Születésnapi “event”

Előszó: Bizony-bizony, immáron – kicsit bizonytalanul -, de a blog hamarosan elérkezik az első éves születésnapjához (2010.07.11). Egy év nem tűnik soknak, bár ha belepillantok a blog “mérőszámaiba”, akkor azt kell mondjam ez az egy év mind a bloggerek, mind a látogatók, és persze a az aktív tagok (commentelők) szempontjából nagyon termékeny és eredményes volt. Akik már a kezdetek óta látogatják a blogot, azok pontosan tudják, hogy Mi (a bloggerek) szeretünk a nagyobb alkalmakhoz eventeket társítani. Természetesen így lesz ez a “szülinap” esetében is…


2010.07.10: Az elmúlt két napban sem tétlenkedtem. Lássuk előbb azokat a témákat, amiket az élet és az NCWest sodort elénk:

De persze a mai napon is megjelent egy újabb adat a szülinapi tortából. Mivel ez az utolsó nap a szülinapi event előtt, ezért ez már a torta utolsó szelete, téma: A blog mérőszámokban…

2010.07.08: Aktuális témák a mai és a tegnapi napon:

 • Az Aionsourcera felkerült screenshot szerint elkezdődtek a figyelmeztetések a Dredgionban galád módon elkövetett csalásokért. Aki szenvedett ettől, annak ez jóhír, aki meg előkövetője volt, az lássa, hogy ezt sem lehet bűntetetlenül tenni.
 • A telemókus szerver egyik Elyos lakójának (Juvi) kalandozásairól is hírt adtunk, aki látványosan keseríti meg a helyi közösség életét és minden bizonnyal már nagyon várja a merge utáni friss húst.
 • Két napja számoltunk be a méltán népszerű AbyssRank.com feltételezhető haláláról. Sajnos az elmúlt két napban sem változott semmi, a oldal és vele együtt a temérdek mennyiségű értékes adat fékezhetetlenül robog bele a merge által vájt szakadékba.
 • Friss témáink között egy bejegyzés, amelyben megtudhatod, hogy mit is tegyél a merge előtt a postaládáddal és az account warehousezal, ha jót akarsz magadnak. Ja és kitér a post a “next big whine”-ra is a légió nevek mergelése kapcsán…

Persze a mai napra is jutott egy apró szelet a szülinapi tortából. A mai napon elköszöntünk (***bocs, elgépelés – szerk.) megköszöntük azt a sok segítséget, amit ezeddig kaptunk a blog működtetéséhez.

2010.07.06: Bár negyedik fejezetként a “thanks to” volt beígérve, de arra még egy picit várni kell. A szülinapi warmup sorozatban ma kiborítottam a földre a kukát és elkezdtem határtalan élvezettel turkálni a szemét között… »»Szülinap#4: Kukabuvárkodás»»
A következő “epizód” viszont tényleg a “thanks to…” téma lesz. Akiket érdekel a server merge és a name conflict körül kialakult botrány, azok friss információkat találhatnak ebben a commentben.
Már csak ötöt kell aludni a szülinapi eventig!!!

2010.07.05: A Szülinapi event keretei között elkészült a “Best Ever” post, amelyben a következő kategóriák alapján kerestem meg a nekem legjobban tetsző történéseket: pozitív “best ever” post, negatív “best ever” post, pozitív “best ever” comment, negatív “best ever” comment, “best ever” searching term.
Még mindíg tart a szavazás a nektek legjobban tetsző postokról. Aki még nem tette meg, az ebben a postban megteheti: “Szülinap#2 A neked kedves irományaink

2010.07.04: A hétvégén szünetelt a statikus szülinapi főoldal, mivel volt néhány “breaking news” post:

Elindult továbbá egy pályázat, ahol Aion eventeket lehet javasolni, amelyek közül a legjobbakat eljuttatjuk az NCWestnek. Lehet kreatívkodni.

2010.07.02: A mai napon egy újabb szavazásra invitálnék meg mindenkit. A kérdés elég egyszerű: Neked mely postok tetszettek legjobban a Variance Blogon? Még 9 nap van a szülinapig és már csak 5 nap a sokak által várt szerver mergeig. Addig már valahogy csak kihúzzuk…


2010.07.01: Hihetetlen sebességgel közeledik felénk a július 11 és azzal együtt a frenetikus Variance Blog szülinapi event is. De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nem csak nekünk van ünnepelni valónk. Büszkén számolunk be az első magyar érintettségű Tahabata killről, külön öröm, hogy ez a Spatalos szerveren történt meg. További részletek: »» Tahabata Spatalos-HUN first »»2010.06.30: A mai napon pontosan egy nappal kerülünk közelebb a “fergeteges” szültésnapi eventhez. Azonban még a mai nap sem fog az “előkészületekkel” foglalkozni. Helyette a nap témája egy sokkal izgalmasabb kérdés lesz, méghozzá: Előfizetéses MMO vs. ingyenes MMO.

A mai napon megjelent egyéb postok:

——————————————————–

2010.06.27: Megjelent a témához kapcsolódó első önálló post, amely – vicces módon – pont azokat a korábbi törekvéseinket mutatja be, amelyek akár jó alapot is adhattak volna a születésnapi ünneplésre, de végülis úgy döntöttünk, hogy mégsem ezeket rántjuk elő a kalapból július 11-én. Bár mindennek fényében talán értéktelennek tűnhet a post, de akit fikarcnyit is érdeki a blog sorsa azon túlmenően, hogy megjelennek itt az Aion-os infók, azok fognak benne találni érdekességet. »»Szülinap#1: Amiről biztos nem fog szólni…»»

2010.06.26: Kiélesítésre kerül az új “főoldal”. Ahogy az NCWest mondaná: “more information coming tomorrow/next-week/SOON!” (Z-nek üzenem, hogy bekaphassa a vuvuzellás link miatt, amit ninjában átírt. Majd leestem a székről…

(Menorel)

2010.06.25: Szóval sokat gonolkoztunk Z-vel, hogy hogyan tudnánk igazán emlékezetessé tenni az első gyerta elfújását. Több ötletünk is volt (erről majd később), de végülis egy olyan event mellett döntöttünk, amire még Barney Stinson is csak ennyit tudna mondani: “Legen… wait for it… dary”. Egy dolgot már most előre meg tudok ígérni: Ez az event nem NCWest féle “csináljunk már valamit” esemény lesz. Az elkövetkező kerek két hétben igazán felkészülünk az eventre és időről időre megjelenítünk egy-egy újabb felvezető témát az eseményhez. A most látott oldal az elkövetkező két hétben a blog nyitóoldala lesz. A fenti “tovább a postokhoz” paca megnyomásával természetesen hozzá fogsz tudni férni az eredeti blog nyitóoldalhoz, ahol – minden bizonnyal – az elkövető két hétben is megfog jelenni több post is. Ez a statikus főoldal pedig mikroblogként/blog-a-blogban-ként az eventet fogja napról napra felvezetni. Öveket becsatolni, vigyázz, kész, tűz, rajt.

(Menorel)

Global AD Tags: Aion, Tera, WoW, MMORPG, MMO, RPG, NCSoft, NCWest.

Google AdSense hírdetések. Ugrás a commentekhez…7 hozzászólás to “Születésnapi “event””

 1. “Z-nek üzenem, hogy bekaphassa a vuvuzellás link miatt, amit ninjában átírt. Majd leestem a székről”
  Desu

 2. nah..többi post?

 3. Hova siessünk 🙂 Még messze a júli 11. Egyébként meg ha a régi postokat keresed, akkor ott van fenn a “Tovább a postokhoz >>” logó, nyomj rá…

 4. Hééllóóó…Aionhun hova lett? Nekem a szolgáltató oldala jön be.

 5. Beszéltem a tárhely szolgáltató ügyfélszolgálattal, elmondásuk szerint technikai okok miatt nem elérhető, amit 1 órán belül orvosolnak.

 6. Vicces, nekem is ezt mondták 😛

 7. gratula 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: