Breaking the Silence#3

Ime a harmadik kanyar, következőre – ha lesz egyáltalán -, megpróbálok valami kreatívabb címet kitalálni, versenyben vannak: “Break down the Chains”, “Whispers from the Darkness”… Hogy most éppen mi is sarkallott a postolásra? Egyrészt van itt némi érdekesség Tera fronton, ha már Tera, akkor van itt készülőben valami Tera magyar blog is;  az LG és az NCSoftKOR is alakított egy érdekeset az Aionnal és a 3D-s laptopokkal, változott néhány dolog a character transfer kapcsán, és még néhány egyéb apróság, ja és volt kedvem kicsit szétnézni a Koreai Aion fórumokon is, találtam is néhány érdekes gyöngyszemet. Mi is volt még? Ja igen, kitaláltam 2 napja egy érdekes szavazást, amit érdemes lenne megköröztetni, csak ugye egyrész egy bezárt blogon eléggé fura lenne, ha bármiről is szavaznánk, másrészt meg ezen két nap pont elég is volt, hogy elfelejtsem ezt a felettébb érdekes témát. Hamarosan remélhetőleg le fog csengeni a merge és transfer körüli fennforgás, remélhetőleg utána az NCWest rápihena 2.0-ra és addig mi is tényleg egy időre lekapcsolhatjuk a villanyt.

update.1: A post a megjelenés után kapott még egy kis tartalmat:

Dash of Daevas – első forduló

Kezdjük mindjárt a legaktuálisabb témával: A napi napon a zavarodott identitású Shugók kipostázták/kipostázzák a Dash of Daevas PVE contentjéért járó (tehát nem Abysshoz köthető) rewardjait. Nézzük a Spatalost a frakciók szempontjából: (Ezek azok az achievementek, amikért csak a nyertesek kapnak jutalmat, a frakció egyébként nem)

Asmodian oldal által behúzott achievementek:

 • Lord Lannok: Versus
 • Nochsana General: random Asmo csapat
 • Kromede: random Asmo csapat
 • Commander Bakarma: random Asmo csapat

Elyos oldal által behúzott achievementek:

 • Tahabata Pyrelord: Sleeping Forest + TACO féle csapat, Simca vezetésével
 • Unstable Triroan (Theobomos Lab, only Elyos): Tangman féle TACO premade
 • Vile Judge Kromede: random Elyos
 • Queen Alukina: aReS légió (ex Gorgos)
 • Bollvig Blackheart: Vidám Fiúk
 • Steel Rake middle: random Elyos csapat
 • Steel Rake lower+upper: random Elyos csapat

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy a korábban nem publikált achievmentekért milyen jutalmakat kapnak az érintett játékosok. A listát végignézve, nem nagyon láttam, hogy bármelyik achievementben is érintett lenne magyar játékot, ha mégis akkor (…egyetlen magyar játékosként Altheor (Vidám Fiúk légió) kapott jutalmat a Bollvig killért…) hatalmas gratuláció neki. Összesített eredmény: A PVE Achivementekben a Spatalos szerveren az Elyos oldal győzött 7:4-re. Ha minden igaz, akkor a PVP achievementek jövőhét szerdán kerülnek kihírdetésre, kiosztásra.

EU Tera = Frogster

Kezdhetném úgy is, hogy van egy jó és egy rossz hírem melyikkel kezdjem? Kezdem mondjuk a jóval, hiszen az a jó. Sokak legnagyobb félelmének ellenére a Tera kapcsán nem fog kialakulni az a helyzet mint az Aionnal, szóval nem egy Amerikai cég próbálja meg eljátszani azt, hogy ő amerikából milyen jól el fogja tudni látni a supportot, a kommunikációt, meg mindent amire a EU playerek vágynának, ehelyett a BlueHole (koreai fejlesztő cég) egy az egyben eladta az EU terjesztési jogot a Frogsternek. Ja igen, ez lenne egyébként a rossz hír. Hogy mi is ez a Frogster? A Frogster Interactive egy európai MMORPG kiadó vállalat, akiknek a nevéhez olyan MMOk kapcsolódnak mint: Runes of Magic, The Cronicles of Spellborn, Bounty Bay Online, StoneAge 2 (az első kivételével sose hallott MMOk számomra…). Szóval mondhatni keményvonalas MMO kiadó és üzemben tartó cégről beszélünk, aki már jónéhány éve ott van a szeren és megvan az a tapasztalata, amiről az En Masse (és vele együtt az USA playerek) leginkább csak álmodhatnak. Oké, de akkor mi ebben a rossz hír? Bár ezen a téren nincs saját tapasztalatom, de több forrásból is olyan infókat kaptam, hogy a Frogster nem kifejezetten örvend jó hírnévnek a játékosok körében. Az üzemeltetett MMORPG-k kapcsán sok olyan visszajelzés látott már napvilágot, hogy a Frogster kifejezetten “barbárul” bánik a játékosokkal: random, indoklás nélküli banolások, ninja szerver leállások, stb. Mindezek persze ugye free-to-play MMOkban.  Szóval úgy néz ki az EU terjesztés teljesen független lesz az En Masse fél “bullshit faktortól”, cserébe viszont az EU playerek egy olyan céghez kerülnek, aki nem híres az játékosok szeretetéről, cserébe viszont Berlinben székelnek, EU idő szerint kelnek és fekszenek és lényegesen elérhetőbbek, mint az En Masse. Meglátjuk mi lesz ebből, vagy jó fog ebből kisűlni, vagy mégrosszabb…

Magyar Tera Blog?

fübenalvó egy újabb nagy fába kívánja belevágni a fejszéjét. Miközben kisebb megszakításokkal de lelkesen csiszolgatja a Guild Wars 2 blogját és nem mellesleg továbbra is vezető szerepet tölt be az Aion hazai privát szerver közösségének egyben tartásával a “másik” blogján. Aközben arról számolt be, hogy a AionHUN-os Corival egyetemben valamiféle Tera underground blogba kezdenek bele. Egyrészt sok sikert nekik hozzá, másrészt meg ugye a cikkben én is meg lettem nevezve mint emócsempion, aki lehet, hogy csatlakozik a különítményhez. Nos a “tárgyalások” még nagyon kezdetleges fázisban vannak, de azt már biztosan állíthatom, hogy amennyiben tényleg lesz közös Tera blog, akkor én ott leszek mint főállású ellendrukker, aki – maradva a kaptafánál -, mindent meg fog tenni, hogy tarkóig felhúzza a gatyát az üzemeltető csapat minden egyes apró hibájakor.

NCSoftKOR + LG = real 3D Aion?

Azt gondolom senkinek nem okozok azzal meglepetést, hogy a Display piac következő nagy dobása a 3D megjelenítés lesz. Egészen pontosan ugye a sztereoszkópikus megjelenítés, amihez egy megfelelő szemüveg is kell. Az LG természetesen reagált a piac igényeire és kihozta az LG Flatron 3D és az LF Xnote 3D termékeit, melyek ugye már támogatják a 3D-s (szereoszkópikus) megjelenítést. A képre ráklikkelve azon kedves hölgy látogatóink, akik immunisak a nagymellű koreai chics-ek figyelemelvonására, azok minden bizonnyal látni fognak egy notebookot és egy monitort mellette (igen, valahol a mellek között…). A notebook kijelzőjánek bal felső sarkában sztereoszkópikusa (nehezen kiolvashatóan) ott van az “NCSoft Aion” felirat a képen pedig a Nightmare instance látható, amint az Asmodian csajszi éppen elindítja a rotan-t. Szóval röviden a lényeg: köszönhetően annak, hogy a cryengine eleve fel van készítve a szereoszkópikus képalkotásra, ezért az Aion elsők között nyújt real 3D élményt a játékosoknak az LG eszközein. (Márhogy úgy értem, hogy az MMORPG-k közül elsők között…) Látom magam előtt, hogy emberek tömegesen fognak rosszul lenni miután 2 órát rohangáltak körbe-körbe teminonon, és 10 percenként lenyomtak egy duel-t.

Rhuda, aki bőkézzel osztogatja a lootokat

Az 1.5-ös patch PVE endgame főbossával (Tahabata) kapcsolatban gyakran hangzik el az a kritika, hogy a droptáblája botrányos. A botrányosság alapját ugye az adja, hogy miközben tényleg extrém kihívás a megölése, aközben az esetek markáns részében egy-egy manastonenal, vagy a szokásos kék sapkával szúrja ki a játékosok szemét. Nos úgy néz ki a 2.0-ban ez a dolog eléggé meg fog változni, már elég sok olyan visszajelzés született a koreai oldalakon amelyek szerint a 2.0-ás PVE bossok bőkézzel szórják a tárgyakat. Ime egy screenshot, amely egyébként Beshmundir Temple főbossának (Rhuda) egy lootja:

Persze attól senki se tartson, hogy Rhuda csak úgy dobálni fogja a Eternal fegyvereket, júli 17-ig összesen három esett a koreai szervereken. Viszont mindenki megnyugtatására Tahabata szűkmarkúságával ellentétben (egy darab kék fire-rezes sapka), már legalább két cuccot fog dobni Rhuda az esetek nagy százalékában. (Egyébként ezeddig egy-egy spellbookot, greatswordöt és íjjat dobott a sárkányfattyú (márhogy az Eternal fegyverek közül). A spell-book tuljadonosának azóta már sikerült is felenchantolnia azt +5-ösre, ami lássuk be, hogy nem kis kihívás egy lvl55-ös eternal weapon esetében)

2.0-ás named-elite, hero, world boss lajstom

Korábban Z már bemutatta, a 2.0-hoz kapcsolódó instanceokat és world bossokat, különösen azok dropjai és az ahhoz kapcsolódó questek szempontjából. Az invenen folyamatosan frissítve megtalálhatók viszont az alacsonyabb rangú named mob/elite/hero mobok listája is. Mivel jelen pillanat szerint nincs kedvem kb fél napot rákölteni, hogy a mobokat megkeressem az angol nyelvi fileban és a aiondatabase.com-on (pláne, hogy a fele lehet benne sincs az 1.9-es adatbázis miatt), ezért most nem állok neki teljesen lefordítsam. Ennek ellenére javaslom, hogy Elyos játékosok alaposan bookmarkolják el ezt a linket: (Named monsters/Ingrisson), igaz, hogy koreaiul van, de addig amíg nincs jobb, ez is kincset fog érni az ilyen screenshotok miatt:

Ha addig valami leleményes emberke nem készít ezekből értelmezhetőbb verziókat, akkor célszerű ezeket kinyomtatni és szeptember 7-én még a nagy farm hullám előtt learatni az első kört. Ja és mi van az Asmo testvéreinkkel? Parancsoljatok, nektek is a link: (Named monsters/Gelkmaros)

Advanced Siege Weapons

Ezeddig nem volt arról szó, hogy a 2.0-ban természetesen érkezik egy újabb siege weapon upgrade is. Persze jogos a kérdés, hogy miért van ennek hír értéke, amikor jelenleg sem használunk siege weaponoket, hiszen egy közepesebb group is percek alatt üti be bárminek az ajtaját. Korábban már volt róla szó, hogy a 2.0-tól a siege kevésbé zerg-fest orientált lesz. Ennek az egyik eleme az lesz, hogy a fortressekbe csak akkor fogsz tudni bejutni, ha mindhárom bejárati kapu betörésre kerül, addig egy erőtér fogja védeni a belsejét. Az ajtók ráadásul a visszajelzések alapján sokkal erősebbek, és fortressenként súlyos 10 percek mennek el Siege Weaponök nélkül az ajtókra. (Ez persze nem jelenti azt, hogy egy-két hónap múlva nem gearelődnek fel annyira a játékosok, hogy akkor már megint vicc lesz a kapuk beütése) Éppen ezért kap – végre – létjogosultságot a siege weapon a 2.0-tól. Egyrészt látható már a képen is, hogy jelentősen kicsinosították a groteszk formájú lézerágyúkat, másrészt viszont a gyártása semmivel sem lett egyszerűbb. Úgyanúgy minden szakmának kell bedobnia a maga részét hozzá. Koreai átlag piaci árakon egy-egy siege engine előállítása megközelítőlag 1,2 millió kinahba fáj, ezzel szemben az Brokernkén nem nagyon lehet 4,8 millió alatt kapni. Használat egyébként semmit nem változott, továbbra is combat petként jelenik meg és ugyanúgy lehet irányítani. Csak érdekességképpen, egy advanced siege weaponnek van 535k HP-ja és 1417 az alap sebzése.

Apróságok a merge, transfer,stb. témakörökben

 • Még mindíg nem késő elkezdeni rendberakni a frakció ütközéseket. Aug 12-éig kell megtenni, hogy az első rewardot megkaphasd. (random enchantment stone-os tatyó)
 • A jövőhét szerdai kötegelt merge során már 5 millióra emelik az átvihető AP mennyiségét. Szóval mehetnek isten hírével az AP milliomosok is.
 • Az USA fórumon hangzott el a kérdés, hogy mi van akkor ha valaki meggondolja magát miután már transfer queue-ba került. Trine válasz elég egyszerű: nem lehet visszacsinálni, a transfer meg fog történni, ezért is kérdez rá több ízben is a folyamat, hogy biztos vagy-e benne. Persze rögtön ezek után mégis csak előkerült egy módszert amivel “cancelezni” lehet a transfert: Lépj be egy tetszőleges légióba és máris failelni fog a merge.

Spatalos/Asmo oldal – Mass Exodus

AionSourceon készült egy lista arról, hogy mi a helyzet a Spatalos Asmo oldalával a nagy tragikomédiázás után. Nézzük az állapotokat:

 1. Prets: A légió egy része lelépett a Perentóra, a többiek (kb 60 tag) még aktív és picit kivár.
 2. Chronic Insanity: Halott. tömeges kivonulás: Perento
 3. Royal Legion: Aktív, nincs infó arról, hogy terveznének elköltözni.
 4. Brujah: Halott. tömeges kivonulás: Perento
 5. Immortalis Noctus: Halott. tömeges kivonulás: Telemachus
 6. Twilight Guardians: Aktív, nincs infó arról, hogy terveznének elköltözni.
 7. Ad Mortem: Halott. Immortalis-szal együtt mennek Telemachusra.
 8. Versus: Félig aktív, a légió fele lelépett.
 9. TNT: Halott. tömeges kivonulás: Perento
 10. Dark Prophecy: Aktív, megerősítetten maradnak a Spataloson.
 11. Valkyrie: Megerősítetten maradnak a Spataloson.
 12. IX Kohorta: Megerősítetten maradnak a Spataloson.
 13. Darklegion: Halott légió.
 14. DooM: Egy jó ideje a padlón vannak, de ez talán a mostani történések kapcsán változni fog.
 15. La Brigade: Halott légió.
 16. Twilight and Xanadu: Halott. tömeges kivonulás: Perento
 17. XeodeS: Halott. tömeges kivonulás: Perento
 18. Chaos: Halott légió.
 19. Ater Draconis: Halott. tömeges kivonulás: Perento
 20. Infinity: Dead. Mass Exodus to Perento.

Színek: piros: tömegesen eltransferelt légió (9 db). sárga: Már eleve halott, vagy halálközeli légió (4 db), zöld: Akik többé-kevésbé maradnak (7 db).


~ Szerző: menorel - július 21, 2010.

135 hozzászólás to “Breaking the Silence#3”

 1. Jelentem Bollvig killért 5 db Black Dye a jutalmam. Ami igazán mókás, hogy mikor öltük oda jött 3-4 random gorgosos ember és allyn kívül probálták repkedve dps-elni hátha resetelik a bosst. Nah őket is bevették a killbe. 😀

 2. Van Esetleg arrol nemi hir h a magyarok elutaznak esetleg masik szerverre? vagy maradnak vagy egyaltalan mi lessz? 😀

 3. Állítólag befailelt a transfer, de valahogy nem lepett meg… 🙂 Hm, sebaj 15% pvp buff ftw!

 4. Igen, egyelőre on hold a dolog:
  http://uk.aiononline.com/board/notices/view?articleID=768&page=

 5. “Kíváncsian várom, hogy a ma este megérkező asmo hordák miként hatnak az esti siegekre. A lvl11-es asmo altommal remélhetőleg izgalmas pillanatokat fogok átélni az LFG channel figyelése során. Popcorn és kóla már be van készítve.”
  +
  Első Elvándorlás

  LF Breaking the silence #4
  ^^

 6. Lehet rájöttek hogy mégsem kéne hagyni hogy az egyik frakció java lelépjen 😀

 7. Úgy vélem spatalos asmo lfg érdekesebb lesz ma este :).
  Ha tippelhetnék akkor ma lesz a legnagyobb qq ami minden eddigit felül fog múlni 🙂

 8. RRRRRRRRRAAAAAAAAAAGGEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!444444444

 9. Mármint mennének el, ha lehetne… De természetesen ez sem ment első nekifutásra, mily meglepő. Amúgy mit várnak ezzel? Átmennek egy másik szerverre, ők túlsúlyba kerülnek, amire meg az Elyk mennek el… Ennek így se vége-se hossza.

 10. Inkább itt válaszolnék xerb azon kérdésére, hogy miért gondolom, hogy a perento DEAD lesz 2.0-ra: (flame gyanús theocraft következik):
  ➡ induljunk ki abból a szinte lehetetlen eshetőségből, hogy hamarosan megoldják a “technical problems”-t és még akár a héten lemegy a tömeges transfer. (Lássuk be, ez NCWest…)
  ➡ a Perentós asmok QQsourceon már most írogatják, hogy köszönik szépen, de nem kérnek a spatalosos asmokból és ha tényleg odamennek a perentóra, akkor bizony az értelmesebb és sieg/pvp orientált asmok nemes egyszerűséggel (a jövőheti rewardok kiosztása után) átjön a Spatalosra, mivel nem kérnek egy olyan szerverből, ahol minden kék és nem lehet egyetlen asmot sem találni.
  ➡ ennek ugye egyenes ági következménye lesz, hogy az asmo oldal meggyengül a perentón, és azok akik a fő szervezők voltak lelépnek, melynek hatására ugyanúgy fejetlenség lesz perentón mint most spatalos/asmo oldalon. Ráadásul azok akik ott maradnak a perentón, azok joggal fogják utálni a spatalosos jövevényeket, amiért “szétkúrtak” mindent, amit pláne fog feszélyezni az, hogy a spatalosról átjövők között sem lesz nagyon összetartás, hiszen a old-gorgos/old-spatalos-osok az első adandó alkalommal ugyanúgy egymás torkána fognak ott is ugrani. (bocs, de ez tény…)
  ➡ mindennek eredménye: a gyengébb de ekkora lényegesen szervezettebb Perento/Elyos szépen behúz mindent, az asmo oldalon meg beindul a spatalos féle sírás-rívás.
  ➡ végkifejlet: A maradék értelmes perentón maradt asmo vagy jön a Spatalosra vagy megy a Telemókusra. (valószínűbb, hogy az utolsó). És kb a free merge utolsó napjaiban a hoppon maradt Perento/Elyos is átjön a Spatalosra, mivel kb senkit nem fog találni sehol.

  Eredmény, – ahogy azt már az előző post commentjében is irtam- :
  – Spatalos: Elyos PVE
  – Telemókus: Asmo PVE
  – Perento: DEAD.

  Mindez CSAK azért, mert a Spatalos Asmo oldala a konstruktivitás minden szikráját is mellőzve inkább bedobja a törülközős és eltransferel máshova, abban reménykedve, hogy ott majd milyen jó lesz.

  Szerintem, és ez az ÉN subjektív véleményem: így néz ki az elkövetkező hetek forgatókönyve augusztus 25-ig bezárólag.

  btw:
  ad1) A technikai issue szerintem is annyi, hogy rájöttek: nem lesz fasza kinyirni ezekkel a szervereket.
  ad2) nézném én a spatalos lfg-t ma este, de sajnos nem tudom… báár, lehet hogy most simán tudok létrehozni oda karit? Este kipróbálom 🙂

 11. Legalább pörögnek az eseméynek 🙂

 12. íme a egy másik theocraft:
  1, Induljunk ki abból, hogy tényleg megoldják a transfer problámát és mindenki oda kerül, ahova elindult.
  2, A QQsourceon irogató perentosok a játokos 1% át sem érik el, és ennek a fele is Elyos, persze hogy ők nem akarnak több Asmodiant.
  3, Az eddig is fölényben lévő asmodian oldal, még nagyobb fölénybe kerül, sírni fog tovább az 0,5% QQsource arc aki Perento elyos, de kb senkit nem fog érdekelni.
  Azok asmok pedig befogják a pofájukat akik eddig azért sírtak, mert még több asmodian jön, és az ég egy adta világon sehova nem mennek, mert nem akarnak szívni, mint ahogy a Spatalos/Tele asmok szívtak eddig.
  4, Spatalos eközben még jobban magába fordul, mert az a 2-3 légiónyi siege-re járó, PVP párti asmodian is elhagyta a szervert ezért végképp esélye sincs az asmodian oldalnak. Elyos QQsourceon fikázza tovább a távozókat, de nem mennek sehova, mert azért Spataloson ingyen AP van és különben is itt Ők a Janik.
  5, Telemókus asmodian látja, hogy Spatalos is egy nagy fail asmo oldalon, így Ők is jönnek Perentora, mert hát itt Jani minden asmo és még AP is jön.
  6, Végeredmény :
  Spatalos : PVE Elyos
  Telemachus: PVE ELyos
  Perento: PVE Asmodian

  Lesz végre 1db szerver, ahol az asmodian oldal gearben felkészülhet a 2.0-ra.

 13. EZ side lakói oly könnyedséggel beszélnek, el sem hiszem 😀 Persze ha én lennék a nyertes oldalon, tököm se transzferelna már bocsánat, sőt még az is lehet, hogy én is verném a nyálam a sok leavelő agyagedénynek, hogy mekkora loserek, mind1 hova mennek, és legjobb lenne, ha maradnának, mert úgy legalább a játékból is kipusztulnának rohadt pve-s, siegetagadó földművelő társaiktól és a rajtuk röhögő elcseszett op frakciótól 🙂 Na jól felb*sztam az agyam, most megyek és szarrá gankeltetem magam ezen a nyomortanyán 😀

 14. Meno ez nem neked szólt, de egész nap azt a szemét QQSource-ot olvastam a munkahelyemen és dettó ilyenekkel jöttek és kicsit kifakadtam szorri 🙂

 15. Kicsit szólhat, mert Meno szerint még ez is a Spataloson jelenleg aktív asmodian oldal hibája. Tűrtünk szerintem eleget az elmúlt fél évben, a Spataloson kialakult helyzet miatt, amiről maguk a jelenleg aktív tagok véleményem szerint nem tehetnek. Nem a jelenlegi játékos állomány tehet arról, hogy felborult a balansz. Nem a Spatalosos aktív asmodian játékosok tehetnek róla, hogy kaptak egy sértődött Gorgosi asmo oldalt, ami nem siegel. Én kérek elnézést, hogy fél év sz***s után szeretnék olyan tárgyakhoz emberi idő alatt hozzá jutni, amik az END PVP contenthez tartoznak.
  Megjegyezném, ezek fő okozói nem mi vagyunk játékosok, most adtak(vagy nem, mert ugye még sem lesz ma transfer) egy eszközt nekünk és aki akar élni vele az él vele. MINDENKI megkapja a lehetőséget, lehet kihívást keresni elyos oldalon is.

 16. Szergely: teljesen jogos amit irtál. Én nem tudok és nem is akarok objektíven itélkezni, hiszen, ahogy te is írtad a “nyertes oldalon” focizok és az Aion sajátosságai miatt igazából, ha ti nem írnátok le itt egyszer-kétszer, azt hogy mi is zajlik valójában az Asmo oldalon, akkor még ennél is inkább a sötőtben tapogatóznék.
  A saját szubjektív véleményem alapján írtam meg a saját forgatókönyvemet, amelyet azóta ki is nyomtattam, ki is tűztem a falra, raktam mellé egy tollat és elképzelésem alapján kb hetente fogok tudni kipipálni rajta egy-egy sort. Persze az is lehet, hogy a Coro által felvázolt – az én szememben – ultrabrutál-optimista-szemellenzős forgatókönyv fog lezajlani. Vagyok annyira nyitott, hogy ha úgy lesz, akkor megkövessem. Persze azt nem nyomtattam ki, hiszen – mint az nyilvánvaló – az csak papírpazarlás lenne és ugye védjük a környezetet.
  Egyébként olvasgatom, hogy milyen szépen osztjátok egymást Dvine-nal. Ennyi erővel igazából itt is csinálhatnátok, mert ahogy nézem kettőtökön kívül nagyon mást nem érdekel a téma 🙂

  btw: Egyik munkatársammal ráébredtünk, hogy mindketten MMORPG-sek vagyunk. Ő ultra casualul tolja a wow-ot kb 5 éve én meg ugye szintén ezt tettem az Aion előtt. Kérdése volt: “Te melyik frakciónál játszottál?”. Válaszom: “Ööö, hogy is hívják, Elyos, jaaa nem, izé Asmodian, vááá hogy hivják már, jahh igen, Alliance”. Durva, hogy egy év kihagyás hogy szétcseszi az ember memóriáját.

 17. Coro: szintén jogos amit írsz. Azt viszont be kell lásd te is, hogyha az én forgatókönyvem zajlik le (és most vonatkoztassunk el attól, hogy szerinted ez nem történhet meg); akkor a Perento halála egyedül és kizárólagosan a Spatalos-os asmok lelkén fog száradni. Ami miatt én szót emeltem az egész mellett (és már 2-3 napja ezen tépem a számat); az annyi, hogy a a Spataloson a merge utáni fail nem a létszámbeli kérdéseken dőlt el, hanem azon, hogy az asmo oldal nem tudott zöld ágra vergődni egy olyan kérdésben, ami egyébként az ő saját érdeküket szolgálta volna. Hogy mi van ennek a hátterében? Az én véleményem szerint ez az egész dolog egy mondvacsinált probléma. Az, hogy az első héten az Elyos behúzta a Dash of Daevast, az csak egy jó indikátor volt, hogy látványosan el lehessen játszani a hattyú halálát. Pontosan tudtuk már a merge előtt, hogy a top légiók egy nagy része igazából, függetlenül a mergetől ígyis-úgyis el fog transferelni azért, mert rossz emlékek fűzik a Spataloshoz)

  Továbbra sem gondolom, hogy ezek a kritikák a kérdésben érintett bármelyik magyar játékosnak szólnának. Az érintettek csak követik a kijelölt ösvényt (amit nagyon helyesen tesznek) ; de ettől függetlenül azért még beszélni csak lehessen már erről 🙂

 18. Új hír van . már lehet tudni miért volt fail a transfer.
  Spatalosról asmókon kívül a komplett balaur faj is transferelni akart az elyos fölény miatt. 🙂

 19. Dvine-nal osztottuk egymást? Ugyan már. 😀 Hm. Amúgy jó ez a Perento, de úgylátom kúú*va sokan transfereltek, mert rengeteg az ismerős arc 😀

 20. xerb: Ez hatalmas volt, jófajta röhögést csempésztél a magasztosnak álcázott diskurációba. piros pont 🙂

  Egyébként, azoknak, akik szerint csak azért olyan szar a helyzet az Aion megitélésében, mert egy-két blog/”fan”site (lásd variance blog) leírja a tényeket és a faileket, azoknak javasolnám, hogy pl. olvassanak már bele pl. a mostani transfer on hold hivatalos bejelentés commentjeibe, csak úgy érdekességképpen…

 21. Én az eddigi nyugati AION-ban szerzett 10 hónapos tapasztalatom alapján úgy folytatnám a játék tippelt állomásait akármelyik forgatókönyvet nézve, hogy a PvE szerverek kihalnak. Tehát mindkét alternatíva bukást jelent.
  Ha AION-ban kialakul PvE stílusú szerver, ott a játékosok unatkoznak, mert az endgame PvE content is a PvP harcokra való felkészülést szolgálja. PvE nem köti le az embereket. Tahabata a játékosok 1-2%-ának érhető el, world bossok farmolva vannak fix csapatokkal, DP A-C cuccai előbb-utóbb meglesznek mindenkinek. AION vonzereje az Abyss-fortressek elfoglalása/megtartása, terület ellenőrzése. Ellenkező oldal nélkül kivel szemben őrizzünk majd bármit is? Balaur jön, esetleg elfoglal valamit (kizárt, mert ha balaur jön, mindenki rohan úgyis, hogy végre harcolhasson), rákövetkező alkalommal viszzafoglaljuk fixen.
  Riftezni persze lehet, hogy a saját területükön támadjuk az ellent, de főleg 2.0 után, amikor rift sem kell majd, csak Ground Abysson a “túloldali” fortressbe átteleportálunk (amit első hónapban már elfoglalunk a 10:1 arány miatt), és akkor/annyian támadhatjuk őket, amikor/ahányan szeretnénk, míg ők a kezdőhelyükre szorítva kínlódnak, még jó fegyvert sem szerezhetnek, mert 2.0-s endgame instákba sem jutnak el. Melyik ellenséges játékos fog egyáltalán bejelentkezni, hogy szenvedjen?

 22. Úgynézki az NCWest kezd ráébredni, hogy ennyi FAIL-t már talán nem kéne elkövetni, éppen ezért egy újabb “instant” hülyeséggel próbálja elterelni a figyelmet a legfrissebb bakiról (transfer on hold). Alapvetően egyébként nem lenne “hülyeség”, de a dolgok jelenlegi állása szerint ez egy újabb dolog, amivel kb 10 hónapot késtek. A felkérés a következő: Asmo és Elyos battle reportereket keresnek. A feladat annyi, hogy időről időre beszámoljanak a “hivatalos” riportolók arról, hogy mi törént a szerverükön az elmúlt kb egy hétben. Ez után a CM-ek, majd kipublikálnak időről-időre összefoglalókat.
  A dolog alapvetően jó ötlet. Jómagam itt a blogon az elmúlt 10 hónapban törekedtem arra, hogy lehetőleg a – tőlem telhető – legnagyobb objektivitással mutassam be a Spatalos abyss harcok történéseit. Lehet mondani bármit is az irományaimról, de összességében ezek a postok váltották ki a legnagyobb aktivitást az olvasótáborban. Tehát alapvetően az ötlet jó lenne.
  Csak ugye az a baj, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a battle reportok a jövőben kb így fognak kinézni:

  Spatalos: A héten nem történt semmi különös, megvédtünk minden fortress-t. A legnagyobb fennforgást az okozta, hogy péntek este 8-kor véletlenül felrepült Primumból egyenesen Asteriába egy lvl25-ös asmo, gondolom csak ki akarta próbálni, hogy el tudna-e jutni alsó abyssból egyből felső abyssba. Sajnos Asteriát nem érte el, mivel kb 700 Elyos ugrott rá az ingyen 1 AP reményében. Azóta a srác már áttransferelt a Perentóra.

  De persze ha valaki úgy gondolja, hogy lesznek itt még nagy csaták, az csak jelentkezzen nyugodtan. Asmok itt jelentkezhetnek, Elyososok pedig itt. Jelentkezéshez mindösszesen csak azt kell leírnod egy max 400 karakteres esszében, hogy az elmúlt két héten mi történt a szervereden a nagy abyss fronton. Sok sikert hozzá.

 23. Áááá ez túl nehéz.
  Egy kommentelő meg is írta a véleményét.
  “400 word sample of Spata? we only need 3 – Asmos got ******”
  Egyébként ahoz képest hogy a zuzmók nem tudnak rendesen gearelődni elég gyakran futok full pvp geares zuzmókba. Persze most már nem fogok olyan gyakran. Koreai szeróra nem lehetne transferelni? Ott legalább nem érteném mi a qq témája 😀

 24. Az én tippem, Asmok mennek perentora, pár hét mulva elyosok is, mert rájönnek, hogy ez azért unalmas igy, perento tömve lesz emberrel, a másik 2 szervert összevonják, igy lesz 2 szerver tele emberrel, ami esténként szarrá lagolja magát, az emberek egyrésze besir mint a startnál, és abbahagyja, igy marad 2 élhetö szerver, amit majd késöbb egy szerverre összevonnak, aztán megjelenik a d3, és onnantol leszarom az egészet 😛 Balance az meg sose lesz, de mindenki megtanulja, hogy ne kezdjen el olyan pvp alapu mmo-t, ahol 2 oldal van.

  Btw, mennyivel szebb lett volna a dolog, ha az történik spataloson amit egy elyos irt le aionsourceon.
  Mindenki tudta, hogy spatalosra akarnak jönni asmok, más szerverröl, tökjol indult a dolog, az asmok foglaltak fortresst az elsö napokban tényleg ugynézett ki, hogy ide érdemes jönni asmonak, és akartak is jönni.
  Itt kelett volna kicsit észbekapnia az elyosoknak, és belegondolni abba, hogy hónapok óta ök azért sirnak, mert nincs normális pvp, kevés az asmo, kevés a pvp-s, és most jönnének emberek, talán nem kénne legyalulni egész abysst. Beüthették volna coret, levan szarva, siman hagyniuk kelett volna pár fortresst asmonak, nem buktak volna be a rewardjukat, megvárta volna öket, és jöttek volna az asmok rendesen.
  De nem, megkelett mutatni, hogy mennyivel durvábbak vagyunk, elkelett szedni minden rewardot, és utána megkelett lepödni, hogy nem akar ide jönni senki, és még aki ittvan is elmegy.
  Mindenki azt felejti el, hogy asmok nem 1 hete szopnak, hanem cirka 8 honapja, és az nem nagy öröm, hogy néha elszedtünk egy roaht, sztem tudhatta mindenki, hogy a legkisebb rosz dologra is elhuz innen az asmo oldal.

  Nah mind1, sztem az elyosok hibája minden 😛 , olyan könnyü lett volna elkerülni ezt az egészet, jöttek volna spatalosra az asmok, de az elyos ego nem birta el, hogy kék is van a mapon, vagy hogy 2 héttel késöbb kapja meg a rewardot, amire amugy se volt nagy szüksége.

  Könnyü szidni az asmokat azért mert elhuztak, de van 1 jo megoldásom erre, cseréljünk accot, asmo accokat elyosra, és meglehet mutatni, hogyan is kelett volna csinálni és átélni milyen öröm is az asmo oldal, mi meg végre beülhetünk a jóba. 🙂

 25. Ez nem ego kérdése szerintem.
  Legalábbis jómagam biztosan nem hagynék veszni egy fortot mert az asmok túl érzékenyek lelkileg. Meg hát ellenük van az Ncsoft az elyosok a balaurok a volt gorgos jövevény asmoi ja és az egész világ. Ha képesek lettek volna úgy együtt működni ahogy mi a gorgos néppel akkor nem lett volna itt semmi hiba. De újjal mutogatni és felelős után kutatni mindig egyszerűbb mint tenni ellene.. Az ilyen CI Prets transferelők akik egyébként is atom gear-ben vannak meg remélem majd jól pofára esnek 😀

 26. Psychedelic: Ez mind szép és jó. Ha most február közepét írnánk, akkor igazad is lenne. Lehet az én emlékeim homályosodtak el? De nekem úgy rémlik, hogy a Spataloson március közepe óta relatíve normalizálódott erőviszonyok voltak egészen a merge-ig. Kvázi folyamatosan asmo kézen volt krotan és roah/asteria is javarészt az asmoknál volt. Persze néhány esetben “sokat akar a szarka” elven, az asmo oldal befoglalt mindent felső abysson (március 22-ei héten), erre beindult az elyos úthenger és hírtelen felsorakozott mindenki a csatasorba, akik a napi 1-2 fortress instájukat féltették.
  Egészen pontosan ez történt a merge után is. Múlthéten pénteken abyss így nézett ki:
  – alsó abyss: két asmo fort + 1 elyos fort
  – felső abyss: négy asmo fort + 1 elyos fort

  Egészen pontosan 1-1 fortress választotta el az asmokat attól, hogy behúzzák a dash of daevas-t. A rewardtól eltekintve nem kis pofon lett volna ez a Spatalos Elyosnak. Azt látni kell, hogy pénteken és a hétvégén az Elyos oldal kvázi önszervezés szerűen állt össze, nem voltak nagy leaderi/alliance utasítások. Egyszerűen csak pug allianceok formálódtak és mentek a saját fejük után mint az úthenger.

  Könnyü lenne az elyost hibáztatni a kialakult helyzetért. De azért picit fura dolog egy mass-PVP erőltetett játékban, egy “frakciótól” elvárni, hogy belegondoljon a másik oldal helyzetébe és ez alapján objektíven ítélje meg a dolgokat. Most komolyan, mi lett volna akkor, ha mondjuk Huka, Tangman vagy akár Én fogom magam és leírom AionSourceon vagy LFG-n, hogy “fúúú ne foglaljunk el semmit, mert akor ragexfer lesz”, olyan szintű széthúzás van/volt/lesz elyos oldalon, hogy konkrétan kiröhögtek volna, bárki is írja le.
  Ezzel szemben az asmo oldalon nem a “frakció” döntött úgy a merge utáni első facepalmnál, hogy na akkor megyünk, hanem egy-két légióleader kezdte el a hisztériát és kezdte el egymást hibáztatni, majd kijelentették, hogy “itt olyan szar, hogy inkább transferelünk”, a többiek meg persze, hogy a nyomás alatt követik őket. Pedig azt is mondhatták volna, hogy: “heló, egy karnyújtásnyira voltunk a dash of daevastól, de nembaj, jövőhéten az elyos képébe röhögünk és miközben a nyamvadt fortresseiket védik mi az első adandó alkalommal behúzzuk Divine-t az 5 crown-ért”.

  Csak egy apró számadat: Spatalos asmo top10 légiónak van 941k contribja, mindeközben az elyos oldal top10 légiójának van 944k contribja. Nekem ezen számadatok gyanúsan azonosnak tűnnek, valaki magyarázza már meg, hogyha a top légióknak közel azonos az összesített AP-juk, akkor mégis hol a francba is kéne megmutatkoznia annak a bizonyos hatalmas gearelődési fölénynek, amit az Elyos nyert az Asmo oldal folyamatos elnyomásával?

 27. Bár az utobbi 2-3 hónapban nem toltam, de nekem elötte se tünt olyan jónak a helyzet. Nemtudom ebböl a légio leaderek besirtak és mentek el az emberek dologbol mi igaz, akiket én ismerek, azok már rohadt régóta csak a transferre várnak, velem az élen. Nekem nem mondta senki, hogy menjek, mégis ez volt az elsö gondolatom, amikor a 4 fortressünkböl 0 maradt.

  Mondjuk azt erösen kétlem, hogy egy CI-ben, a leader elkiáltotta magát, hogy nekem ez nem tetszik, transfer, és igaz senki se akart menni, dehát ö a leader igy követték dolog történt volna.
  Lehet perento se lesz kánaán, de nem sok dolgot tudnék felsorolni, amit pozitiv dologként tudok emlegetni spatalos kapcsán, semmi nem maradt ami idekössön, talán jobban tudom majd élvezni perentot. És sztem ezzel nem csak én vagyok igy.

  Amugy nem minden a fortress ostrom, nemtudom a merge elötti 2-3 honapban mi történt, csak mergre fizettem be az accom, de elötte nem volt más, mint bárhova léptem egy elyos zerg termett. Coreba nem tudtam reggel 7 és hajnali 2 között lemenni, ugy, hogy ne lett volna ott legalább 1 behappy party ha nem 2 vagy 3, esetleg youyou team vagy tacogeci party. Ellenben ha volt 1 asmo party, azt 10 perc mulva kikergették.
  Az asmok 90%-ban az van spataloson, hogyha meglát egy elyost akkor el kell futni. Megse tudom számolni, hány olyan alkalom volt, amikor próbáltam bbbs-t farmolni, betámadott egy elyos, és a melettem álló asmo nem segiteni próbált, hanem elrepült onnan, a legjobb amikor cleric hagy ott a szarban.
  Egy ilyen szerveren, ahol ilyen közösség van, ahol mindenki feladta a harcot már hónapokkal ezelött, minek erölködjön az ember? Talán a másik szerveren olyan asmok lesznek, akik nem 2 percel tovább akarnak élni coreban, mielött öket is megölik, hanem tenni is valamit. Akik azért küzdenek nap mint nap, hogy jobbak legyenek az elyosnál, nem pedig azért logolnak be, hogy 200 pvp pontal, 0 gearben, szidjak azokat akik tenni is akarnak valamit.

  Az egész spatalos közösségböl nekem elegem van, nem vagyok már kiváncsi ezekre az elyosokra, és pláne nem ezekre az asmokra.
  Ha perento is szar lesz, max nem játszok többet, spataloson sztem nincs miért maradni, és én ugy érzem, hogy sok más asmo is ezt gondolja, és nem azért megy mert a leadere is.

  Btw, régen mintha pont te lettél volna az aki mindig azt mondta, hogy a contrib pont nem számit, amikor én mindig mondtam, hogy elyosnak mennyivel több van. 🙂
  Amugy a CP csak azért fest ilyen jol, mert a gorgos klanok kicsit megnyomtak nekünk, de ahogí olvastam, szerver szempontbol velük se lettünk elöbbre, szoval tökmind1.

  Jah és, igen egy karnyujtásnyira voltunk a dash of daevatol, viszont ez nem segit a dolgon. Mi a demoralizálobb, ha alapbol esélytelenként indulsz, és 1 fortresst se foglalsz el, és tudod, hogy nem volt esélyed, vagy ha elhiszed, hogy van esélyed, megszerzel 4-et, aztán harmadnapon, a szart is kiverik belöled, és megmutatják neked, hogy itt aztán semmi keresnivalod, max ha mi ugy döntünk. Én ezt éreztem.

 28. En is Parentotol varom a mrgvaltast. Ha nem, irany SC2…amire azt megunom, ugyis lesz D3. Ha mar egyszer PvP a jatek lenyege, akkor lehessen is PvP-zni, ne csak PvA-zni (player vs all).

 29. Kiváncsi leszek most mit fog kezdeni nc a helyzettel.
  Valószinüleg ugye nem teknikai probléma volt hanem csak rájöttek hogy mit fog elindítani a tömeges transzfer.
  De mi lesz most? Ingyencsoki ha nem hagyod el a szervered?
  Ha tippelhetnék szerintem nc benyög valami olyant hogy teknikai gondok vannak a szervertranszferrel kapcsolatban , közben meg francot sem csinálnak (majdcsak lesz valami gondolják). Meg szórják az ingyencsokit a nép közé meg az ilyen retard dolgokkal vakítanak mint ez a “battle reporter ” cucc.
  Ja és persze rohadt keményen elkezdik soonolni a 2.0at meg 3.0at meg meg kitudja mit csak hogy maradjanak az elöfizetök mert megéri várni.. 😐

 30. Akkro csak röviden annyit, hogy tegnap bepróbáltuk mirent és igencsak úgy tűnt hogy a GR bandát is sikerült rávenni emelje meg a seggét. (ÉRTSD ENNYI A MAXIMUM LÉTSZÁM AMIT ÖSSZE LEHET KAPARNI SIEGRE, EGYSZERŰEN NINCS TÖBB ASMO!!!) Hoztak is mindent ami kell Sige weapon a kapura (lol ilyet se láttam már október óta). Meg ment az agyalás, hogy boldog srácok erőd, tán ez meg azs lesz és tán van is esély (ment a lelkesítő theory craft).
  kaput be is nyomtuk 3 perc altt. aztány bent kb Robindson Crusonak érezhettük magunkat, mivel szép kicsiny Asmo szigetünket az ajtótól ellépve a vörös tenger vette körül mindenféle transformes robotokal fűszerezve… (én speciel AP farmolási lehetőségnek éreztem magam) és 1 milimétert se tudtunk mozdulni addig, míg a kedves balaur meg nem jött és bele nem kavart a Barby Bee Happy Ap farmpartyba. Onnantól kezdve annyi változott csak, hog yle tudtunk menni az arty roomba és leütöttük a kiskeket. ÉS ENNYI!!! Az szépen az arty roomot bevettük, ami hurrá, kinta folyosón meg piros Missisipi hömpölygött balaur hordalékkal keverve.. Szergi csinált állítólag 2 fps-es videót. Ha feltölti esetleg megosztásra akkor majd lehet nézegetni a számbeli külömbségeket.. Meg ha esetleg valaki benyöghetné hogy ez mennyire volt szervezett védés. És kb én is már nagyon unom, hogy a lvl 50-es pvp geart kb 3.0-ra tudnám összekuncsorogni. Mert az ember nem az alapbóül szeretné öltöztetni a karakterét, de meg lehet nézni, hogy a játék elindulása óta még csak nem is a teljes ékszer szettet tudtam kiszedni (most épp az övre kuporgatok).
  A fenrir sett meg felejtős, mivel 7 próba után is kiröhögött a játék és azt mondta craft végén: ön a nem nyert szelvényt választotta, próbálkozhat végtelen alkalommal akkor is a pakliban csak nem nyert cédulák vannak az ön számára… (persze ezt ön nem tudhatja) A 7 próba cirka 150-160 millába számolandó piaci értéken (ergo szép pénzem lenne, ha mindet eladtam volna alapanyagnak)

 31. Bocs az elgépelésekért.

 32. psychedelic: Igen, nagyon sokszor szólaltam korábban fel a contrib pont félreértelmezése miatt, nagyon sokan, nagyon sokféle dolgot próbáltak belemagyarázni a contrib pontok alakulásába. Tévesen egyfajta e-peenként hurcibálták körbe ezt a számadatot (kb mint a pvp kill-t a karaktereknél). Egy dologra viszont ténylegesen jó a contrib pont: arra, hogy mutassa az adott légió tagja összesen mennyi AP-t gründoltak össze arra, hogy abból cuccokat vehessenek és ez tény, vagy elherdálhassák azt PVP halálok során.

  A merge előtt, ahogy haladtál lefelé a toplistán úgy torzult egyre jobban az elyos oldalára az arány (a spataloson). A merge után az utánpótlás rendberakta az árányt és nem csak a top10-ben, lehetne nézni a top20-at, top30-at is, az eltérés a két oldal által gründolt AP-ban nem számottevő.

  Ennek fényében meg merném kockázatni, hogy a merge elhozta a frakció vs frakció szintű balance-t. Legalábbis gear/AP szempontjából minden bizonnyal.
  A gond csak az volt,hogy egyrészt a gorgosok eleve nem akartak nagyon ide jönni, ez rájuk lett kényszerítve, cserébe viszont a spatalos asmok meg a merge tényétől függetlenül el akartak innen menni. Ahogy mindketten írtuk már jóval előtte megvolt a terv, hogy transfer innen el bárhova.
  Ennek fényében az NCWest egyetlen dologban hibázott, amit az ő számlájára lehet írni: abban, hogy a merge-t (mint mindent) úgy nyújtott el, mint a rétestésztát. Egészen pontosan februárban kellett volna megtörténnie ennek a mergenek, ahogyan azt akkor kvázi követelte is már a játékostömeg -> http://aion.variance.hu/2010/02/22/akarunk-szerver-osszevonas/

  Persze ekkor még Ayase nem hivatalos válasza hátulról ennyi volt: “Server Merge? Ez most nem téma, nem érünk rá erre, más dolgokkal akarjuk elkötni az embereket”. Nos igen, ezt is jól megcsinálták.

  Részemről ezt a témát is jól kiveséztük. Végezetül talán még annyit írnák (ha már itt a forgatókönyvekkel dobálózom), hogy amennyiben tavaj októberben, amikor a AD+Prets+XeoFrenezy “to the ground, baby”-t tolt az Spata/Elyosra és akkor az Elyosnak nem sikerült volna – egyébként a mai napig érthetetlen módon – összeszednie magát és visszacsapni; szóval ha ez így történt volna, akkor most egészen pontosan ugyanitt tartanánk:
  – az asmo uralta volna végig abyss-t. de persze azért az Elyos is időnként kiharcolhatott volna magának egy-egy jutalomfalatot, amin csámcsoghatott volna.
  – az asmok ugyanúgy behúztak volna mindent, ha az érdekük azt kívánja leszarva az Elyos oldal lelki világát.
  – és most egészen pontosan ugyanitt tartanánk a beszélgetésben, csak éppen én ideologizálgatnám meg, hogy miért jogos, hogy mi most lelépünk az X szerverre, az asmo testvéreink, pedig pontosan ugyanúgy értetlenkednének, hogy mi a francért is kell nekünk elmenni innen, amikor igazából csak rendet kéne vágni és végre kihúzni a fejünket a homokból.

 33. Mala: úgy tippre mennyien voltatok Asmo részről az ostromon?

 34. Foo-t kéne megkérdezni, hogy mennyi alli volt pontosan irányítás alatt. De valóban befigyelt a merge óta jellemző “ómájgádzergroflboom” effekt, már ami a védő sereget illeti. És ahogy olvasgattam sokan nem is voltak ott, köztük a Be Crappy sem, majd visszanézem videón, mert őszintén szólva nem nagyon figyelgettem, de a piros masszából amúgy sem lehet sokmindent kivenni 🙂

 35. Volt egy pillanat, amikor azt hittem becrashel a szerver is 😀 Ahhoz képest, hogy mekkora zerg volt jól tartottuk magunkat, sőt HF-t is túléltük, igaz pont akkor érkezett a balaur is. Hogy HF miért maradt ki részünkről, arról sejtelmem sincs. De az egyértelműen látszott, hogy no chances a dolog, hiába írják source-on, hogy ha nem jött volna a balaur…Előttünk is, mögöttünk is piros massza hömpölygött, amint leértünk insta szobába szét is lettünk volna kenve, ha a balaur nem veszi be az erődöt…

 36. Mivel sem szervező sem irányító se semmilyen ranggal nem rendelkezek ostrom szempontjából, csak 1 lelkes résztvevő vagyok pontos adattal nem szolgálhatok. Amit én láttam, az-az állítólagos “B” ék volt, melynek a feladata megint csak hallomásból a kapubetörés, gyors lerohanás és boss csépelés lett volna és olyan 120-150 főt számlálhatott sacc az előgyülekezési ponton. (ebből az erődbe már ha jó 100 bejutott talán, a többit lelőtte a barbi légvédelem menet közben) És megint csak hallomásból ez a csapat volt a ténylegesen irányított erő. Az “A” csapat gondolom a pug lett volna, amely önszervezően locatelt helyekre megy, benyomja HF-et vagy az adott locatelt artikat (amiből én ténylegesen a “B” ékben semmit sem érzéketem). 1x mondta valaki, hogy jött erősítés gondolom az “A” team (todjátok a tévésorozat :D) De kb. anniyt ért mint a lepkef**g a tornádóban…

 37. A és B csapat is egy irányítás alatt voltak + a pug.

 38. “betámadott egy elyos, és a mellettem álló asmo nem segíteni próbált”
  Nem akarlak elkeseríteni de ez nem Asmo sajátosság. Számtalanszor volt olyan hogy a 10hp-val futottam 2 asmo elől majd amikor egy elyos group mellé értem azok nemes egyszerűséggel távoztak a szélrózsa minden irányába. Nem is kell ehhez saját példa elég ha belenézel pár pvp videóba youtube-on.
  Készítettem néhány screen shotot hogy azért mégse legyen az hogy milyen rossz is az asmóknak.
  Merge előtt: mert hát egy dredgion nem dredgion.

  Merge után


  Igazából az utóbbi 3 kép készítésének időpontjában nem hogy túlerőben lettünk volna hanem még azon csodálkoztam hogyan tudjuk tartani a pozíciónkat. Aztán szépen lassan elkezdett apadni az Asmo zerg és a végén már nem voltak elegen ahhoz hogy sakkban tartsanak minket. Ennyi történt az idő múlásával. Egyre kevesebb az asmo tette tiszteletét a siegeken.

 39. Na igen, akkor eljutottunk a “root cause”-hoz. Tegnap este “megnéztem”. 1297 online asmo volt siege timekor. Ebből 572 lvl50-es. Ehhez képest, ha jól értem, akkor talán 200-as lehettetek összesen ostromon. /me sad

 40. 300 valahányan körül lehettünk szvsz, utánakérdezek, ha el nem felejtem 🙂
  A feeling is elég 300 volt 😀

 41. – körül, fáradt vagyok 😀

 42. Hé psychedelic, ne törd magad, aki Spatalos elyos sosem fogja megérteni (vagy csak nem akarja) a helyzetet. A legviccesebb dolog az egészben az, hogy írják a transferrel kapcsolatban “Asmos got no balls”… Ha már ennyire fasza gyereknek hiszik magukat miért nem mennek el egy asmo uralta szerverrere ahol a galambok labdába se tudnak rúgni.. Inkább itt maradnak Spataloson és oltogatni próbálják az amsokat a nagy zerg közepéről.
  Hozzáteszem, lefogadom, hogy ha egyszer átmennének egy asmo szerverre, már másnap jönnének vissza sírva… Na most mi 8hónapig voltunk abban a helyzetben, amiben ők lennének 1 napig..
  Ha meg valaki azt mondja, hogy az AD időszak után az asmo bármikor is uralta Abysst, az valami másik játékkal játszik 😀
  Be kéne rakni egy instanced zone-ba az egész abyss-t és megadni egy max létszámot (persze nem csak 1 insta szerverrel), ott már kiderülne kinek van jobb taktikája és ki jobb a pvpben. Aki a siegekre alapozva mondja azt, hogy az elyos csak pro gamerekből áll és az asmok mind beszari óvodások + nem tudnak pvpzni, az szintén másik játékkal játszott eddig és rohadtul szűk látókörű.
  Mellesleg, nem lenne a DG-k 95%-a full PVE az első pvp csata utána, ha olyan szuper pro lenne miden elyos ahogy ez be van állítva.
  Hm, most olvastam, hogy az NA support már megoldotta a transfer problémát és pénteken lelövik a szerveket, hogy meg tudják ejteni az elmaradt transfert !

  *********** UPDATE UPDATE UPDATE ***************

  CHARACTER TRANSFERS RE-ENABLED!!

  We will be bringing down the NA servers on Friday July 23, 7:00 am PST for Character Transfers. Servers are expected to be down for 5 hours. Please ensure your character meets the transfer requirements before the Server Transfer occurs Friday morning.

 43. Lehet én érzem rosszul, de ez a “gorgososok hozzánk lettek rakva, pedig nem kértek belőle” dolog… Kérdem én, mi kértünk belőlük? Úgy megy a whine, mintha velük olyan nagyon ki lett volna tolva. Szerintem meg nem.
  Nem mennek ostromra, aztán meg megy a rinya, hogy mindent foglalunk? Megint csak ehh…

  NC helyében pedig azt mondanám, csak addig lehet egy szerverre transzferelni amíg az össz játékosszám x alatt van, az adott frakció populációja pedig mondjuk (x/2) * 1,02. Nem akarjuk, hogy inbalance legyen (LÉTSZÁMBAN!). Az, hogy ott van x száz asmák, aki nem akar PVPzni… oldják meg.

 44. Na vazz, megint pakolhatom ki ah-t meg acc wh-t 😐
  Újra kell kérni a transfert ?

 45. És most újra kell csinálni a kérvényezést is?

  Ja tiszta 300 feeling volt. Még a szűk szoros vágat is megvolt 😛 a kapuval a hátunkban. Csak a filmben ott a hátuk mögött nem voltak perzsa, vagy milyen haderők . Mindíg csak szemből jöttek a kaszabra várakozók, plusz ott ők védtek és nem fordítva…

  Bocs, azt nem tudtam, hogy “A” és “B egy csapatu iranyitasban volt.

 46. Woohoo, akkor még van remény transferre és nem kell még 1 hetet várni! 😀

 47. Ez valóban jó hír,de
  látod Szergely ha elsöre ment volna most nem örülnél ennyire :).
  Tudja nc hogy kell a playereket boldoggá tenni 😀

 48. Én úgy értelmezem a dolgot, hogy nem kell újra kérni, csak meg kell felelni a követelményeknek, ergo nincs légió, nincs semmi brokernél, nem vagy kőgazdag(aki az lenne hozzám nyugodtan küldheti a 200m feletti részt) és nem is vagy elszállva AP ügyileg.

 49. Így van, nem kell újra elvégezni a processt, már fent van mindenki a várólistán, csak továbbra is meg kell felelni a követelményeknek. Természetesen azért lecsekkolom az este 😛

 50. És akkor most a Halál angyalai megy el, vagy csak darabjaira hullik? 😦

 51. 5-6 ember leavel, a többiek maradnak. Egyelőre.

 52. Ne haragudj Crazy de olyasmin dühöngsz ami a társalgás folyamán fel sem merült. Az hogy a Be Happy / YouYou team / Taco mit mond az egy másik történet. Amiről én beszélek az pont amit te is állítasz hogy sokszor igencsak alul marad az elyos akár éppen DG-n. tízből kilencszer állítom hogy a csapat fele leül akikkel bemegyek mert látják hogy no chance én meg rohangálok egyedül vagy 2-3 másik elyvel hogy borsot törjek az ellen orra alá vagy legalább csináljak valamit. Viszont ez pont nem azt támasztja alá hogy az ely vagy az asmo noob lenne hanem hogy az asmok igenis rendesen ki vannak gearelődve. Korábban már vázoltam mit gondolok a dologról és egyet értek abban hogy az elyos puszta létszám fölényével képes porig alázni az asmokat. Viszont és ezt kihangsúlyoznám! Nem azért van így mert mi olyan rettentően sokan lennénk hanem azért mert az ellen napról napra morzsolódik le. A Hellfire arti képen például állóháború látszik. Egyszerűen nem tudtunk előre lépni, majd mikor nagy nehezen sikerült akkor elkezdtek eltűnni az asmok és mire az utolsó ostromolható forthoz értünk már szinte senki nem védte. Következő nap ültünk a fortressben duelezgettünk és azon gondolkodtunk hol a ****** vannak az asmok. Tehát elkönyvelhetjük hogy egy kiegyenlített helyzetből azért billent felénk a mérleg nyelve mert az ellenfél nem volt képes úgy összefogni mint ahogy azt mi tettük. Hogy miért történt így azt hiszem már kitárgyaltuk.

 53. Két dolgot kifelejtettem. Amikor a Taka No Dan behúzta az egyik fortress-t hirtelen tele lett az LFG chat omg wtf üzenetekkel mert hogy ők nem osztják meg a védésért kapott medálokat (nem mintha valaha is láttam volna egyet is valamelyik légiótol akinek a fortját védtem) aztán feltűntek a who cares üzenetek is és szépen hömpölyögtünk tovább a következő fortressre.

 54. Amúgy tudom miért lesz mégis transfer: tegnap rátvíteltem Ayaséra, aki ezért összeszégyellte magát és nekiállt megcsinálni.

  😀

 55. So we will be bringing the Aion Europe servers down at 4am CEST (3am BST) on Friday 23rd July, the maintenance will last for 3 hours. During this maintenance access to the NCsoft website will also be unavailable (NCsoft Master Account).

  Aki akar transferelni, az ma este intézzen el midnent 🙂

 56. Egyébként nem is értem hogy a heti rendszeres karbantartást miért nem tudják valami hasonló idöszakban csinálni.

 57. Ha ma jelentkezek transferre, akkor most pénteken fog átrakni, vagy csak szerdán, illetve, 214k ap alatt kell lenni vagy már nem? 🙂
  Ha valakinek van ötlete, ossza meg velem plz. 🙂

 58. A szabályok maradtak, alatta kell lenni és a maintence előtti összes kérelmet akkor akkor dolgozzák majd fel amikor áll a szerver ezért aki ma beadja azt is megcsinálják holnap … szerintem.

 59. Szvsz pénteken át is rakják valószinüleg azért lövik le a szervereket.
  Az ap dolgot meg nagyon egyszerüen ellenörízheted.
  Felmész az oldalra, kéred a transfert . Ha valami nem stimmel azonnal kiírja, pl guildban vagy, van ahban cuccod, sok a penzed vagy pl túl sok apval rendelkezel . Amíg ezek fennálnak nem is enged rányomni a confirmra .

 60. Szerintem, péntek reggelre ott lesz a karid és csak 214k ap alatt mehetsz. Szerintem. Azért az csúnya lenne, ha 5napot keringene az éterben a karid:D

 61. + After this maintenance we will reopen the ability to queue for free character transfers.

  Úgy gondolom, hogy most nem tudsz új transfert nyitni, csak akkor fog átrakni, ha még most szerda elött jelentkeztél már.

 62. 5 napra elvitt;k a m=kusok al’yni >D

 63. A magyar kiosztásu keyboardoddal együtt 😀

 64. Darabjaira hullik. Pár túlélő marad azért Spatán de elég sokan szedjük a sátorfát.

 65. psychedelic: A közlemény ( http://uk.aiononline.com/board/notices/view?articleID=783&page= ) szokás szerint homolyáosan fogalmaz, de az én olvasatomban, holnap azok kerülnek tranferelésre, akik tegnap már queue-ban voltak és sajnálatos módon meghiusult a transferük.
  Egyébként a holnapi transferre azoka limitek vannak érvényben, mint amik a szerdai esetében voltak érvényben. Tehát még marad most a 214k AP-s limit.

 66. egy kis update:
  #
  {CC}Faelan [Telemachus] 2010-07-22 10:49
  The date is prior to the 21st, not the previously written 14th. Sorry for the mistake!

 67. Jah, nem enged Ap miatt, mind1, majd szerdán. 🙂

 68. Zerg, passivity, durci, pve playerek, cry-rage, ez mind tök jó és lehetne gondolkozni, hogy a játékmechanizmusban hol is a homokszem, de nem valószínű, hogy valami változás lesz. Engem viszont érdekelne egy olyan, ha esetleg lenne kapcsolat-info vadász valaki, hogy a Koreai részlegen mi van/volt ilyen szempontból? Ott is egyoldalú pve jellegű pvp megy? Vagy le van osztva a vezetés között mi kié? Esetleg folyamatosan változnak az erőviszonyok?
  Thx

 69. Stake: alapvetően fogalmam sincs, viszont azért van itt egy árulkodó cikk az invenen: http://www.inven.co.kr/board/powerbbs.php?come_idx=1497&l=1523

  Koreaiul van, de a lényeg: A május végi starthoz képest egészen júli 12-ig kellett várni, hogy megtörténjen az első asmo várfoglalás ground abyss Elyos felén. A screenshotok alapján a foglalást igen komoly Elyos tömeg próbálta megakadályozni, – ezek szerint – kevés sikerrel.

  A 2.0 endgame content egy részéhez kell, hogy elfoglalj erődöt az ellenfél területén (lásd governorok ölése pl.). Szóval ez elég komoly eredmény.

  Abból, hogy ez csak most következett be azt gondolnám, hogy koreában a szervereken relatíve balance van, amihez minden bizonnyal az kell, hogy a GM-ek tegyenek is ezért valamit.

 70. Ok, ezt értem, csak azon töröm a fejem, hogy ott a GM-ek 1-esével pakolják serverről-serverre az embereket a balance megőrzés érdekében. Esetleg a társadalom 99%-a ha van fort-siege-mass pvp akkor otthagy csapot-papot, Tahabata-t 10%-on, gathert 1 szedés után, craftot és szalad az eventre? Talán nem lehet bizonyos + létszám után első karaktert létrehozni (oldalt választani) a nagyobb létszámú oldalon? 🙂

 71. Ennél szerintem egyszerűbb a megoldás. Minden bizonnyal az a sor a játék dobozán hogy: “harmadik faj, akiknek a céljuk, hogy egyensúlyt teremtsenek és a gyengébbel együtt támadják az erősebbet” az nem feltétlenül csak kamu. Minden bizonnyal a szerverekhez meg vannak az eszközök, amikkel bele lehetne pattanni abba a rohadt dreadgion carrierbe és ahelyett, hogy félhülye módon az RNG() függvény irányítja, ahelyett célirányosan odaküldeni az elnyomó frakció fortresseire vagy 6 szállítót. Én továbbra is hiszek abban, hogy a balaur faj azért van benne a játékban, hogy balance-t teremtsen, csakhát ehhez kéne valaki, aki meghozza a nevükben a döntéseket…

 72. Most elképzeltem ahogy az egyik cm leül a gép elé bekapcsolja a kis dredgion szimulátorát és egyesével lövi ki a fortressben ácsorgó elyosokat az ágyúkkal XD

 73. GM/CM már a 4. faj és permabannal aláz.

 74. ne keverjük a GM-eket a CM-ekkel. A CM-nek hivatalból hülyének kell lennie, de jól kell tudnia előadni magát. A munkaköri leírásának első számú pontja: “Amikor a cég elcsesz valamit, akkor neked kell kiállni és felfogni a paradicsomokba rejtett téglákat”.
  A GM-eknek ezzel szemben az lenne a feladata, hogy fenntartsák a játékot.
  Csak egy példa, hogy pl. mit totális nüansznyi dolgokat csinál egy koreai GM:
  – Megkeresi az egyik játékos a GM-eket, hogy szeretne csinálni egy disenchant statisztikát, amihez kéne neki 500 db fable endgame polearmot. Fogja magát a GM ezek után, szépen adogatja a játékosnak a fegyvereket, amennyi fér a táskájába. Majd a végén zappolja a keletkezett enchantment stoneokat, majd gratulál a játékosnak és azzal búcsúzik, hogy: “már alig várom a postot az erdményekről”.

 75. igazából GM-et akartam írni de azért lol!

 76. A Perento szerver Dash of Daevas/Tahabata FBK-t elkönyvelő játékosaink köszönhetően íme egy screenshot a korábban már említett “Lukea’s Saber”-ről:

 77. Simca is ott rohangált vele termionon, Shugen-nél pedig azt hiszem a láncfűrész van.


 78. vagy működik az [img] vagy nem XD

 79. Egyébként nem működnek a bbcode-ok (pl [img]). WordPress nem támogat ilyeneket, nincs is opció, hogy bekapcsoljam. De a dashbordon keresztül persze én meg tudom oldalni, hogy a kép linkek látszódjanak is képként.

  Más: Ahogy nézem reggel 4-kor lesz a transfer maintenance és várhatóan reggel 7-re már vége is lesz. Szóval aszem itt az ideje a “fájdalmat búcsúnak”. Sok sikert az elvándorló asmoknak a Perenton. Ha már így alakult, akkor remélem, hogy bejön a számításotok.

 80. Aha értem köcce, ez amúgy Shugen.
  Szerintem mondjuk kicsit illúzió romboló az ilyesmi 😀

 81. lvl50 pvp gs sem sokkal jobb skinben, annyi, hogy az nem lánc, hanem körfűrész 🙂
  Balaur GM-ként a balance megőrzése érdekében sztem simán beleférne, hogy ráparkol siegekor Term/Prim landingre, ledob egy rakat balaurt és oneshootolja a madarakat akik kimennek fieldből. ^^
  1 nagy kalappal azoknak akik mennek és 1 még nagyobbal akik maradnak! Remélhetőleg mindenki megtalálja a játékélményt soon. 😛

 82. Mage kasztok nem kapnak esetleg Dragon Ball sárkánygombot? ^^
  A láncfurészt eltudnám viselni templaromon én is…

  A 3d-rol. Milyen áron lehet egy ilyen? Azért belegondolok, hogy aki nem szemuveges, mennyit kinlodhat majd, ha ezt kell viselni játék kozben ill. a szemuvegeseknek kotelezo lenne hozzá a kontaklencse 🙂

  menorel…van esélye még is csak, hogy a jovoben elkezdd esetleg a Tera-t?

 83. Kasya: Egyelőre nem tartom életképes alternatívának a Tera-t. De ebben benne van nagyon az FGT#1-es élmény még. Számomra több szempontból is bukó a tera koncepciója még az FGT#1 alapján:
  – iszonyatosan vontatott szintezést, amit a “látványos” grindelés tesz “izgamasabbá”
  – Egy, még az aionnál is összetettebb craft rendszer, amihez csillió matot kell gyüjteni.
  – Tulságosan egyszerű karakter gear rendszer, értelmetlen statok, a statok valójában nem nagyon gyakorolnak komoly hatást a csatában nyújtott teljesítményre. Mindehhez hozzájön, hogy karakterenként van 4 skill + további kb. 4 passzív/másodlagos skill

  Persze lehet, hogy ezen a téren nagyon sokat fejlődött már a Tera, de sajnos az FGT#2-őre nem jutottam be.

  Személy szerint aggasztónak tartom, hogy a tömegek mennyire elfelejtették már az Aion fiaskót. A Fs!-en egekbe marasztalják a Tera-t, mindezt úgy, hogy egy percet sem játszottak vele, csak a seggrázós masge videót látták jóformán meg a trailereket. Félek, hgoy megint az lesz, hogy boldog-boldogtalan belefog vágni a játékba és nagyon hamar rájönnek hogy ez “nem wow” és beindul megint a whinetenger, ami kinyitja az egész community-t. Tavaly szeptember-októberben (aki emlékszik még a Spatalos[HUN] Progress postokra a paradoxon) 1800 magyar játékos játszott csak a Spataloson. Mára már az összes szerveren nem játszik 200 aktív sem.
  Emlékszem, hogy head-startkor az Fs!-es szerkesztőség hatalmas recruitot tartott Aion-ra és létre is hozták Spatalos Elyos oldalon a “Black Ravens”-t, majd két hónappal később egy pillanat alatt tűntek el a játékból, ott hagyva a légióban kb 10-15 aktív embert, akiknek fogalmuk sem volt, hogy hogyan tovább. Mi (még a régi Variance-szal) szorongattunk nekik össze néhány helyet, de volt olyan, akinek már csak az altos légióban jutott hely.

  Személy szerint nem tevezek belevágni olyan MMOba a jövőben, ami előzőleg nem tud meggyőzni arról, hogy a hagyományos mosóporral (wow) szemben képes meggyőző játékélményt nyújtani mind a szintezésre, mind az endgame-re.

 84. Kasya:
  LG XNote 3D R590 – Aion Edition:
  – 15,6′-os “gamer display”, Core i7 proci,
  – 4 giga DDR3 ram, 500 giga disk
  – GForce GT 335M GPU (1 giga DDR3 memóriával)

  Az “Aion Edition” ugye annyit jelent, hogy a gépet az NCSoft telepakolta mindenféle látványos dolgokkal (asztal témák, videók, háttérképek, stb.) ezen kivül a notebook kapott egy “Aion” logó (a keyboard alatt)

  A gép induló ára 1314 USD, ami – még a manapság agyatlanul elszált árfolyamok mellett is csak ~280 HUF-nak felel meg. Persze erre még rájön a vám, áfa, stb. De még mindezekkel együtt is bőven a modern laptopok középkategóriás árai között lesz a gép, plána ha azt nézzük, hogy mit vasaltak bele a gépbe.

 85. Mondjuk a 32’es fullhd lcd után a 15’os moncsin játszani elég gameboy filing lenne 😀
  Amugy nem rossz vas jah 🙂 blokkolnám

 86. Mondjuk semmit nem értek ehhez a 3D témához, de ha jól sejtem, akkor igazából a megjelenítés (monitor) semmit nem ad hozzá ehhez a 3D dologhoz. Ha jól sejtem, akkor a szoftverek/videokártya driver számolja ki azt, hogy hogyan is kell szétcseszni a képet ahhoz, hogy a 3D-s szemüveg abból értelmes 3D élményű képet tudjon összehozni. Tehát ha jól sejtem, akkor igazából ha rádugod a 32 zolos lcd-det hdmi-n keresztül erre a notebookra, akkor pontosan ugyanazt a 3D élményt fogod tapasztalni, csak nagyobb méretben.

  Persze az is lehet, hogy ez totál nem így van, és valójában a monitor is kell ehhez…

 87. 3d meg aion . Akkor még azzal a bikinis stuffal kellene már csak megfejelni ami most koreaban megyen 🙂

 88. Az nálunk – érthető okokból – nem lesz, ezért is nem postoltam ki. Annak ugye az a lényege, hogy kapsz 1 kártyát minden játékban töltött 20 percért. Amiből ilyen fancy nyári rucikat tudsz vásárolni. Eddig nem is lenne baj, de mondjuk azért belecsempésztek egy kis érdekességet is, pl. hogy a pingvin cuki ad 3% casting speedet, vagy pl. ha a icy box ad egy rakat platinum coin-t, stb. Szóval picit fura.
  Jaés hogy miért is “jutalmazzák” a játékosokat ezzel? Nyár van, az emberek gondolom ott is strandolnak inkább, minthogy kockuljanak. Márpedig Koreában a fizetési model nem havidíjat, hanem lejátszott percek alapján van elszámolva. Tehát ott igenis kellene ilyen eventek, amivel a cég közvetlenül pénzkeresetet generál.

 89. És az nem lehet, hogy 32″-on “kicsit” jobban megviseli a szerkezetet ez a szétcsúsztatás? Bár végül, ha meghagyjuk alacsonyan a felbontást, lehet hülyeséget beszélek… De mindenesetre kipróbálnám a cuccot.

 90. Hehe , akkor már inkább egy projectort rábökni aztán a képet egész falra vetíteni , az lenne az igazi 🙂
  Kicsit para lenne nehogy valami szédült gladi leverje a csillárt a poleval 🙂

 91. A 3D lényege: LG monitorai 120Hz-es frissítést biztosít így a shutteres szemüveggel 60-60 lesz, kb. mint a moziban. Jelenleg ez persze így önmagában nem elég. Az LG két speckó konfigja (noti és desktop) rendelkezik egy megfelelő Nvidia kártyával is. Összegezném akkor, szükséged van egy nvidia vid.kártyára+szemüvegre (ez nálunk azt hiszem legolcsóbban 30k, mint kit), egy 3D-s monitorra és win os-re. Nem a reklám helye, de az LG első 3D-s monitora itthon is kapható már, 92ezernél kezdődik az ára, ki vesz nekem ilyet? 😀

 92. Úgy néz ki, hiába toltak meg két napot a character transferen “technikai okok miatt”, csak nem sikerült rózsásan ez a dolog.
  Néhányan kaptak maguk mellé kis pajtásokat (Pocak és Szilvy is jelezte, de aiononlineon is többen írják, hogymindenféle lowlvl karikat kaptak a transfer után). Többeknek ez miatt több mint 8 karaktere lett egy-egy szerveren, ezért be sem tudnak lépni, mivel a játék közli, hogy előbb törölni kéne egy karaktert. Olyan is van, akinél sikeres volt a transfer, megérkezett a karaktere de a lvl50-es karakterből lett lvl6-os. És persze olyanok is vannak, akiknél a karakter transfer sikerült, de a karakter mind a forrásszerverről, mind a célszerverről eltűnt.

  Szerintem egyelőre senki ne kezdjen el nagyon QQzni, remélhetőleg csak egy-két apró technikai probléma lépett fel, amit a napközben helyrehoznak. Ha mégsem, akkor sincs semmi, max wipeolják az összes szervert. Már amúgy is ráférne 🙂

 93. Gladi? Ugyan. Képzelj el egy Deityt ahogy föléd tornyosul és mögéd suhint egyet. Vagy a pull milyen érzetet kelthet az emberben 3D-vel? 🙂

 94. Aaahahahhhahaha!! xD Azért ez már extrém, ahhoz képest milyen wipe-ok kerültek szóba a PTS-sel kapcsolatban, az jelenleg biztosabb hely a karakterek számára, mint bármely live! xD

 95. Transfer fail update.1: ” Stuntkiller [Perento] 2010-07-23 07:12
  ARE YOU FUKING KIDING ME?? you tranfer the wrong char now all my guild left and my chars are still in the same server wtf?? are you playing whith your clients you dumb asses???? correct this assap”

  Ilyen issue is van, nem az a karakter lett transferelve, ami transferre volt kijelölve… Ejj mi lesz itt…

 96. omg…

 97. transfer fail vol2 .
  ncfail vol 1000000.

 98. Kezdem kapisgálni. Kaptunk 1 hónap ingyenes és “korlátlan” transzfer lehetőséget, ami alatt kikísérletezik, hogy is lehetne megoldani magát a transfert. Naccerű.

 99. menorel: ez felhívás keringöre! Postokat akarunk 🙂
  Van itt esemény böven .
  Amúgy már tényleg nem tudom hogy sirjak vagy nevessek.

 100. 6. Az pedig monda nékik: Ne féljetek. A karaktereitek keresitek, az ki megfeszíttetett; föltámadott, nincsen itt; ímé a hely, a hová őt helyezék.

 101. 1:Mégiscsak teknikai gond miatt csuszott
  2:Mondtam hogy lesz itt NCFail
  3:SZerencsém van e, hogy nekem osszejott?
  Pocaknak és Szilynek pedig szurkolok, hogy mielobb rendbehozzák nekik (és a többieknek) – talán kaptok “részvét csomagot

 102. Csak viccből kipróbáltam a 8 karakterből 4-re amit megnéztem, a hivatalos oldal ezt írta ki: “The character/legion does not exist or has been deleted.”

  Semmi probléma, tegnap úgyis előfizettem a “Hagyományos mosópor”-ra 😀 Max megyek pár heroic-ot, meg ICC10/25-öt, míg megkalapálják a dolgokat. Ha meg nem, akkor kérek 250 millát és 1 full fenris/pvp ékszeres SM-et 😀

 103. Így is van, wipe az összes server. Úgyis egyszerűbb a szintezés 1.9 óta. Gondolom így akarják kitölteni az uborkaszezont. 2.0-ig fel lehet újra húzni a karaktret lvl1-50, aztán mehet az lvl50-55.
  Amúgy nem csak fordítani kellett a Koreai verziót? Merthogy ami különbség van az a nyelv és a fizetés/játékidő? Vajon hogy nem tűntek el komplett légiók server mergekor…
  Kíváncsian várom, mi lesz az az első event-happening ami zökkenőmentesen, ahogy kell fog lezajlani. XD

 104. Coro karaktere rendben átkerült a Perentora:
  http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?serverName=Perento&charName=Mynameis

  Sőt ha jól sejtem, akkor Mala karaktere is átkerült, már persze ha jól emlékszem, hogy Malachit néve futsz:
  http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?serverName=Perento&charName=Malachit

  Egyébként egyre többen jelzik, hogy a lvl1-es altjaik gond nélkül átmigrálódtak telemókura, perentóra, cserébe viszont a main karakterük továbbra is spataloson pihen, holott pont fordítva szerették volna…

  Transfer fail update.2: Az egyik német srác a transfer határára “örökbe fogadott” egy lvl25-ös karaktert 600k kinahval. (de persze az is lehet, hogy neki volt egy ilyen karija és azt vesztette el, fene se érti ezt a németet…) A pénzt gyorsan el is költötte biztos ami biztos… Lassan már ébredeznek USA-ban is a népek, alig várom, hogy náluk milyen eredményekkel zárult a TransferFail event.

 105. Hmm te ügyeseb vagy, nekem még mindíg hibbant a keresés a karimra 😀

  http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?charID=20034&serverID=31

  Simpla keresésre meg a Spatára jelöli.

  http://search.uk.aiononline.com/aion/index.jsp?query=Malachit&site=aion&pos=main_charlist&where=aionweb%5Euser&fex1=

  ÁÁÁ béna vagyok biztos 😛 Megártott a napsütés reggel óta 😀

 106. kicsit eltér a témától, de azért megkérdem: a júl 29-én kiosztásra kerülő 5 db Suspicious Yellow Sack karakterenként értendő vagy acconként?

 107. Eloim: karakterenként. És igen, ebből újabb fail lesz. Nem akartam még ellőni, de javaslom, hogy mindenki hozzon létre annyi altot, amennyit csak tud (és biztos ami biztos húzza fel lvl10-re). Ugyanis bár a Sack valószínűleg boundos lesz, viszont a kinyitása után kiszedhető enchantment stoneok nem…

  Mala: Ez úgy van, hogy amikor keresel,akkor az archívumban keresel, az archivum minden nap délben frissül. Tehát ha most rákeresel Malachit-re, akkor még a tegnapi állapotot fogod látni mely szerint még a Spataloson van. AZONBAN ha ráklikkelsz, akkor az már nem az archivumból jön, hanem realtime az játék adatbázisból, ahol jelzi, hogy bizony Malachit már törlésre került (A transfer miatt).
  Ennek megkerülésére ad megoldást az a link amit én fentebb beírtam:
  http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?serverName=Perento&charName=Malachit
  Bárki tudja ezzel ellenőrizni a karakterét, mivel ez már a realtime adatbázisból kéri le a valós adatokat. Csak a “serverName=” és a “charName=” mezőket kell helyesen kitölteni az URL-ben.

 108. köszi a gyors választ, én is ebben reménykedtem 🙂

 109. Huh, köszi meno, akkor átkerültem én is 🙂
  http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?serverName=Perento&charName=Szergely

 110. Transfer fail update.3: Még tegnap kérdezte meg az egyik német srác a fórumon, hogy mivel a transfer megcsúszott, ezért vajon a végős free-transfer dátum is fog-e csúszni ez miatt? Erre német CC (Lisertan), szó szerint a következő választ adta ma reggel:

  “Mivel a merge “rendben” lezajlott tegnap, ezért semmi okunk, hogy kitoljuk a végdátumot”

  A “rendben”/”normally”/”in der Regel” szót ő rakta már eleve zárójelben. Ezt a megjegyzést leszámítva, eddig konkrétan sehol egyetlen hivatalos sor sem született a transfer fail ügyében, holott a probléma már közel 5 órája fennáll.

 111. Transfer fail update.4: Ha valaki azt hiszi, hogy csak azok vannak “veszélyben” akik egyébként tegnap transfereltek, akkor téved. Friss helyzetjelentés a Last Stand légióból:
  Klei: transferelni akart egy lvl25-ös SM-et thorról, kapott cserébe egy lvl6-os warrior-t, akinek teljesen más ugye a neve, de cserébe a Thorról eltűnt neki az SM-je.
  Natsue: nem akart semmit sehova transferelni, fel sem mert benne. Az NCWest azzal hálálta meg a hűségét, hogy kapott egy lvl50-es asmo assát full abyss gearben, fegyverekkel mindennel, ja és nem mellesleg 67 millió kinah-val.

  Egyrészt javaslom, hogy mindenki alaposan névve végig, hogy milyen szervereket milyen meglepetések várják, másrészt meg a hétvégén ne nagyon csináljon lehetőleg semmit, merthogy ebből – lassan mondom,hogy mindenki megértse -:
  .

  SZERINTEM ROLLBACK LESZ…

  .
  Ezt a nagy szarkupacot innen máshogy nem tudják kimanagelni. A rollback után meg minden bizonnyal elfelejthetjük a transfert egy jó darabig. Lesznek ám drámák ebből a rollbackből… Klei most szólt, hogy hosszú hónapok szívása után Tangmannek ma lett meg a spearjén a +15-ös enchant. Tangman kevés dolgot tud jobban csinálni mint: sírni…

 112. Hát én is morcos leszek ha bebukom az Anuhart felsőt -.-

 113. Aztaku… Ez már tényleg epic fail. Sok mindenre csak legyintettem eddig, de ez már durva!
  Tinglitanglinak meg már tegnap rajta volt a +15, hogy szakadjon meg. Csekkoltam. Csak drámázik 😛

 114. Nehogy már rollback legyen. Baszakodjanak azokkal akik költözésre adták a fejüket.

 115. ncwest mindig a könnyebbik utat választja, és jelenleg a könnyebbik a rollback.

  meg nem az lenne a gond hogy a karaktereket vissza mozgassák a jó helyre… hanem az hogy minden cuccuk is meglegyen, mert aki kapott egy full gearelt karit sok pénzzel, biztos hogy lenyúlta már

 116. Masako: azt a srácot képzeld el milyen morcos lehet, aki bebukta az assáját, ami most nusukenál landolt. Na ő tényleg morcos lehet most, plána hogy a karakter nevének a végén nincs ott a server suffix, szóval a transfer után vissza lett nevezve, ergo aktív accounton van a karakter…

 117. Ha valaki kapna egy elyos full mira v. pvp gear rangert. (Lehetőleg Miragent+/Tahabata+/lvl50pvp fegyver merge bow +15-ön.) Cash mind1, bár 100kk nem jönne rosszul a többit visszaküldöm. Transferelje már át az accountomra pls, thx. XD De, ha full mira gladi fel nem használt name tickettel van az is jöhet.

  Roflback, kíváncsi leszek. Remélhetőleg kapunk néhány nap ajándékot. (júl 27-én jár le az acc és 29-én jön a DoD .P)

  Kitartás emberek, kitartás!

  UI.: Meno, kezd megtellni a comment! LF Breaking the Silence #4 aka Merge + Roflback = NcFail! XD

  UI.: Amúgy biztosra veszem, hogy NC hírül kapta a Vari blog zárását és most mindent elkövet, hogy kikerüljön legalább az “Emregency/Temporary Re-opened” felirat! 😀

 118. Asmo, nem érdekel. Csak az anuhart felsőm XD

 119. Ha belépek és Mala-nak farkat transzfereltek lábközé menet közben, nagyon irgum burgum lesz 😀

  Rolback-elhetnék a szervereket, mondjuk szerda karbantartás utáni állapotra, egyből +400 bbbs-el lennék gazdagabb 😀 Jól el is adnám mindet a fenébe, kell a halálnak az a hülye szett, úgy se proccol a craft a b életbe se 😦

 120. Running: és ugyan miért? Mert igénybe vettünk egy szolgáltatást, az a mi failünk?

 121. Brutális cry szagát érzem a levegőben…

 122. Mert rögtön igénybevettél egy olyan szolgáltatást aminek létjogosultsága megkérdőjelezhető jelenleg, valamint bíztál egy olyan cégben, amelynek értelmet még nem sikerült kipréselnie magából. Több ezer játékost ne rolloljanak már azért, mert pár költözésre vágyó merész tengerészt bedarált a mátrix. Ez az én önző megállapításom.

 123. Running: a dologban nem csak azok érintettek akik transferelni akartak. Ott van fentebb Nusuke esete. Szóval még ha egyáltalán lenne is lehetőség, hogy csak őket rollbackeljék és ez nem ütné ki az összes etikai kérdést, akkor sem lenne korrekt ezért őket büntetni. A hibát nem a játékosok követték el.

 124. Malacithe: Nézd csak meg a karidnak a 3D previewját a profil oldalon, tökre úgy néz ki mintha a farka a hasából nőne ki…

 125. Ez valóban elég önző….
  Nekem nem azokkal van a bajom akik élni kívántak a szolgáltatással egy érthető okból. Hanem azokkal (ncsoft) akik elk***** az egészet.
  Lesz még itt pár rage quit…

 126. Komolyan mondom, betegre röhögöm az agyam! xD Alig várom a gyönyörű StarCraft 2 CE dobozomat, és majd két meccs között felnézek ide visítani egyet! xD Már pár hete jóformán többet vagyok itt, mint ingame, szinte ez a remek infó-csokor tartja életben az előfizetésemet. =) De ekkora fail-gyűjtemény után tuti nem cancel-ezek, ez esküszöm szórakoztató! xD

 127. Tudom, hogy nem. NC foltozgassa a hibáit, javítsa amit elkúrt, én nem azért fizetek h rollolgassák a karaktereimet, függetlenül attól mit értem el velük. Leszarom, h kapok majd biztos 4 júdásamulettet, meg 2 nap ingyen lófaszt.
  Ha baszakodásra vágyom, keresek aionból tört szervereket. Flém ON.:))

 128. Eddig is tudtam, hogy Aionban minden random, de hogy ennyire.. 😀

 129. Én is csak azért játszom, mert meno viszi az oldalt. Izgalmasabb, mint az aion.
  Jó lenne pár új hír is lassan.:)

 130. ismét van egy nem feltétlenül témába vágó kérdésem: láttam Tangman profilját, a Fabled megnevezés a fegyoja mellett miért szerepel? A +15 miatt?

 131. A Bakarma cuccokat átnevezték 1.9 óta, ez a neve.

 132. Arra lennék kiváncsi ncwestnél mi történhet ilyenkor.
  -Te ,nézdmár irkálnak playerek forumba meg ideoda hogy nemlett jó a transfer..-
  -Afrancba… hallod.. mit csinaljunk?
  -Mittudomén..
  -Csináld vissza te barom!
  -Nemtom hogykell
  -Akkorlegalább kapcsoljuk le a szervereket..
  -Hogykellazt?
  -Azt nyomd meg… neazt a másikat., persze hogy biztos… f@szom.. huzdki a konektort..

 133. Semmi, de semmi infót nem közölnek, tökjó.

 134. Tereljük át a transfail-lal kapcsolatos témát ebbe a postba:
  http://aion.variance.hu/2010/07/23/transfail-o-meter-drama-percrol-percre/

  Ide fogom frissíteni folyamatosan az újabb infókat is.

 135. […] Fájdalmasan nagy bullshit, ami egyébként közvetlenül az En Masse kommunikációs igazgatójának a száját hagyta el. Persze ekkor még nem tudhattuk, hogy mi is az oka ennek a nagy bullshitnek, de alig pár nap mulva kiderült: A BHS ekkor már végső stádiumban volt az EU terjesztés kiadása kapcsán, amiről feltehetően az En Masse ekkor még nem beszélhetett (már ha egyáltalán tudott róla). Mindenesetre egy nappal később kapott lángra a hír: A BHS megegyezett a Frogsterrel, a Frogster viszi a teljes EU kiadást és az összes kapcsolódó jogokat birtokolni fogja. 21-én erről a másik blogon az alábbiakat írtam: […]

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

 
%d blogger ezt szereti: