Szintezés lvl1-30-ig (Elyos)

Ez az önálló oldalként funkcionáló post, még az Aion indulása előtt készült, a célja akkor az volt, hogy a kezdő játékosok számára segítséget nyújtson az indulásba. Az itt szereplő postok nagy része még az 1.0-ás verzióra épül és a hivatokozott korábbi postjaim is az OBT-s nyelvi file alapján készültek, melyekben a tárgyak, növények, questek, mobok nevei mások voltak. A “szép idők” emlékére kint hagyom ezt a postot, de gyakorlati haszna már nem nagyon van.

Az iromány célja, hogy – remélhetőleg hathatós – segítséget nyújtson az Elyos oldalt választó játékosoknak abban, hogy gyorsan el tudjanak jutni Abyssig. A szintezés során van néhány olyan buktató, amit esetleg elveheti a játékosok kedvét az egésztől, ezért a postban különös hangsúlyt kapnak az ilyen csapdák.

**** A leírás még eléggé hiányos (lásd jelölt részek) ****

Mindenek előtt néhány nagyon fontos szabály (tudom, hogy ezt mindenhova leírom, de ismétlés a tudás anyja):

 • A legelejétől érdemes húzni a Gathering (lvl10-től: Extract Vitality) képességet, mivel folyamatosan vannak olyan questek, ahol gyűjtögetendő alapanyagokat kell leadni busás EXP-ért. Ráadásul a Gatheringért is kapsz EXP-et. Hol, mit lehet ill. érdemes szedni a folyamatos fejlődéshez: “gathering-extract-vitality-szintezese-1-99-ig-eylos-oldal”
 • lvl10-től fel lehet szedni az összes szakmát. Amennyiben nem akarsz rohanni a szintezéssel, akkor érdemes felvenni azokat, amikből saját magadnak, vagy a légiódnak hasznos tárgyakat craftolhatsz. A crafting szakmákat Sanctumban tudod felvenni a Crafting District területen.
 • Ha úgy döntesz, hogy felveszel néhány szakmát, akkor viszont nagyon komoly hangsúlyt kell, hogy kapjon az “Extract Aether” gyűjtögetős szakma. Az éter az egyik legfontosabb alapanyaga a legtöbb szakmának, ráadásul éterből lehet transmute-olni sok-sok egyéb alapanyagot, amit egyébként gyűjtögetni kellene. Étert a nagyobb városok körül (ahol lehet repülni) tudsz szedni. (Verteron Citadel, Holy Ground of Miraju, Eltnen Fortress). Eléggé lassan lehet csak húzni, viszont cserébe nem kell milliókat költeni a Brokernél.

Mielőtt elkezdenél szintezni érdemes kicsit elmélázni, hogy mit is szeretnél csinálni a karaktereddel és ennek megfelelően választani class-t. Ehhez egy kis segítség: “aion-gyorstalpalo-kezdetek”

Ha teljesen ismeretlen lenne még számodra az Aion, akkor javaslom, hogy fusd át a FAQ-t, ami fényében lényegesen egyszerűbb lesz az élet: “aion-faq-readme-first”

lvl1-5:

Az Poeta szigetének déli csücskében kezdődik az élet. Ötös szintig nincs különösebb kihívás, öljél mutáns vérmedvéket, gyűjtögessél Angelica virágot útközben, mészárold le a környező termőföldeken békésen élő vérpanda populációt teljes egészében, plusz a helyi szakács kérésére hozzál neki mindenféle izgalmas husit a közeli tó vadállományából. Lvl3-on nyomás Akarias Village-be és lehet is vásárolni az új spelleket/skilleket a traineredtől. Lvl3-on indul az első campaign quest is.

lvl6-10:

A szintezés Daminu Forestben folytatódik, hangulatos kis hely. A feladat nem túl bonyolult, itt is elburjánzott az élővilág, úgyhogy némi kultivációs munka mentén módszeresen ki kell irtani a komplett állatvilágot, ne feledkezzünk meg a gathering fejlesztéséről sem. Elég sok almabokor található itt. (Almabokor, persze, ezek hol ének ? Mik ezek bonsai almák vagy mi?). Kapunk egy érdekes questet is, feladat, hogy fel kell ébreszteni az erdő őrzőit egy síppal, ehhez csak annyi kell, hogy a középen lévő alvó fákat useolni kell (nem a sípot). A questek leadása után találkozhatunk az Aion egy érdekes quest újításával: az időszakos questekkel, később több ilyen is lesz. Feladat, hogy csórjuk el a fürdőző Nimfa ruháját, viszont ő csak éjszaka látható. Természetesen nem kell éjszakáig várni, a játékban kb óránként lemegy egy egész nap (lásd minimap), így ha éppen nappal is van, csak megkell csinálni néhány egyéb questet és visszajönni max fél óra múlva, amikor besötétedett. Az erdő kiirtása után még végezni kell az erdőt pusztító gonosz favágó koboldokkal is. Az erődtől észak-keletre található egy tábor, ahol el lehet adni a szemeteket és akár vissza is lehet repülni Akarios Village-be, érdemes ide lerakni a HS-t is (Obelisk). A kalandozások a Kabarah Strip Mine-ban folytatódnak. chain quest formájában itt is az a feladat, hogy a Goblinszerű népcsoportokat lemészárold. Változatosság kedvéért meg kell találni még egy ősi kockát is, valamint van egy üst neutralizáló quest is, plusz meg kell találni Poppit is az elveszett sertést. A bánya közepén egy kisebb emelkedőn található az üst, attól kissé észak-nyugat felé a kocka (fényesen csillog egy csilleszerűség mellett), ellenkező irányban pedig ott figyel szegény Poppi is, akit bizony már jól nyársra húztak és éppen ropog a tábortűz fölött. A bánya questek közben érdemes a tábortól kissé északra lévő gombaerdőben is, itt is sok változatos (értsd: ölj meg X darab mobot, vagy szed össze X darab mob-darabot) questek várnak. A gombaerő elején élő NPC később még nagyon fontos lesz. Ha a questelés során eléred a lvl9-et, akkor automatikusan megkapod az “Ascendentation” campaign questet. Azonnal érdemes abbahagyni bármilyen questet is csinálsz, mivel a “felemelkedés ceremónia” eredményeképpen automatikusan meg fogod lépni a lvl10-et. A ceremónia végeztével már nem fogsz tudni gatheringelni Poeta-n, ezért érdemes még előtte kiszedni ami esetleg kell a leadandó questekhez (pl. Iron Ore).

lvl11:

Lvl10-et elérve nem érdemes még egyből átszaladni Verteronba. Érdemes kicsit körbenézni Sanctumban, összeszedni a questeket (ezek majd Verteronban lesznek opcionális questek), valamint után visszatérni Poeta-ra és befejezni az összes campaign questet. Ennek eredményeként megkapod a “Poeta’s Protector” rangot, amihez elég jó statok párosulnak, amik előnyösek alacsony szinten. Továbbá az sem utolsó, hogyha ezt végigcsinálod, akkor lényegesen egyszerűbb lesz az élet solo questelés esetén is lvl18-19 között.

lvl12-15:

Ha nem jött volna össze a lvl12 (vagy akár a lvl11-sem) Poetan, akkor sincs pánik. Nyugodtan kezdj bele a Verteronos küldetésekbe.

COMING SOON……..

lvl18-19:

Függően attól, hogy mennyire toltad party-ban vagy hiányosan a questeket Verteronon, el fog jönni az az állapot, amikor már nem nagyon találsz küldetéseket amikkel elérhetnéd a lvl19-et. Alább két cikk, ami segíthet, hogy elérd a lvl19-et, amikor végre tovább léphetsz verteronról:
“szintezesi-tapasztalatok-lvl18-20-elyos-oldal”
“krall-es-a-haverok”

lvl19-21:

Ha nincs group, akivel lehetne csinálni Verteronban a Krall questeket, akkor nyomás egyből Eltnen-be. A Fortressben, alatta, mellette, rengeteg questet lehet felvenni. (kb 10-15db). Ezek nagyrésze arról szól, hogy a Fortess körül és a Manduri Forestben ölj meg mindent és szedj fel mindent ami mozdítható. A gathering questeket lásd a “Gathering (Extract Vitality) szintezése 100-199-ig (Eylos oldal)” postban, érdemes megcsinálni őket, adják jól az XP-t. Miután kiírtásra kerül a teljes állatvilág és eltiprása a komplett növény és ásványvilág, máris készen állunk az első Eltnen campaign questre. Mennyünk a Manduri Forest délnyugati részére, ahol egy nagy kerítéssel elkerített romos épülethamaz van, tele makimajmokkal. Indulhat a hentelés.

The Gem of Hope quest: feladat, hogy keress meg egy földdarabot (Ferile Soil) és ültess bele valami magot. A Földdarab a Manduri Forestben található, a földdarab mögött egy kis forrásnál lehet leadni a questet az ültetés után.Aion0001 - Fertile Soil - The Gem of Hope quest

Stolen Goods quest: A gyűrűt a kerítésen belüli makikból sikerült megszereznem, míg a csomagot, az épület mögött lévő szökőkútból. Nem biztos, hogy fixen itt esnek, de nekem a csomag kb 100 maki megölése után sem akart kiesni a kerítésen belüli részen, míg a szökőkútnál kb 10-ik makiból kiesett.

A teljes questhub (Eltnen Fortess és Manduri Forest) cirka 2 szintnyi fejlődést ad. Ha nem jönneössze a questhub végére a 21-es szint, akkor itt is található ismételgető quest, amikben a makikat kell mészárolni és bronz érmét lehet kapni érte.

lvl21:

Eltnen Fortess és a Manduri Forest újabb questekkel segít, hogy könnyen meg tudd lépni a lvl22-őt. Ha nagyon rosszul jönnél ki, akkor a bronz érmés quest mellett további 3 ismételhető questet is kapsz, amikben a változatosság kedvéért annyi feladatod, hogy írtsd ki a Fortress és az Manduri edrő teljes állatvilágát.
Ha esetleg Verteronon kihagytad volna a teljes Krall-os küldetésláncot, akkor itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy LFG-n szerezz egy csapatot, akikkel végig csináljátok a teljes questláncot. Ehhez egy kis gyorstalpalót találhatsz alább: https://varianceaion.wordpress.com/2009/07/12/krall-es-a-haverok/

lvl22:

Érdemes egy kis időre elbúcsúzni Ethnen-től, mielőtt még a rengeteg henteléstől és szedegetéstől nagyon bekockulnánk, megtehetjük ezt, hiszen van nekünk egy Theobomos szigetünk is, ami szintén lvl20-lvl30 közötti kihívásokat tartogat. Azért is érdemes ide átnézni, mert itt rengeteg paradicsom és krumpli van a kezdőhely körül, így könnyen felhúzható a 75-ös skill szinten lévő gyüjtögetés, ha valaki eddig nem húzt volna tovább. A szigetre való átjutás (teleport) után, mindjárt találunk is 5-6 questet. A questek nem nem okoznak komolyabb fejtörést. Kissé keletre van egy Kerubián (mutánspanda) ásatás, ahol halomra kell gyikolni az ártatlan panda macikat. Útközben odafelé mindenféle bogarakat és elementálokat kell öldökölni, amelyekből a kihulló alkatrészek szintén kellene egy questhez. Ha már az ásatáson vagyuk és legyilkoltuk a teljes panda populációt, akkor érdemes összekapkodni néhány ősi leletet is:

Aion - quest - Ancient Relic

A vérpanda ásatás fosztogatása után irány a “Red Wasteland”, ahol egy csomó páncélos vörös bika várja, hogy végre valaki húsáruvá aprítsa. A vérbikák öldöklése közben érdemes egy kicsit szétnézni és a földön keresni egy halott patkánynyúl (shugo) hullát, majd leadni a questet ott:

Aion0003

Visszatérva a vérbikás questhez (Animals Destroying Cooking Ingredients) kell még itt ölni férgeket is, a beépített questhelper szerint ezeket nehéz megtaláni, annyira azért nem. Kicsit tovább menve a halott Shungón találhatók ezek az aranyos lényeg:

Aion0005

Van még Theobomos-on néhány érdekes quest, pl. a “Searching for Treasure Map”. Ebben mindösszesen annyit kell csinálni, hogy virágokat (ásványokat) kell szedni a környéken és a virágok/ásványok helyett időnként kődarabok jönnek. Nem túl fejtörős, különösen segít, ha valaki lemaradt 75-ös gathering skill környékén. Mivel ismételhető a quest, így érdemes itt felhúzni legalább 150-re ennek a questnek a mentén, közben érdemes legyilkolni a környék undead és ghost állományát is, hiszen ezek is tárgyát képezik egy ismételhetős questnek.

Ideje visszatérni Eltnenbe és tovább folytatni a Manduri Forest rémségeinek takarítását. A korábban már említett szökőkút felett két rémséges főnök is lakozik (Wily Kundu és Dirty Ciundu), Wily a kerítésen belül az egyik romhalmazban lakozik, míg Dirty a két tábor között partollozik. Mielőtt magunk mögött hagynánk a Ciundu-Kundu testvárpárost (márha egyáltalán testvérek, de ez most mind1), ne feledkezzünk meg összeszedni a gyümölcseiket, amiket olyan lelkesen hurcibálnak és dobálnak hozzánk:
Aion0041

A gyümölcsözés után visszafelé álljunk meg még egy pillanatra a szökőkútszerűségnél és a romos oszlopok mellett lévő fa alatt keressük meg a papírrepcsit (Paper Glider). A papírrepcsit el kell vinni egy leányzónak, akit ezután el kell kiséni a közeli forráshoz, ahol végre véget ér a “The Manduri’s Secret” campaign chain (éppen ideje).

Oda és visszafelé ne feledkezzünk meg kinyírni a komplett Freeneck (kis dinó) populációt és szedjük össze a Rhubarb növényeket is. Jutalmunk a körért kb 200k EXP és egy durva meele nyaklánc. Ha időközben kiesett a makákókból a “Worn Book”, akkor a “Weapon Researcher’s Request” questtel egyeteben érdemes elmenni Sanctumba és meglátogatni a könyvtárat, ahol le lehet adni mindkét questet. Ez a kis kitérő újabb 150k EXP-pel jutalmaz. Ez az a pillanat amikorra már illő módon el kéne érni a 23-as szintet, ha mégsem, nem kell csüggedni. Van még mit csinálni bőven Eltnenben, irány tovább…

lvl23-25:

Eltnen Fortress kijáratától jobbra található egy mocsár (Putrid Mire), annak az északi részét egy kisebb Kerubian törzs. Feladatunk, hogy fosszuk meg őket a szarvuktól (Revenge of the Elim quest). Ezzel párhuzmosanérdemes megcsinálni a Scourge of the Elim questet is, ehhez mindösszesen a közeli mocsárban kell a Slájmokat gyilkolászni. A két “… of te Elim” quest után természetesen kapunk még egyet, amiben a mocsárban lévő barbapapákat kell öldökölni a változatosság kedvéért. Ha ezzel megvagyunk, akkor meg kell keresni a repkedő bogárizé királynőt a Maraudi Forestben. Ahogy a quest szövege is írja, a dögje szereti az édes dolgokat. Ehhez egy kis segítség:

aion-ss-spiderqueen-home

Sajnos a királynőnek nem erőssége a folyamatos respawnolás és mivel Eltnen-ben már channelek sincsennek a PvP zóna miatt, ezért ide valószínűleg néhányszor vissza kell nézni, hogy ott is legyen. Ha ez megvan, akkor a quest miatt vissz a kell menni Verteronba és ellátogatni a jó öreg Deadly Poison Slacy körül hemzsegő mutáns nyulakoz (Mud Ribbid), akik egyébként a Containtment Swamp környékén tanyáznak. Három nyuszi legyilkolása után már mindenünk megvan, hogy leadjuk a questet. A questért busás jutalom jár (80k XP és 8800 kínah), ráadásul folytatásként olyan questet kapunk, ami kék (érted KÉK, érted EPIX) lootot ad, a gond csak az, hogy ezért át kell ruccani Mortheim-be, amihez kell egy Rift, nosza innentől figyelni a general chaten a Location linkeléseket, hogy hol nyílik Rift.

Ez az a pillanat, amikor – legkésőbb – már meg kellett volna dingelned a lvl24-et. Ha ez nem történt volna meg, akkor tessék beiktatni egy Krall run-t a kicsikkel, vagy a változatosság jegyében csinálni az ismétlős questeket Theobomoson és Eltnen-ben.

Ha megvan a lvl24, akkor irány vissza Theobomosra, van itt még néhány érdekes quest. Látogassunk el a Burning Land bejáratára, ahol egy égő Elim (faemberke) ad egy questet, feladat elég egyszerű öljünk Basiliskeket. Ne dőljünk be a questhelpernek, nem kell elmenni Mortheim-re ezért. A környék tele van Linen növénnyel, ami kell egy questhez , ezért érdemes learatni azt is közben. Kicsit bentebb található egy nagy izző gomb, ami körül rengeteg bazi-liszkusz található. Ha ezzel megvagyunk, akkor megkapjuk a “Mercy for Them’ questet, ahol az a feladat, hogy  többi égő Elim-et kell a környéken lemészárolni és bizonyítékként elhozni magvaikat. A magvakan nem csak az Elimek dobják, hanem a kis járkáló tűzlények is, gyorsan össze lehet kapkodni a 20db-t. Leadásakor epix potit kapunk cserébe, ami HP-t és mana-t is tölt egyszerre. Theobomos Relic zóna északi részén még befejezhetjük a Ghost és Undead ölő questet is, itt jegyezném meg, hogy van egy quest (Where is the Swindler), amelyet egyébként a városban a hírdetőtábláról lehetett felvenni, a feladat, hogy keressük meg “Fork Ear Rokes” nevű illetőt és intézzük is el. A gond csak az, hogy ez az ürge egy assassin, aki elvileg bárhol lehet Theobomos Relic zónában, találtunk egy helyet, ahol relatív sokszor spawnolt,viszont érdemes tudni, hogy spawnolás után kb 10 perccel el is tünik, szóval ha bárhol meglátod, akkor azonnal célszerű nekirohanni. Megjegyzem eléggé erős az illető, folyamatosan stunnol és 500-600 körül szúrkál, plusz ha bajban van akkor el is tűnik egy rövid időre, hogy megpróbáljon hátbaszúrni. Még lvl24-es clericcel is necces volt a megölése soloban. Az ürge egyébként igy néz ki:

Aion0047

Érdemes viszont tudni, hogy a fejvadász a megöléséért mindösszesen 7000 kínahot ad és a quest is csak 32k EXP-es, szóval nem érdemes komoly energiát fektetni a keresésébe. Ha útba esik, akkor érdemes megnézni. Az élőhalott hodák öléséhez egébként 2 quest is kapcsolódik:

 • A Sound to Make Hair Stand Up – 4000 kinah, 24,6k EXP + random scroll (ismételhető quest)
 • Life is Important Even to the Villain – 8000 kinah, 60k EXP

Mielőtt végképp magunk mögött hagynánk Theobomos szigetét még a Burning Land beárata előtt (ahol a nagy vörös meteor van) jobbra található egy Kerubian ásatás. Ide érdemes betéri és gyilkolászni a Treasure Searchereket, akikből előbb utóbb kiesik a quest item a “A Clue Left by the Dead” questhez. Az 50,1k EXP-es jutalom mellett kapunk egy group küldetést is rewardként. Ha van csapat, akkor lehet is nekimenni.

Ideje viszont visszatérni Eltnen-be, azon belül is a roppant szimpatikus nevű “Putrid Mire”-be, itt a változatosság kedvéért Kerubianokkal fogunk találkozni. a putri közepén egy kisebb város található, melynek déli felén két kunyhó között találhatunk egy kosarat. A kosár mellett álldogál egy Kerubian Figther, amit meg kell ölni. (Ami elég érdekes feladat, tekintve hogy kb 10% hp körül beordítja a teljes falut; megoldás: kiteold el). Egyébként valami ilyesmit kell keresni:
Aion0049

A kosárral el kell menni a közeli vízeséshez (a Kerubian falutól dél-nyugat irányba) és ott megtölteni vízzel, leadni a questet néhány lépésben. Eredmény 132k EXP. Tiszta profit. A Kerub mocsár után ideje, hogy szétnézzünk az Erion sivatagban. A sivatag közepén egy Elim több questet is az, további sivatagi questek vehetők fel a Maraudi erdő déli részén lévő helyőrségen is. A sivatagban szokás szerint mindent meg kell ölni, ami cska az utunkba kerül (persze ha felvettünk minden questet). Van a sivatagban egyébként 3 neves kuty-isznó is, azokat is meg kell ölni: (Three Kures Borther quest)

 • Fat Athos: a legnagyobb (lvl25-ös) egyhelyben áll a sivatag északi részén, könnyü megtalálni a Reclessnes Kures-ek között van. (9800 EXP)
 • Runt Pordos: lvl24-es kutya, a sivatag északi részén patrolozik. lassan-komótosan. könnyen elkapható (9100 EXP)
 • Nimble Aramis: Na ő kemény dió. A questadó Elim alatti úton spawnol és lóhalálában fut körben a sivatagon. A baj csak az vele, hogy sebzésre sem aggrozik és fut tovább. Masszív CC, stun, snare stb. kell a megöléséhez. (9100 EXP)

A 80k EXP jutalomért érdemes rápróbálni néhányszor Aramis-ra is. A questadó Elim mellett lévő Shugo megkér bennünket hogy hozzunk neki Balaur csontokat, mert megy nagyon a biznic, viszont veszélyes egyedül összeszedni azokat. A Shugo szerint a csontok a Keleti Erakus Sivatagban vannak, amig igaz is, csak nem árt tudni, hogy ez bezony a Shugohoz képest nyugatra van. Szóval irány a nyugat, fel a parton és máris ott a sok csont. Így néznek ki a keresendő csontok:
aion-balaurbonesHa megvan a 160-as Gathering skill, akkor a környékről össze kell kapkodni az arany rögöket és azt is lehet leadni Eltnen Fortressben.

A questek leadásakor már meg kell, hogy legyen a lvl25. Ha mégsem akkor a következőket teheted:

 • Nyomás vissza Theobomosra és csinálni a 4 ismétlős questet.
 • Megcsinálod a “The Snipeshell’s Pincers” questet Eltnen sivatagban. (Nagy bogarakat kell ölni a sivatag déli részén az ollójukért. (8k EXP/mob +80k EXP a questért.)
 • Keresd meg a Refuge Camp-et, ahol Ernia már várja, hogy megtaláld. A megtalálása után (a mellette lévő Shugo) 72k EXP-et kapsz.

Ha mindennel végeztél, akkor engedd meg, hogy elsőként gratulálja a lvl25 eléréséhez. Mehetsz megtanulni az új skilleket/spelleket és kezdetét veszi az “Abyss Entry” campaign quest chain!!!

aion-menokolbi-lvl25

lvl25-28:

Az új képességeket és stigmakat vedd fel/vedd meg, amire szükséged van. Szánj egy kis időt a karaktered gearjének a fejlesztésére. Lehetőleg ne legyen rajta lvl20 alatti felszerelés; abysson nagyon sokat számít még a legapróbb finomhangolás is. Ha nincs lehetőséged/pénzed fejleszteni a gear-t, akkor vagy húzz fel olyan szakmákat , amikből gear-t tudsz készíteni, vagy kérd meg a légió társakat, hogy készítsenek neked. lvl25-ön a Extract Vitality (Gathering) skillednek már 165-170-nek kell lennie. Tegyél meg mindent, hogy legalább ezt a részt elérd. lvl29-ig meg kell, hogy legyen a 190! Dolgozz rajta. Ezeken a szinteken a következőket tehetitek:

 • Abyss alaptáborban kb 10-15 quest vár lvl25-27 között. Ezek nagy része csak olyankor teljesíthető, ha adott fortress vagy sziget egyik vagy másik frakció kezében van.
 • Ha van légiód, és van a légióban olyan játékos, aki felhúzta már az Alchemy szakmát és van 1500 felesleges Abyss Pontja az “Artifact Activator Stone” recept megvásárlására, akkor érdemes vele megcsináltatni, mert egy 450k XP-s questet tudsz vele teljesíteni. (Abyss campaign quest)
 • lvl25-től pont ideális a csapat arra, hogy átmenjen Morheimre és szétnézzen a “Lava Cave of Taran” outdoor dungeonban. 6 fős csoportokkal érdemes menni, de akár azt is csinálhatjátok, hogy több 6 fős grouppal párhuzamosan haladtok. Iszonyatosan gyors a respawn és mivel outdoor és Asmo terület, ezért az sem kizárt, hogy jófajta PvP is kialakulhat. A bossok nagyon komoly droppokat dobálnak. Korábbi élménybeszámolónk: Lava cave of Taran.
 • Ha már Morheim-en jártok, akkor érdemes meglátogatni az ottani questeket. Az oda küldő questek besorolása “[Infiltration]”. Viszont érdemes vigyázni és óvatosan közlekedni, mert az 1.2-es patch óta a lvl20+-os zónákat teleszórták lvl45-ös őrpostokkal és patrolokkal. Szóval csak óvatosan.
 • Érdemes folyamatosan követni a csapattoborzásokat, lvl25-től már hozzá lehet csapódni egy-egy Fortress Siege csapathoz, ha keresnek embereket, vagy egyszerűen csak csodálni a történéseket az ostrom közben. Kisebb csapatokban akár rá lehet próbálni egy-egy artifactra is, ezen a szinten.
 • lvl25 és 28 között 18 óránként be lehet menni a “Nochsana Training Camp” instanceba is az Abyssi alaptábor melletti kis szigetről. Az instance lényege, hogy csapatoddal hajts végre egy Fortress elleni ostromot. Ehhez mindenféle segítségeket kapsz (Siege Weapon-t pl.). Komoly meglepetésekkel fog szolgálni az instance azoknak, akik még nem láttak korábban Fortress ostromot.

lvl28:

Lvl28-on érdemes egy picit megpihenni és időt/energiát szentelni pl. a Craftolás fejlesztéséhez. Ha a gathering (Extract Vitality) skilled még nem érte el a 180-at, akkor a szint megkezdése előtt érdemes azt megtenni. lvl30-tól nagy – ha van jó csapatod – el fog ragadni a rengeteg outdoor és instanceolt PVE kihívás (Eracus Underground Temple, Kiola Temple, Fire Temple, stb.), úgyhogy érdemes még a lvl28-as szintet rááldozni arra, hogy Abyss Pontokat szerezz, mivel lvl30-on nagyon jó felszereléseket tudsz majd venni Abyss Pontokból. Érdemes folyamatosan figyelni az Abyss térképet és, ha egy Fortress hamarosan átvált elfoglalható állapotra, akkor körbeérdeklődni, hogy szervez-e valaki támadó vagy védő egységet. Ha nincs komoly PvPvE kihívás, akkor érdemes akár csak grindelni is Abysson, arányosan több XP-t kapsz, mint pl. Eltnenen és még Abyss Pont is jön. Ha eddig nem tetted meg, akkor érdemes átruccanni alsó abysson a jobb oldali “lift”-hez, ahol fel tudsz venni egy questet, a questben annyi a feladat, hogy az Asmodianok alaptábora feletti kis szigeten ölj meg egy legendary nameplates questadó mobot. A mobot meg lehet ölni 3-4-en is, de mivel komoly PvP esélyes zónáról beszélünk, ezért érdemes full grouppal menni és a group egy részének már a levegőből leszedni a ellenséges playereket. Nem ad a quest kifejezetten sok XP-t, de nagyon jó időtöltés a PvP adalékkal együtt. Ha nagyon nem jön be Abyss és a Fortress témák (akkor egyrészt gondolkozz el azon, hogy tényleg ez-e a te játékot, másrészt pedig ) elkezdheted az Eltnen-en tartogatott questeket:

lvl29-30:

Ha képes voltál megállni, hogy lvl25 után ne nagyon questelj Eltnenen, akkor most ott fog várni téged a Questek mekkája. Az alábbi térképen megjelöltem a helyeket ahol fel tudod venni a lvl27-30 közötti questeket. (összesen kb 30. darabot). Mielőtt egyáltalán belekezdenél ezekbe a questekbe egy nagyon jó tanács: Ha nincs meg ekkor még a 180-as gathering skill, akkor húzd fel, nagyon sok későbbi szívástól tudod magad megkímélni ezzel

aion-eltnen-questhubs-lvl25-30

[1] Sataloca’s Templeben két quest is vár. Az elsőben (Alcheron Drake Research) mindösszesen 3 sárkányt kell megölni a temple előtt, akik 100%-osan dobják a szarvukat (naná); jutalom 50k XP és 1500 kinah. A másik küldetés a [2] Desert Scout Campbe küld. (52,5k XP, 2k kinah). A Campben, három küldetést is kapsz. A “Desert Investigation” questben azt a feladatot kapod, hogy figyelj meg három területet. A sivatagban nagyon sok Star Anise van, ezeket útközben érdemes felkapkodni, mert a Potion of Life alapanyaga. Ha meg pottyan 1-2 Fresh Star Anise is, akkor pláne jól jártál mivel az a Regular Secret Remedy of Lift alapanyaga. (előbbi a tickelős HP töltő, utóbbi az instant 1200 HP-t töltő poti). A [2] Desert Scout Campen belül van egy Zircon spot is, amikor ide visszajössz, akkor ezt mindig nézd meg, később hasznos lesz. A tárborban kapsz egy questet (Desert Investigation), amiben meg kell figyelni 3 területet a közelben (quest location segít, hogy pontosan hol vannak). Keresd fel mindhármat, ölni nem kell semmit, ha elég közel mész akkor egy ingame video event történik a megfigyelés eredményéről. Jutalom: 100k XP és 3,5k kinah.

A Scout quest folytatásaként először ki kell írtani a keleti halott faluban lévő skorpiókat (The Scolopid Sting quest), reward: 62k EXP. Folytatásként a “Basilisk Purge” questet kapod. jutalom: 39k EXP, 4,8k kinah. Folytatásként (az egyik Scout patroltól) a “Material of Accessories”-t kapod. Feladat, hogy a tábor körüli skorpiókat és basiliskeket kell gyilkolni az “alkatrészeikért”. Közben ha látsz Stoneshell Ksellid-et akkor azokat is érdemes ölni, mivel kellenek két questhez is (Temple Access, Violent Ksellid). A gyűjtögetés jutalma: 82,700 EXP és 4200 kinah.

[3]Refugee Camp/Mystic Spring of Ananthe:

Aion0145A Questhub 3-4 küldetést ad. Elsőként kapunk egy vödröt, megkérnek, hogy hozzunk vizet a közeli forrásból mert nagyon szomjasak. A tónál konkrétan fel kell mászni a forrásra és ott kell use-olni a vödröt. Jutalmunk 1400 kinah és 70k XP. Folytatásként elküldenek egy közeli rejtekhelyre [4], ahol Krall-szerű, viszont barátságos lények éldegélnek. (Saying Thank You quest). A főnök arra kér bennünket, hogy hozzunk neki Oak fát a Manduri erdőből, mert kell az utánpótlás a dárdákhoz. (The Strongest Spears quest); mielőtt még elmennél gyűjtögetni add le a Saying Thank You questet a Refugee Campban: 54,800 XP + két kaja. Mielőtt még elindulnánk fát gyűjtögetni az új barátainknak, érdemes lemenni a tóhoz és a tó körüli Watch Patrolokat és Watch BodyGuardokat ölögetni. Két nyakláncot kell kiütni belőlük. Nekem az első kiesett a 3. kill-ra, a második pedig kb a 10.-re. Szóval nem veszélyes a droprate. Jutalom: 63,500 XP és 4700 kinah, plusz egy küldetés, hogy kísérjük el az egyik kis srácot [5] Agaron Village-be. Hát kísérjük na. Eléggé sietni kell, mert rövid idő alatt a srác “despawnol”. Csak a falu alatti karámig kell vinni, ha odaérünk; akkor egy érzelemdús családi összeborulásnak lehetünk szemtanúi. Jutalmunk 100k EXP és 2 legendary poti. Gyűjtsük be [4] Mabangtah-nak a 15 Oak Log-ot, jutalom: 40k EXP és 4500 kinah. Számos további quest fog itt várni bennünket később…

Ha megvan a 190-es gathering skill, akkor szedj össze 15 Peachet a tó körül és 10 Albacore halat a tóból. Miközben ezt gyűjtögeted, fogsz találni egy [6] Shugo-t a forrás mögött, aki mindjárt két questet is ad:

 • [6] Brirunyerk‘s Favor: Vidd el a vödör vizet Ernia-nak (Refugee Camp, 52k EXP, 800 kinah)
 • Spring Water Essence: Gyilkolászd le a vízelementálokat az esszenciájukért. (70k XP, 2800 kinah). Folytatásként kapunk egy csomagot, ami [7] Golden Bought Legion Garrison-ba küld (amúgy is megyünk majd ide, úgyhogy ne siessük el.)

Nyomás [8] Drake Habitat felé; a [3] Refuge Campnél adjuk le a halat és barackot (70k XP, 4400 kinah);

[8] Drake Habitat/[5] Agarion Village quest hub: (+ Refresh of Spings campaign quest chain)

aion-campq-refreshingthesprings-logA faluból egyből [8] Drake Habitat melletti Mystic Spring of Lacepin-hez küldenek. Itt 5 questet fogsz kapni. (Többek között egy campaign quest update-et is). Feladat, hogy a [8] Dark Habitaton ölj sárkányokat (82k EXP, 3k kinah); ha ezzel megvagy, akkor a pici sárkánykölyköket kell öldökölni (43k EXP, 5k kinah). A sárkánykák és a falu között vannak Tipolidok, ezekből meg kell ölni 7-et és lenyúzni őket (Armor for Pilgrims quest), jutalom: 74200 XP és 4000 kinah. A sárkányok ölése közben fog esni egy quest item (Life Bead), ezt bele kell dobni a forrásba. Ezután át kell menni a keleti városba ([7] Golden Bought Legion Garrison). A helyőrségtől délre van egy kiszáradt forrás, az ott álldogáló NPC ad egy újabb “Life Bead”-et, és közli, hogy három percünk van arra, hogy elvigyük a Desert Life Stonehoz. A quest helper elég zavaros infókat ad, jó 10 percet köröztem, mire megtaláltam hogy hova kell menni:

Aion0152

A forrás beindítása után előbb vissza kell menni Heratos-hoz, majd onnan egyenesen Kyola Temple előtti forráshoz. Azt a forrást is be kell indítani, majd mehetünk is vissza Gaia-hoz (Eltnen Fortress) a rewardért. Jutalmad 282.000 XP és választhatsz egyet az alábbi fegyverekből:

aion-campq-refreshingthesprings-reward

Nyomás vissza [7] Golden Bough Legion Garrisonba. Add le a Shugonak a küldeményt (78,400 XP és 3900 kinah). A sivatagban három quest befejezése vár rád: (mindhármat a várostól észak-keletre lehet megcsinálni)

 • Restorative Meal: Nagyon szemét egy quest. Kselliki húst kell gyűjteni, viszont a droprate kb 10% lehet… Idegesítő egy quest az biztos… (75,800 XP, 6200 kinah)
 • Violent Ksellid: Stoneshell Ksellideket és Kselliki-ket kell ölni a héjukért. (121,000 XP)
 • Temple Access: Stoneshell Ksellidet és Sand Field Basiliskeket kell ölni.

Megjegyzés: Ksellid: ezek a nagy teknőcök. Kselliki ezek a pici porontyok. A “Restorative Meal”-hez utóbbi kell…

A Violent Ksellid teljesítéséért kapsz még egy questet, abban az a feladat, hogy öld meg “Endymion the Slow”-t. Irány egyenesen észak-nyugat felé, fel a “csücsökbe”, ott tanyázik a hatalmas teknősbékaszerű lény. (lvl31-es, simán solozható) (jutalom: 80k EXP, 8k kinah és attack-speed tekercs.) Áldozatos munkák eredményként megkapjuk a tábor vezetőjétől a “Scout Report” questet, amivel meg sem kell állni Garrison-ig, ahol a főnöknek ezt és a Temple Access questet is le lehet adni. Előbbiért 57k XP-t ad és egy zöld kesztyűt, utóbbi 196,900 XP-t ad.9 hozzászólás to “Szintezés lvl1-30-ig (Elyos)”

 1. *lvl19-21 Eltnen
  lvl19-en csak 2-3 értelmes q van, 20-on adja a többit.

 2. Szar !

 3. Az vagy, fiam.

 4. Sziasztok.
  Mit kell csinálni “Ascendentation” campaign questet-nél, ott vagyok Cliona lake-nél de nem tudom mit kell tenni. A másik lent az Xp-nél van egy kisebb halvány csík ‘recoverable’ ez mit jelent? Mit kell csinálnom hogy eltünjön?

 5. Ja és nem engedi meglépni az Lvl10-et.

 6. 40-50-ig hol lehet?

 7. Sziasztok lenne egy kérdésem a Craftolásal.Amiket kapunk benne tekercseket azokkal mit kell csinálni gyűjteni vagy elolvastatni.Válaszokat előre is köszönöm.

 8. Sziasztok lenne egy kérdésem a Craftolásal.Amiket kapunk benne tekercseket azokkal mit kell csinálni gyűjteni vagy elolvastatni.Válaszokat előre is köszönöm.Az előző kérdésemért elnézést.

 9. Sziasztok! Van egy kis problémám. 22 es SM vagyok. És a fejlődésem során nem igazán gyüjtögettem virágokat. De szükségem lenne most rá, és az a baj hogy amikor szeretném felszedni nem engedi. Visszamentem poeta ra, hogy ott tudok e. Csak hogy nekem eltünt(?) a Collection Skillem. Ráadásul azt irja ki hogy ‘ You are a Daeva now. Leave this resource for Humans to use. ‘ Kérlem segitsen valaki!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: