat irtal:D Egy igazi lama vagy de komolyan, es ezt azert nemertem mert regebben nem igy volt, voltak jobb napjaid is, nemertem mitol lettel ekkora tirpak, és bocsi a személyeskedésért, de ezt egyszerüen nem lehet ettöl finomabban megfogalmazni olyan szinteket surolsz!Ezt a pro dolgot is olyan 165388991765553333 alkalommal magyaraztam el neked, de meg most sem ertetted meg,akkor mit várjak töled, hiába a cinizmusod, attol meg nem változol…Meg arra is kiváncsi lennék,h milyen atom faszságot találnál ki,h fare gearje h lett,mert tettél rá megjegyzést,pedig ö tényleg robotként farmolta ki minden porcikáját,vele voltam minden nap tsen, szal itt is fasz vagy,de égesd magad mégjobban,nem csak az olvassa ám,mint akik visszairnak:D

  163. Egy kis évvégi matek ami a fikciót még jobban alátámasztja és realizálja akár üzletpolitikai szinten is.nem is értem miért nem tőzsdecápa lett belőlem miért csak szutyok tetkosgyerek lettem 🙂

    Na szóval:hogy teljesen tiszta legyen a történet dolgozzunk kerek számokkal.Vegyünk 10000 embert aki tolni fogja aiont F2p utánebből nyugodtan számolhatok 7000 free accost megveteránt és csak 3000 gold accost mert kb ilyen arányokra lehet számitani a valószinűségszámitások alapján.
    a 3000 gold accountos egy havi szinten otthagy 9 euros ár melett 27000 eurot. ez mint tudjuk egy komoly beruházás után igen kemény csőd talán a havi fentartására sem elég a játéknak.de már van 27K a kasszába.Valószinű,hogy 3.0-ban jönnek az új insták stb ahol majd gold accal be tudsz menni faja dolgokat farmolni aminek akár PVP-ben is nagy hasznát veszed gear stb.Ezzel a lépéssel további 2000 játékost bekényszeritenek saját akarat alapon a gold accba ez onnantól további 18000 euro igy jaj de jó de még mindig csak 45000 euro havi bevételre teszek szert a játékbó ez még mindig nagyon kevés.Most mit tegyekelkezdem okositani az item mailt amivel igazán pénzt tudok csinálni a 10000 meglévő játékosomból amiből csak 5000 hajlandó fizetni a free mmomért.Kitalálok dolgokat.
    Extra XP30% 1 napos 4,99euroért mivel az nem egy nagy összeg 2 sőr ára kint vagy egy doboz cigié.vegyük a játékosokat hamarabb akar majd felfejlődni arra a szintre hogy majd gold accal bemehessen az extra instákba ahol van a jó cucc kvázi ezért 7 napi adagot megvesz ebből a scrollból igy máris ha egy játékosom vesz egy heti adagot akkor 34,99 eurora akasztottam meg egyettlen hét alatt de elhúztam a mézesmadzagot az játékosaim orra előtt és igy 3 féle XP bonus konstrukciot ajánlok ki nekik akciósan 0.99 cent végződéssel
    és akkor a következő nem horror árakat rakom be mellé.Extra XP30% 7 napra 34,93 Extra XP50% 6,99 euro heti adag 69,93 euro extra XP75%9,99eoro heti adagban 69,93 euro hű ez már sok sokaknak mit tegyek hoyg ne csak egy vagy két napit vegyen hanem vegyen egész hétre??biztositom a játékos számára ismét mézesmadzagot elhúzva az orra előtt hogy a heti adag mondjuk 5% al olcsobb ha egyben veszi nem sok még engem sem vág a földhőz de az emberek 99% idióta és csak azt látja hogy olcsobb :)tehát heti adagban akár 30% xp bonus30 Euro50%xp bonus40 Euro 75%XP bonus 60 Euro mivel nem egészen az 5% alkalmazod hanem csalsz egy kicsit pénzt kifelé az emberek zsebéből nagyobb értékű vásárlásnál kissé többet engedsz de csak úgy hogy még mindig megérje neked.A kecske is jólakott de a káposzta is megmaradt 🙂 innetől vegyünk 30 embert az előfizetéseekből aki hajlandó további összegeket áldozni a gyorsabb eredményekért és az extra istákra való bejutáshoz ebből 100 ember csak 30% ost vesz másik 100 ember 50% ost a maradék 100 meg 75 %-ost igy kerestem máris további 13000 eurot igy van összesen havi szinten máris 58000 kemény euronk de baj van mert ez a befektetéshez még mindig egy nagy ló*asz,igy nővelnem kell a játékosok érdekét arra hogy még több pénzt adjanak nekem igazából a semmiért mert ezt még p2p játékban is meg lehetett volna csinálni normális keretek közt és nem real cashért hanem az előfizetésekért amivel esetled több 100 K ra tudtam volna tolni a játékosbázist de nem ez van igy tovább okoskodok.
    Csináljunk extra Ap tekercset csak a hecc kedvéért úgyis PVP játék ja és az instában nem increased a dropp és még meg is nehezitem ne már olyan könnyen menjen az 🙂 szóval Ap tekercset nem aprozom el aki pvpzni akar és abból akarja kifarmolni az fizessen is már napi tekercs 50% Ap és nincs Ap cap egy napra legyen mondjuk 14.99 egy napra heti szinten meg mert ha többet veszel akciós…legyen az ára legyek nagylekű 90 Eurolegyen csak 300 játékosom akik kifarmolják úgymond freeben a pvp geart de ez ezzel al ehetőséggel gyorsabban megy de a 2 hét még igy is kell majd hozzá tehát igy 180 eurót fog lerakni 2 heti adagért vegyünk csak 300 embert aki letesz 180 at ezért a szolgáltatásért és hoops máris további 27000 Euro igy már összegyüjtöttünk 85000 eurot nem rosz de jó sem ez még mindig kevés hiszen egy aranybánya van a kezemben és túl sokat fektettem bele a játék megvásárlásába.És itt jönnek csináljunk olyan fegyvereket amiket ha megvesz egy minimálisan de mégis több extrát nyújt vagy ne is nyújtson hisz ebből is aranybányát lehet csinálni nézd meg az 55-ös eternal geart maxra enchantolva!!!és add a vásárolható itemeknek azt azt a szolgáltatást alaból mondjuk egy ilyen fegyver kerüljön még mindig ne sokba csak mondjuk 49,99 euroba és egészen biztos hogy lessz 500 olyan gamer aki áldozni fog erre ezzel csak a fegyverért keresel24995 további zöldhasút. ooops a forgalom már meg is ugrott kerek 109995 eurora ami már kezdi de csak kezdi karcolgatni a ahavi betervezett bevételt de még mindig nem elég úgye ha jól emlékszek akkor kesztyű naci felsőcsizma ez további 4 item amit árulhatok ugyanazon az áron mint a fegyvert tehát innentől ha az 100 játékos áldoz az egész settre hogy meglegyen akkor márpedig ilyenek mindiog vannak akkor csak a sett ilyen irányú eladásval keresel egy hónapban 12,975 500 Eurot !!! És 100 bolond mindig mindenhol van és akkor egy 10000 fős játékosbázisból nem is száltam el a számokkal annyira.Ha ehhez még számolom a havi gold accosokat és a tőbbi marhaságot máris több mint 13 milliót kerestem egy hónap alatt.Ebből legyen havi 400000 Euró költségem rajt és akkor lehet nagyon durvát mondtam akkor is marad 12,5 mill és minden alkalmazott minden ki van csengetve ja ha adót leszámoljuk akkor az csúnya mert ilyen bevételnél kint csúnyán lop az állam akkor is marad cirka 8 milla a zsebben de akkor az tiszta lé.ez menjen igy csak 6 hónapig kerestem 48 milló eurot mondjuk a 10 milla befektettből és utánna szarok rá mert tisztám még igy is kerestem egyetlen félév alatt38 millát.és akkor még mindig nővelhetem a bevételt egyébb nyalánkságokkalmondjuk enchant insurancéval ami 100% garantálja a sikert /db áron14.99 euroért amit úgye 15 szintre kell megvenni de ne legyek enniyre éhes mert azért a játékosok is élnek valamiből a 15 szinthez elegendőt kiajánlom 20 euroért de még igy is kell 5X20 eurot költeni a teljes szett felhúzásáért az is egy 100 as /játékos rakok be extra mountokat 2 euros áron /darab de havi limites tehát egy hónap mulva újjat kell venni lehet ezt még fokozni .A havi nettó bevételt simán el lehet okosságokkal mézesmadzaggal és az emberi primitivség kihasználásáva húzni a havi 4,5-5 milla felé egy 10000 es játékosbázisnál és ennek a realitása nem túloz mivel akülföldi kocka gamernek van pénze és ne lessz rest egy egy hónapban akár 500 Eurot rááldozni a játékra és nem mi magyarok fogjuk kitenni a fizetős rendszer nagy részét,gyanitom hogy innen lessz a legtöbb free max gold accos emberke tőlünk.
    JA és figyelem a communityt egyfolytában mindenre azonnal reagálok,azonnal javitattom és lesem a FIZETŐS CUSTOMER minden sóhaját ameddig végleg nem megy tönkre a játék legalább ezzel a kis figyelemmel + mézesmadzaggal kihuzok vagy 100 150 millát nettóban a játékosok zsebéből röhögve és könnyen utánna megha bedől az egész kit érdekel???Megveszem a következő áldozatot amit ki lehet még facsarni…

    Bocsi ha kicsit hosszú lett de ezt igy a legegyszerűbb elmagyarázni,és igy működnek a free mmok,tudom mert ebbe én, is belementem és nagyon sokba fájt idehazai szemmel 8 Hónap alatt egy kisebbb vagyont toltam bele az egyik f2P-be azt mondom nem sajnéáltam mert élveztem és a muszály extrák megvásárlása melett legalább tényleg élvezhető volt de neked fincsi teszem azt van havi szintem 40-50 K egy free mmora ami,ha megindul ezen az úton amit ide felvázoltam hajlandó lennél rááldozni??De sejtésem szerint a válasz az lenne hogy sz**janak le akkor inkább INFINITY rulez vagy valamelyik tört mert gondolom a free mmonak is megmmaradnak az eddig felépitett tört szerverei 🙂

  164. Persze h áldoznék, ezt ugattam eddig is, h akik áldoznak kevesebben lesznek, viszont ezek az emberek többet áldoznak majd mint eddig tulnyomo többségben, mert ugye ne a magyar csoro szitut nézzük. Az f2pben több a mani mint egy havidijasban, normális player létszám mellett, mert itt akármennyit le lehet akasztani. Bár infiért jelenleg elöbb fizetnék mint offért, mivel sokkal jobb:DD Eddig is csak azert nem fizettem itt, mert hiába lehet venni geart meg minden, de attol jobb amit kitudok szedni..:D

  165. Engem sosem érdekelt a mani, hanem csak az,h belogolok és élvezem amivel játszom, ha 50km van abban a honapban rá, akkor annyit koltok el, ha csak 5k, akkor annyit…Itt aionban persze 4k volt amit elkoltottm,mert ennyire volt lehetoseg:D Jo persze kosztumok meg ft mi még..:D Na azert olyanokra nem adnék ki egy buznyakot sem:D

  166. Csak azért írtam le ezt a kis matekolást hogy lássátok hogyan gondolkoznak az ilyen cégek,nekik nem az az érdekük, hogy te mint játékos alapból jól érezd magad egy free mmoban hanem az, hogyha jól akarod érezni magad akkor bizony keményen nyúlj bele a zsebedbe.A durva az, hogy NC barátunk ezzel a lépésével veled, velem és a többi playerrel ba**ott ki nem kicsit, nagyon.Mert az NC west-től átveszi ez a mittom én milyen cég és azt amit beinvesztált ilyen formában fogja mihamarabb kiszedni mindenki kárára aki ebbe a játékba időt, és pénzt fektetett be.Nc softot mármint az anyacéget kurvára nem fogja érdekelni hogy az új forgalmazó mennyi pénzt szed ki belőle max csak developer szinten szólhat bele a játékba.De a játékhoz itt Eu-ban már semmi köze nem lessz.Teszem azt én mint tulaj és forgalmazó kitaláok valamit hogy az úgy legyen.Lerendezem a fejlesztőkkel és megrendelem EU verzióba a nyavajámat amit akarok.Ők ezért kiszámláznak nekem X összeget amit én becsengetek nekik, mivel tudom, hogy a megrendelt nyavajám életben fogja tartani a játékot és még hasznot is hoz.De mivel sajnos nem én vagyok az új EU tulaja ennek a játéknak igy csak szoptam vele én is mint a többiek és mind a beleőlt pénzem/időm bukta.Hiába fizettem soha nem olyan volt mint amilyennek akartam kezdtem Gorgoson ami kiegyensúlyozott fasza kis PVP szerver volt .Mindenki tiltakozott Elyos Asmo egyaránt az összevonás ellen.Bekussoltattak és összevontak Spatával,még mindig reménykedtem.Tömegesen mentek el a gorgosi top asmo legiok akikkel tudtuk tartani a rendet.Spatán Ely túlerőben volt maradtam mert még mindig reménykedtem,erre még Asmoként hardmode volt a 2.5-ig én ott adtam fel.Erre most bejelentik hogy NCwest nem majomkodok tovább és jön Pénzéhes befektető aki még látott fantáziát ebben az egészben valószínű ilyen formában.Persze még nem pofáznak a dolgokról csak NC akrta megnyugtatni a játékosokat az idióta körlevelükkel, hogy ez mekkora jóság lessz és rózsaszínű világ.Erre a hirre ha jól tudom mert csak foszlányokban követem a történéseket elég régóta Aionnal kapcsolatban de úgy tudom hogy Pl Spataloson teljes síralomházba fordult és még az Ely top légiók is tömegesen vonultak ki a játékból erre a hírre.Asmo oldalon már régóta ez volt a helyzet.Tehát akárhogy is csavarjuk a szót a lényege minden hozzászolásnak ez. NCSoft a hűségedért és a pénzedért csontraszopatott és minden jogodat érdekedet földbetaposva még kivette az EU Aionból a még kimenthető pénzt!!

    Pontosan ezért van az nálam, hogy ha egy akármilyen jónak tünő játék is NCSoft fémjelezve kerül forgalomba 10000000000000 X meggondolom, mégcsak a kiprobálását is.Mellesleg a második rage quitem után, belevágtam Terába úgyhogy még Aion accom is élt abban a hónapban de a Tera 2 hét alatt több örömöt és szórakozást nyújtott mint az egész Aionos pályafutásom….Természetesen azóta,nagyon várom a Tera Eu debütálását, hogy legalább érthető nyelven játszhassam ne koreai nyelven,és élesben is kipróbálhassam a mass PVP feelinget .Mert a koreai serverek távolsága és a hatalmas ping miatt egyenlőre csak a társakkal tudunk duelezni max igy a PVP contentet nem tudjuk élvezni,Koreai ellen esélyünk nincsen latency átlag 365 ping de néha beszalad még az 1200 pingbe is 😦

    Money engem sem érdekelt, ha volt volt ha nincs akkor befogom pofám és szűkebbre veszem a nadrágszíjjat.De hála ég egy vagy két P2P mmo kicsengetésébe nem döglök bele, de a freenek már nem mernék még egyszer nekilátni mert tudom az lenne a vége hogy kemény money sink a pénztárcámból amit inkább költök a kislányomra meg az asszonyra mint holmi szaros pixel faszságra……..

  167. Csak egyetlen dolgot hagysz figyelmen kivul, mégpedig azt,h a legtöbb hasonlo játék esetében komoly eltérések voltak azok közt, akik fizettek, meg akik nem közt, de itt ha max egy premi accot veszel, már kiszedsz bármilyen geart, mehetsz pvpzni és nem leszel hátrányban senkihez képest sem, de meg premi acc nelkul is ellehet lenni! Jo jo persze, majd a jovoben nem igy lesz..:D Bár ezt az uj céget nem ismerem, de az tuti, h nc nemnagyon csinálna olyat, h geart meg hasonlokat betesz item shopba, es ez nem vedes, hanem eddig meg nem csinalt ilyet. L2ben is pl az apro olcso dolgokra mentek rá, h mindenki vegyen,nem pedig arra, h kevesen de sokert.

  168. Angrel , hát azért ancients jó rég volt . petro akkor még elég nab volt 🙂
    Ez az első mmója ugye . Még mutogadtam neki hogy mi merre néha .
    Jól kinőtte magát .
    Emmeg én lennék . vagyis az utcsó kari akivel toltam:

    http://uk.aiononline.com/myaion-character-detail?charId=267579&serverId=32
    fura hogy nem ismertük egymást . Bár magyar guildokat mindig nagy ívben kerültem el 🙂

  169. L2-hőz nyilván nem tudok hozzásszólni, mivel soha nem játszottam egyik formájával sem.Igen az új cég nem bíztosan áll hozzá úgy ahogy NC tenné ha értelmes vezetése lenne itt is és az anya cég nem adta volna el a forgalmazói jogokat, ahogy a szabályozásookat irták nem igazán lessz iszonyat differencia a free és a prem acc közt max CD-k ben ami ok hogy premes legyen valaki,de ez még nem bussiness nekik hogy olcsobbá teszik és akkor mindenki premen lessz mert az de jó.nem csinál elég termelést 9 euros áron még 50 k előfizető esetén is csak 450000 euro egy honapban és akkor itt tudjuk hogy mit jelent 50 K embert behúzni egy játékba.Ha jól emlékszem de ez nem bíztos az egész Eu piacon 400000 accot tudtak eladni headstartkor ami pillanatok alatt lemorzsolodott a töredékére ezért voltak a server mergék. ha meg max behúznak okos kis trükkel mert free és lessz 2-3 ezer aki premiumot fizet az csak 27 000 havonta igaz euroban de az hatalmas fail tuti a befektetőnek, ezért vagyok biztos abban, hogy nagyon hamarosan realizálodni fognak azok a dolgok amiket leirtam.Mert a befektető érdeke a profit nem a szorakoztatás és abban is biztos vagyok , hopgy Nem fogja érdekelni mit ugat az NC mert fizetett érte és gondolom súlyos milliókról van szo nem forintban ugye.És mint ilyen innentől az új forgalmazó dirigál és NC lessz a csicska a történetben…

    Na nem is flamelek vagy wall of textelek tovább legyen úgy, hogy ne igy, ahogy azt levezettem.Boldog új évet mindenkinek harmadszor is 🙂
    Azért követni fogom nagyvonalakban továbbra is a blogot de nem nagyon akarok én postolgatni 🙂

    Inkább Terán teszem postolási megnyílvánulásaim…

  170. sagi kár rá a szó, szerinte nc nek még van beleszolása a dolgoba, meg nem az az üzletpolitikája, majd rájön, hogy semmi köze sincs hozzá, illetve nem találkozott még f2p gameval ami nem privát szerver.

  171. Már megint költesz ….Még irtam is, h ezt az uj céget nem ismerem, és nemtudom hogyan fogja csinálni, és akkor meg vagy sértödva ha azt irom h nemtudod felfogni amit irok XD

  172. ha te ettől jobban alszol akkor legyen igazad, nem fogok leállni veled vitatkozni..

  173. inkább ts en tennéd a nyilvánulásaidat sagikám ^_^

  174. Ez nem olyan dolog,h na akkor legyen igazam, mert hazudtal arrol h en mit mondtam!Milyen nagylelku vagy..XD

  175. majd ott is teszem amint on-line vagyok.de még holnap is kurvára dolgoznom kell és 3 idiótát ki kell varnom nem baj megemlegetik még azt is hogy megszülettek nem beszélve extra ár mert úgye holnap már nem lennék nyitva 🙂 (,;,,;,) meg ma este megjavitom a hangfalakat mert serceg eléggé a csincsillák szétrágták a nagy komoly 5.1 es set vezetékét nagyon örültem neki most még beugrok vissza céghez forrasztópákáért azt rendbeteszem hogy dübörögjön emeletet leszakitva ahogy gyilkolászok Terában 🙂

  176. hazudtam.. =)

    mi van az új menő razor fejessel? 😀

  177. “szerinte nc nek még van beleszolása a dolgoba”-“nem találkozott még f2p gameval ami nem privát szerver.” Igen hazudtál, 2szer egymás után:)

  178. A nagy profi f2p mmos, aki megjosolja elore milyen itemeket lehet majd megvenni aionban 2 honap mulva..XD Fogadni merek, h 5db f2p mmonál többel nem játszottál még! De legyen 10…, de ha 100al toltad volna már, akkor sem lehet megjosolni egy ilyet mert minden cégnél más. Persze ez nálam is igaz, de én nem is akarom megmondani h itt a világvége aionnál, mert nemsokára abyss geartöl kezdve mindent meglehet majd venni. Ami meg amugy sem nagy baj, ha normál modban is kiszedi az ember.Bakker, nekem is kellene egy olyan üveggömb amiböl ezt te is meg a haverjaid kilestétek:) Eskü csak az 5ös lottohoz használnám::)

  179. Jaj nagyon kemény, de csak éjszaka különban hamar süket leszek,nappal a logitech szettel apritok ha nem vagyok Ts-en Razer 7.1 et tud és hozza is mindent külön hallassz hihetetklen olyan mintha egy moziban ülnél full hangerőn :))) mondjuk az ára sem volt gyenge de megérte

  180. Ha már technika..:) :TERAt azt lehet 3Dben tolni most vagy esetleg a jövöben tervezik?

  181. ez monitor kérdése ha jól tudom fincsi, nem softwareé. (belga haverom pl pont a közelmultban vett ilyen 3d-s monitort ilyenek miatt…) aztán lehet én tudom rosszul.

  182. bár nem tudom, hogy hogy jön TERA az aion blogra? 😛

  183. kouta: de, software kérdése is. egy monitor nem fogja lerenderelni neked a bármidet 3d-be hogy nézhesd a fenszi pónilovas piros-kék szemcsiden (H)
    fincsike, te meg majd járj fel a ts-re. lehet februári indításig párszor még leszek infin, tolhatjuk együtt 😉

    egyébként boldog, kockulásban, pvp killben és szerencsében gazdag új évet kívánok mindenkinek!

  184. akkor én tudtam rosszul, a belga srác akiröl beszéltem, pl Rift és egyéb single playerek miatt vette meg. Engem a 3d mondjuk hidegen hagy, idegesítene. de izlések és pofonok

  185. Azert TERA kapcsán kérdeztem, mert GW2t már mutatták 3Dben, amikor az elején kijöttek a játékkal az elsö showra, de nekem fogalmam nincsen rola, h a játéknak is tudnia kell-e, vagy elég egy videokari ami átalakitja a dolgokat es egy megfelelö monitoron vagy szemuveggel pedig látni.Te fehér majd zuzhatjuk, de 2 hetig csak napkozben leszek,7fön kezdjuk!:) Na B.U.É.K. minde kockának, lassan készulodni kell a bulira, jövöre ugyanitt:DD

  186. Finyak: Rémlik, hogy volt valami Samsung+NHN promoció, ahol 3D-s monitorokat reklámoztak TERA-val (korábban egyébként volt ilyen promo Aionnal is). Szóval ebből arra következtetnék, hogy elvileg megvan rá az esély. Egyébként UE3 natív módon támogatja a mindenféle 3D megjelenítési technológiákat, szóval azt tippelem, hogy nincs ezzel gondja, de próbálni még nem próbáltam.

  187. Nézegettem azota ezt-azt,és látom h ez inkább videokártya függö. Van pl olyan videokártya is, amit konkrétan ajánlanak is Aionhoz pl. Bár egyenlöre drága mulatságnak tünik, de viszont eléggé nagy plussz extrat nyujt szal idén tuti be kell ruháznom ilyenre:)

  188. http://gamepod.hu/hir/tizenhatezer_dollart_fizetett_egy_virtualis_karder.html
    és még meg sem jelent 😀

  189. ne felejtsd el fincsi, hogy kell hozzá monitor is nem csak video kártya.

  190. hát szemüveget adnak a kari mellé az elég, de van olyan monitor is, ami csak a monitor tudja önmagában a 3ds dolgot ahoz meg videokari nem kell.legalább is ezt sikerült kihámoznom

  191. asszem a 3d-s monitorhoz is kell a szemüveg (mármint mindegy h vidi kari v monitor, szemcsi akkor is kell)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.