Breaking the Silence#2

Vajon mennyi “Beaking the Silence” után lesz ciki, hogy egy bezárt blogon jelennek meg postok? Talán ott még nem tartunk, a mai napon Tamat, Ribancom és a Spatalos helyzet  késztetett arra, hogy újra keyboardot ragadjak. Tamat aionsourceon tett egy meglepő megjegyzést a 2.0 PTS kapcsán, “Ribancom” bebizonyította, hogy van hová sűlyedni, a Spataloson meg van most élet rendesen… Részletek a tovább után…

Bréking nyúz: A tranferelőket és névlopás áldozatokat érintő fontos infót találtok a #102-es commentben.

2.0 PTS-en már augusztus közepétől?

Az Aion 2.0 free expension kapcsán vetődött fel, hogy vajon mikorra is várható a kiegészítő a PTS-en, ha már egyszer ingyenes lesz. Tamat  rövid válasza a következő volt: “Jelenleg még nincs konkrét dátum, de annyit nagy biztonsággal állíthatok, hogy valamikor augusztus közepén már elérhető lesz PTS-en“. Jó kérdés persze, hogy Tamat tudatosan állítja ezt, avagy csak szokás szerint beköhögött egy best-case ETA-t, és augusztus közepétől (15. körültől) megindul megint egy anyázást, hogy hol van már a PTS-es, mire az NCWest hetekig fogja húzni, hogy érdemben reagáljon. Egy dolog mindenesetre azonban biztos: a GamesCom2010 bejelentésben szerepel egy mondat, amely szerint a 2010-es GamesCom rendezvényen fog először találkozni az EU közösség a már lokalizált 2.0 contenttel. A GamesCom viszont aug 18 és 22 között lesz, ha ezt követően indul be a 2.0 PTS, akkor az már nem igazán nevezhető “middle of august”-nak.

Mindenesetre néhány dolog ezennel biztosan állítható: A 2.0-át megelőzősen lesz PTS, ami vagy már Aug. közepétől, de legkésőbb valamikor aug utolsó hetétől fog indulni.

Karakter átnevezési anomáliák

A merge téma felfuttatása kapcsán az NCWest eléggé kihúzta a gyufát a közösségnél, ezzel szemben viszont maga a merge eléggé korrektül zajlott el és az összevonásokhoz kapcsolódó eventekkel is bőven túllőtt az NCWest az elvárásokon. Ezzel együtt persze balgaság lenne azt hinni, hogy minden zökkenőmentes lett volna és már megint csak előre siránkoztunk. Valójában egyéni szinten elég sok “tragédia” kapcsolódik a szerver összevonásokhoz. Csak a Last Stand légióban két embernek nyúlták be tudatosan a nevét. Sparti csodával határos módon visszakapta a nevét, azonban a légió leadere már nem járt ilyen jól. A hivatalos indoklás (customer support) szerint a “Klei” nevet birtokló lvl12-es elyos sorcerer sokkal jobban megérdemli a nevet mint a mi Kleink. A “mi” Kleink head-start óta birtokolja a Spataloson a nevet, kapcsolódik hozzá ugye egy légió (Last Stand) és egy folyamatosan fizetett játék (egyszer nem fizette 2 hétig, amikor sítáborban volt, vagy valami egyéb ratyiságot művelt). A hivatalos indoklás szerint: “A másik játékosnak sokkal több highlevel karaktere van, ezért sokkal jobban megérdemli a huszadrangú lvl12-es altja a Klei nevet, mint az aki a start óta viseli a nevet és elért, amit elért“. Azóta már minden létező követ megmozgattunk, még közvetlenül Ayase is tudomást szerzett a dologról, de úgy néz ki, mindez együtt sem volt elég, hogy egy olyan légió leadere, aki ex-Spataloson folyamatosan top10-ben volt, visszakaphassa a nevét.

Na vajon ki is lehet a “Ribancom”?

Mindenesetre bárki is nyúlta be Klei nevét, csak gratulálni tudok neki. Hogy mit is lehet tudni az illetőről? Szerencséjére sajnos már nem működik a abyssrank.com, ahonnan meg lehetne a detective modul segítségével tudni róla egy-két dolgot, azonban pechjére működik ennek az NCWest-es adaptációja, az “Árnyékbíróság“. Eme fantasztikus servicenek köszönhetően könnyen meg lehet tudni, hogy a “Klei” nevet lenyúló lvl12-es elyos sorcerer eredeti neve “Ribancom” volt és természetesen a Spatalos szerverről származik. Tehát tudhatjuk, hogy a merge előtt mégcsak nem is “Klei”-nek hívták az illetőt és nem a Gorgos szerverről jött…. Nos igen, tipikus névlopás, ami mögött valamilyen sérelem vagy csak spontán irígység állhat. Hogy mit tudunk még az illetőről? Egyrészt a “Ribancom” névből jogosan következtethető, hogy magyar illetőségű; másrészt az a tény, hogy “több magas szintű karaktere is van” szintén eléggé árulkodó. Van egy szolid listám a potenciális elkövetőkről, meglátjuk sikerül-e, így a név ismeretében megfejteni, hogy ki is volt a gazdája “Ribancom”-nak…

Élet a merge után a Spataloson

Emlékszem még 2 hete néhányan mennyire fel voltak háborodva, hogy miért írok én olyan dologról, ami még meg sem történt és az NCWest úgyis ki fog találni valamit, meg különben is miért hisszük mi annyira fontosnak magunkat, hogy valakinek pont a mi nevünk kellene. Nos, úgy néz ki nem kell ahhoz híresnek lenned, hogy legyen egy-két retard, aki abban élje ki aberrációit, hogy ha már másképpen nem tud, akkor a névlopással szúr ki a másikkal.

Ezen történésektől függetlenül azonban nem lenne korrekt ez a beszámoló, ha nem beszélnénk a merge pozitív hatásairól. A Spatalos hatalmas emberanyag töltetet kapott a mergenek köszönhetően. Teljesen más játékosok, akik látványosan máshogy játszottak az elmúlt 10 hónapban. Mindenesetre az élet felpörgött rendesen. Az jól látszik, hogy a merge hatására nem sokat változtak az erőviszonyok a Spataloson, továbbra is az Elyos van számszerű fölényben, azonban fontos megjegyezni, hogy a játékkedvvel és tenni akarással felhigított asmo közösség végre komolyabb győzelmeket tudhat maga mögött. Nagy általánosságban elmondható az első majd egy hét alapján, hogy az este 8-as ostromokon az Elyos szinte mindent visz a puszta létszámfölénynek köszönhetően, azonban a 11-es ostromokra már alább hagy ez a lendület és fordul a kocka. Ennek volt köszönhető, hogy pénteken ugyan az Elyos behúzta teljes alsó abyss-t és ezzel együtt meglett az egy major crown a teljes frakciónak, azonban ennek eredményeként Roah kivételével minden asmo kézen volt felső abysson. Persze különösebben nem volt nagy az aggodalom, a hétvége kedvez az elyosnak.

Egy hét alapján még nehéz levonni következtetéseket, de egy dolog biztos: jelenleg nagy a játszani akarás mindkét oldalon. Folyamatosan mennek a razziák a layer teleportereknél, kiscsoportos kommandó különítmények terrorizálják az elfoglalt fortresseket, Coreon újra beindult a nagyipari BBBS farm, stb. Ráadásul a riftezésnek is jót tett az extra ember tömeg.

Ami viszont gond: Bár azt állította Tamat, hogy a merget megelőzően extra erőforrást/hardware-t adtak mindhárom megmaradt szerverhez, ehhez képest a vas látványosan nem bírja a nagyobb embertömegeket. Mostmár nem a grafikával van a gond, köszönhetően az 1.9-ben behozott újdonságoknak, simán vállalhatóvá vállt a grafika ostromokon is, ellenben a szerverek nem bírják a megnőtt terhelést és simán előfordul 3-4 másodperces reakcióidő késés is. Remélem ezen problémát az NCWest nem a szokásos módon akarja majd kezelni. (értsd: “Nem is foglalkozunk vele, minek is tennénk? Mire talán megoldanánk, addigra úgyis annyian lemorzsolódnak, hogy a probléma megoldódik magától“)

Egyébként Dash of Devas állapota a Spataloson:

 • Teljes alsó abyss megvolt, 1 crown mindenkinek Elyos oldalon.
 • Be Happy behúzta Menothios-t, úgyhogy 5 crown mindenkinek Elyos oldalon.
 • Nem kizárt, hogy felső abyssi 3 crown sorsa is eldől a hétvégén, reméljük azt is sikerül behúzni Ely oldalon, bár nem lepődnék meg egy Asmo rushon sem.

~ Szerző: menorel - július 18, 2010.

137 hozzászólás to “Breaking the Silence#2”

 1. 2 nap meló és már megint ez Elyos fölényeskedik nálunk, még hogy noname senki vagyok … ez van ha nem vagyok ott 🙂
  Klei-t sajnálom, amennyiben valóban magyar a név mostani birtoklója akkor remélem csak “poén”-nak szánta és törli majd az a 12-es sorcerert.
  A Dash of Devas állapotról van valami konkrét oldal ahol lehet követni ki, mit követett el? (Azért kérdem, mert hallottam olyat – talán még szerdán -, hogy asmo Menitost öl Core-ban, de ez lehet fail info volt.

 2. #Mynameis
  http://www.aionsource.com/topic/116234-menotios-kill/?s=129cfd01adb58f53a338eebb059631aa
  alapján elyos ölte, és 8. postban Chronic-os is írta, hogy “persze, hogy BH ölte, mert szisztematikusan farmolják. Fúúúúúj!!!”. Szerintem ezzel eldőlt a kérdés. 🙂

 3. Tegnap brutáljók voltunk. 8kor védtük Roaht, mi több Krotanba kergettük vissza őket és még onnan is kiskestől söpörtünk (És mivel minden asmák támadott, közben balaur befoglalta tőlük asteriát).
  11kor foglaltuk Mirent, aztán Asteriát a gyíkoktól, utána meg még egy fél divine-ra is futotta…

  Nagyon durva volt.

 4. Jah valóban húzós volt a tegnap este. Nagyon odatette magázt az elyos.
  Ezt meghálálta a gépem is. Lent dux-nál néha elérte az 5 fps-t..

 5. Hát nem akarok butaságot mondani de ha nem tévedek én már láttam Ribancom nevű karit régebben. Sőt azt is tudtam kinek az altja de valahogy nagyon nem akaródzik beugrani. Lenne is most úgy 3 tippem de meggyanúsítani nem fogok senkit szóval ha biztosra tudom állítani majd szólok.

 6. Bocsesz de azt hiszem a legegyszerűbb ha végig gondolja kikkel rúgta össze a port az elmúlt hónapok során. Ott vagyok például én és Hotbaby (azt hiszem). Viszont mielőtt az lenne hogy én voltam leszögezném hogy ilyen gerinctelen dolgot nem csinálnék. Itt is egy kép a karaktereim szintjeiről. http://kepfeltoltes.hu/100718/iddqd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 7. Sokunknak ismerős a név. Már csak kell valaki aki emlékszik konkrétan, vagy elő tud rántani egy screenshotot, esetleg valami logot.

 8. És most a support tulajdonképpen elhajtotta mondván a sorci tulaja jó arc mert hát felhúzott 5 karit 50enre így az övé lehet akármelyik név? O.o

 9. lehet h hülyeséget fogok kérdezni, meg már volt is róla szó, de pontosan a major crownokat hogyan és mikor fogjuk megkapni? mert 1 hét múlva lejár az accom, utána meg 2 nappal utazom el és már nem hosszabítom meg. inaktív accal is megkapom a rewardot?

 10. Konrétan Spartinak megfogalmaztam egy levelet, amiben szépen leirtuk, hogy 9 honapja játszik a névvel, 10es Asmo, aki a szerveren volt előtte, tehát nem gorgosi tudta mit csinál és szeretné visszakapni a nevét. Namost ugyanezt a levelet infocserével elküldtük Klei-jel, de ő előtte már küldött egy levelet amire azt válszolták, hogy a másik emberke inkább jogosult a névre mint ő. Egy kérdésem volt egész héten emiatt.
  Mi olyan nehéz abban, hogy megnézd az alábbi dolgokat és rájöjj, hogy ki érdemli meg jobban:

  1) Klei neve mögött ott az SP, tehát neki ez volt az eredeti neve
  2) Kleinek még megvan a namechange tickete, a másik srácnak nincs
  3) Klei légió leaderként miért akarna névváltoztatással szivni, vagy akár lopni egy nevet?
  4) Miért “érdemel meg” egy karakternevet valaki, ha több 50es karija van?

  és még asszem pár dolog jöhetne ide ami annyira egyértelmüvé teszi a helyzetet, hogy csakis az NCSoft lehet, ilyen ostoba, hogy nem látja át…

  Csoda hogy a faja kis levelünket Spartinak elfogadták… ugy látszik azt egy fokkal értelmesebb GM kapta meg.

 11. Elég vicces ahogy az is hogy Tokodbokom “azt hitte” enyém a Ribancom nevű sorci…

 12. Jah ez engem is érdekelne… inaktív accal is kapunk a jóból?

  (abba már belenyugodtam, h örök életemben GrumpySP leszek)

 13. Jelenleg nincs infóm arról, hogy mi lesz a Dash of Devas kapcsán az inaktív accountokkal. Picit utána nézek és megkérem Cori-t, hogy dobjon már egy kérdés CMek felé is. meglátjuk mi jön vissza.
  Grumpy: Ha még “SP” szóba került, akkor ajánlanám a figyelmedbe eme remekmű címét:

 14. ne már, most ettem :/

 15. Ááááááááááááááá

 16. Nem ide tartozik ugyan de gondoltam azért ide pingálom miből mennyit találni jelenleg a szerveren elyos oldalon.

  all lvl:1650
  lvl1-40:739 / lvl41-49:230 / lvl50:681
  Reshanta 368x//Sanctum 75x//Heiron 55x//Insta 136x
  Többi 50es itt ott amott lézeng. Azt hiszem igen csak jó ötlet volt a merge 😀

 17. A névlopáshoz no comment, Spartikám, ez a nagyság átka :DDDDDDD

  de amúgy, jobb lett az élet a spataloson, nekem tetszik, de nagyobb hun összefogás kéne, amely csak egy álom, de remélem egyszer megérem….

  üdv

 18. Masako my friend, én nem hittem semmit, csupan csak sosem veszed eszre mikor eppen rohognek rajtad. Eleg szanalmas volt amit priviben eloadtal asszonynak, mivel nekem nem mertel irni… Bar nem tudom mit vartal, hogy a sajat feleseggel karoltve kibeszeltek enegem privibe a hatam mogott. Eleg erdekes lett volna. Mindenesetre jot derult rajtad az egesz familia. Ami pedig a kenyszerkepzeteidet illeti kedves Poirot, nem en vittem el Klei nevet, kb nem is ismerem Kleit es 3 szonal tobbet eletembe nem beszeltem vele. Sok okom nem lett volna ra. De elj ebben a tudatban, hogy en voltam sot midnneki eljen ebben a tudatban, ujjabban ugyis kezd jo hirem lenni es ezt nem engedhetem. Es ambar lehet te magadbol indulsz ki, de en ha **** vagyok arrol tud mindenki mert nem szoktam titkolni, nehany ****** koponyegforgato ketszinu emberrel ellentetben. Koszontem

  *** A kéretlen részeket kicsillagoztam. Halvány lövésem sincs egyébként arról, hogy mi folyik köztetek, de ez szerintem nem tartozik a blogra. Tudomásom szerint a blogon – ezeddig még – senki nem lett meggyanúsítva semmivel. Ennél fogva nem értem, hogy miért jön ide bárki is magyarázkodni olyanért, amit rajta speciel senki nem kért számon… (szerk.)***

 19. Mily megtisztelő öntől a “Poirot” név! Kedves “Al Bundy” nem arról van szó hogy nem mertem neked írni, csak hát tudom mekkora tahó vagy és nem igazán volt kedvem a hülyeségeidet olvasni ezért kérdeztem őt. Egyébként nem mondtam hogy te voltál, csak azt hogy kinézném belőled 😀 Minden esetre ezt nem a blogon kéne megtárgyalni, írj rám a játékban! XD


 20. Kreatív emberek véleménye mergeről XD

 21. Nah helyre állt a “rend” Spataloson, lehet találgatni hova érdemes transferelni. Kiváncsi leszek, a következö hetekben hány asmo fog eltünni spatalosrol, ember nincs sztem, aki december óta szopóágon van, és most még maradni akarna.
  Viszont, jo hogy 214k ap fölött nem lehet transferelni, ez hatalmas ötlet, igy most találhatom ki, hogyan kaparjak össze annyit amennyi meg kell, vagy mi olyat tudok venni, ami igazábol nem is kell, de más lehetöség nem maradt.

  És persze, verik az elyosok megint a nyálukat, hogy nem fort instába kell járni hanem pvp-ni, abbol jön az AP. Nem mintha az egész Tangman banda meg a többi szarrágó, nem lett volna fortress lako egészen addig amig meg nem lett a full gear. Meg ha nekem is meglenne mar a full 50-es abyss gear, én is leszarnam a fort instát, csak éppen rohadtul nincs, és ahogy nézem spataloson nem is lesz…

  Áh, rohadtul kiábrándultam, merge után olyan jónak tüntek a dolgok, nem tartott sokáig. Mind1, most legalább spataloson arra nem lesz gondja az asmoknak, hogy fortress instába jövet menet, 30-40 elyos kampeli a kijáratot illetve a teleportert.

  Most már szeretnék egyszer egy kis idöre ebben a játékban a fasz jobbik oldalára kerülni.

 22. Jah és a legjobb válasz erre a helyzetre, hogy ez azért van, mert az asmoknál több a pve player, és nem jönnek pvp-ni, mert a pve-t helyezik elötérbe, amugy balance lenne.
  Komolyan, vki még ezt tényleg elhiszi, hogy még 1 év után is pve játékosokkal van tele az asmo oldal, egy olyan játékban ahol nincs normális pve content? Én a fenril kuldihez is a DP runokat kb 3 honap alatt csinaltam meg, olyan szinten hánytam attol a helytöl meg az egész pve-töl, és ezért szopjuk a faszt pvp-ben, mert többszáz asmo társam, DP-t pörgeti siege helyett? 🙂 Hagyjuk már…

 23. Nem is értem mire jók ezek a névlopások. Ha valakit nem bírok ► ignore, ha vmi mocskosul nem bírom akkor csinálok egy “AntiXY”-t lehetőleg a másik oldalon és vadászom az illetőt. Persze aki “Ribancom”-nak nevezi a karaktert… na mind1, talán egy életre boldoggá tette eme remek és eredeti cselekedete. (mmm legalább írná meg, hogy mi volt az amin ennyire felszabta az agyát, talán a végén még azt mondaná az ember, hogy ok 1:1.)
  Minden játékban ahol zerg pvp van, probléma a balance sajnos. Nem tudom hibáztatni azokat akik az elnyomot(tab) oldalról eltransferelnek. Akik meg maradnak azoknak még keservesebb lesz az élet, ugyanakkor az erősebb oldalon is probléma lesz a “nincs kivel harcolni”. Persze nem segít a dolgon az AP vesztés pvp halál esetén sem… kb. 100x leírtam már, hogy pvp pontot pve instából és ezáltal pvp geart szerezni szerintem rémes ötlet. (Mivel az erősebb oldal aki befoglalta az fortot(instát) méginkább megszedi magát annak lehetősége nélkül, hogy a másik oldal ebben bármilyen módon tudná gátolni. Persze lehetne 0-24 campelni a bejáratokat… na de azért ezt mégsem.)

  2.0. mmm hááát hmmm (fő a pozitív hozzáállás) kívánom mindenkinek, hogy NC ezuttal tartsa magát a beharangozott időponthoz.

  (LF BS#3 (^.^) )

 24. Egyébként vicces ez a balance dolog. AionSourcen is megy a vérszívás ncwest ellen, hogy miért nem csinál balancet? Mire valaki feltett egy egyszerű kérdést: Most arra gondoltok, hogy az ncsoft csináljon több asmot? A kérdés jogos, Euban maradt 3 angol szerver, mindhármon hatalmas elyos létszám fölény. A megoldás valszeg az lesz, hogy a pvporientált asmok összegyülnek a három közül az egyik szerveren… Majd elválik.

 25. Tegnap én is online voltam spataloson este. Ment a QQ rendesen , de meg is értem asmot de komolyan.
  Csak egy twinkem van ott úgyhogy engem nagyon nem érint , pattanok másik szerverre .De aki ott szívja a faszt aztán most azt látja hogy elyos most hogy tarol kap egy jó kis apboostot(event)
  Félreértés ne essék nem sajnálom tölük, gz nekik .
  Csak az a gáz hogy nem az számít hogy ki a jobb hanem hogy melyik frakció van fölényben és ráadásul egész rendszerben a hiba ott van hogy az erösebb egyre-egyre erösebb lesz.
  De most itt a transfer és ahogy chaten olvastam nagy számban ki is használják majd.
  De mi lesz utánna ?
  5:1 arány a szervereken ? Elyos meg balaurral fogócskázik abyssban?

 26. Ezért fail a kétfrakciós játék openworld pvp-vel. Ezért kurvajó az L2 klán és pvp rendszere. Csak hát xp-zzen érte 3 évet akinek 5 anyja van. Én még reménykedem, hogy összeáll valami balanszféla Aionban, tényleg jobb lenne, mint ami most megy. Telemachus amúgy érdekes volt, hétvégén láttam 3 upper fortot is asmo kézen, meglepődtem.

 27. Ez azt hiszem mindig is így volt minden játékban.
  Hogy aki erősebb, jobb vagy nevezzük akárhogy visz mindent mint a piros hetes. Persze ez annak aki nem tud annyi időt fordítani a játékra mint más vagy csak egyszerűen szerencsétlenebb mint az ellenfél azoknak ez gond. Ugyanakkor ha bele gondolunk így fair hisz mi másért rohad valaki egész nap a gép előtt mint hogy atom gearben legyen. Ez a fort campelős téma pedig érdekes. Jómagam nem tudom mennyire campelik az elyosok a fortokat de azt igen hogy nem telik el nap anélkül hogy ne futnék full group asmokba valamelyik fortressünkben. Core-ban, merge előtt úgy gondoltam megnézem a reciket, aztán mikor oda teleportáltam alig néhány tucat (17-20) asmo repült rám mint éhező kisgyerekek egy szelet kenyérre. Szóval azt hiszem ez mindkét oldalon érvényes.
  Tegnap előtt például nem értem oda a fortokba mire elfoglalták azokat. Tegnap pedig hatalmas party volt FH-nál de aztán mikor elsöpörte az asmokat az elyos had valahogy arra lettem figyelmes hogy minden méterrel egyre csökken az ellenállás. A végén már szinte senki nem védekezett. Tegnapelőtt még erőteljesen szurkáltak minket Divine támadásnál tegnap már azt sem.

 28. Altheor: az a teknősös kurvanagy 😀

  Úgy tűnik a Ribancomnál túlságosan közel állhatott a neve az egyéniségéhez lehet, hogy azért változtatta meg 🙂

 29. Am tud valaki statisztikát pötyögni a tegnap este 8 előtti asmo populációról? Kíváncsi vagyok outnumbered volt e a témázás vagy csak ******* megjelenni az asmo-k.-

 30. Zerg pvp esetén mocsok nehéz balanceelni… lehetne ugye, hogy amikor választasz az elején oldalt kontrolallva legyen, hogy ha 3-5%-al egy oldal fölényben van akkor csak a másikat választhatod. (Ennyire “race”-től független classoknál még talán nem is lenne Akkora sírás a limit.) Persze ettől függetlenül ha oldalanként van 1500 játékos, de A oldalon van 1000 pvp játékos, B oldalon meg 700 pvp játékos ugyan úgy nem lesz balance. ( Nem beszélve a farmer, bannolt, kipróbállom a játékot szval rövidtávú playerek által generál toonokról. )
  Talán úgy lehetne némileg balanceolni, ha siege idő alatt (amikor foglalható akármelyik fort) az alsó fortokért +2% / db, Ast-Roah +3% /db, inner +4% / db, divine +5% pvp boostot kapnának a nem birtoklók. (Nem emlékszem, hogy mennyi az underdog boost, de ehhez hozzáadódhatna.)
  Érdekes, wowban amikor játszottam (privat server) Horde volt létszámfölényben, Warhammerben a legtöbb serveren Destro van fölényben (bár itt kb. fél évente fordul(t) a kocka).
  Nehéz, nehéz a sz….ívó ágon lenni.

 31. A jelenlegi játéktérrel már nem fog történni semmi. Abyss ilyen marad mostmár a 2.0-ig, utána meg már a kutya sem fog oda járni. Ground Abysson lényegesen másabb lesz a helyzet. Sokkal kötöttebb terület. Egy alacsonyabb populációjú frakció is lényegesen könnyebben meg tudja tartani a fortressét, mivel az ellenfél utánpótálást gerilla módon szét lehet szedni Silentera-n. Nem lehet a fortress előtt lekiskelni, hiszen repülés hiányában nem nagyon lesznek jó kisk spotok, ezért a kiskekhez komoly védelem kellene, ami viszont erőt von el az ostromtól.

  Talán pont ennek köszönhető, hogy Koreában most július elején történt meg első alkalommal az egyik szerveren, hogy képes volt az Asmo oldal fortresst foglalni Elyos földön. (Igen több mint két hónap kellett nekik is…)

 32. Masako: Nem feltétlen szerencsétlen, aki a “szopóágon” van! lehet, csak rossz oldalt választottt az elején és nincs kedve egy-két hónapot újra húzni a másik oldalon. Gondolj bele, hogy létrehozol egy asmo karit, majd raktár karit, altokat, stb. Van némi kinád, felszerelésed, játszottál több hónapot. Eleinte tök jó volt az a frakció, ahol vagy, majd behal. Előlről kezded, csak azért, mert most alul maradt a frakciód? Hááát…

 33. Ráhibáztál Masako a végén már inkább ” csak ******* megjelenni az asmo-k”.
  Csücsültek primumban és fontolgatták hogy hova transferejenek. (nem vicc 🙂 )
  De legalább lehet orrvérzésig farmolni a fortresekböl az apt majd. Ha meg összejött a full gear akkor tuti kis dueleket lehet nyomni benne teminonon .
  Meg különben is tök jól néz ki. 🙂

 34. Mind1 én a Spatalosról várhatóan úgy eltransferelek mint a villám. Nem azért fizetek a No Comment Softnak, hogy esténként szórakozás helyett szívni üljek le a gép elé ostromnál. Elég volt tényleg ez a sokhónapi oba móka nekem. Aztán a sok Ely játszhat tovább a szerón, engem már nem fog itt találni, max pár napig még. Ha meg elunná bármelyik ely karakterrel játszó személy és kihívást keres, nyugodtan rerollolhat Asmo oldalra opperolni ezerrel 😀 Itt aztán van kihívás rendesen 😀
  Target mégnincs 😀 Csak el innen minél messzebb 😀

 35. @menorel: mind az aktív és inaktív account részesül a Dash of Daevas event jutalmaiból

 36. Mi rosszat írtam? 😦

 37. Mondjuk az úgy izgi lesz, hogy most egy 30-as karira ezekkel a jutalmakkal + veteran rewardokkal gyakorlatilag instant lv30-as elit pvp fegyót lehet venni (vagy egy fél setet). Kac-kac. 🙂 Áááá, nem lesznek táp elyos twinkek… 🙂

 38. Ugyanezen járt az eszem, jól fog jönni az assámnak 😀

 39. xerb: Semmi rosszat nem írtál, csak megneveztél egy úriembert, aki “moderator” listán van, mivel nemrégiben úgymond “elengedte magát” és nem szeretném, ha megismétlődne a kérdéses eset, mivel semmi kedvem, hogy az illető irományaiból kézzel kelljen kiszednem a kurvaanyázásokat.

 40. Cori: Köszi az infót, akkor aki nem tudta, az mostmár tudja, inaktívak is kapján a fincsi cuccokat.

  Asmo transfer kérdés: Aztért azt látni, kell, hogy a Spatalosos Asmok két irányba mehetnek tovább: Telemókus és Perento. A telemókuson tudomásom szerint nincs sokkal jobb helyzet, a perentót nem tudom. Egy dolog viszont biztos: Ha tényleg tömeges Asmo elvándorlás lesz, akkor arra lehet számítani, hogy a PVP aktív Elyos légiók is mennek az Asmojaink után… Lévénhogy, mi is akarunk játszani. Persze lehet hogy lesz lesz a kulcsa egy tökéletes és szép új világnak.

 41. A tömeges elvándorlást nem hiszem hogy fogják engedni.
  Ha jól emlékszem minden transfer kérelmet megvizsgálnak.
  Több száz asmo-t meg maga a játék sem engedne a “blance” miatt.
  Bár lehet rosszul látom a dolgokat.

 42. Mondjuk elképzeltem ahogy a kis szerókon békésen szedegetik a virágot a daevák, amikor egyik szerda kora délután az ebéd utáni szieszta közben egyszerre ellepi a szervert egy rakat züllött tekintetű asmo. Majd homlokráncolva nézegeti a térképet, és fülig érő vigyorral nyugtázza a sok-sok kék színben pompázó várat. Rá egy hétre pedig érkezik is a felbőszült ely sereg…

 43. QQSourceon már leírtam a véleményem, leírom itt is: nem lepődnék meg, ha Spatalos egy unofficial PvE szeró lenne végül. Asmo elvándorlás lesz, amennyiben az NCsoft nem korlátoz, méghozzá nem is kevés, ezt követi majd az unatkozó elyos banda, végül csak azok maradnak, akik totálisan lesz*rják mi történik, mert úgyis csak az instákat farmolják. És igen, akkor tényleg számbeli fölénybe kerülne az asmo, csak már minek… 🙂
  Egyrészt sajnálom itthagyni a szerót, mert sok élvezetes csatát vívtunk mostanában riftelések alatt, másrészt viszont… Az ember kiteszi a lábát abyssba, 20an ugranak rá, teleporter használata esélytelen, órákig verbuválnak egy nyamvadt allit, hogy visszavágjanak az elyknek, majd 5x-ös zerggel szétverik azt is… Napközben riftezés esélytelen, mert szétgankelik a kijáratot, késő este/reggel van rá némi esély csupán. A hosszú idők óta megismétlődő drámák konstanssá váltak, lfg csatit már nem is olvasom. Nincs türelmem már hozzá, úgyhogy én is elköszönök a héten Spatalostól 😦

 44. Azon jót nevettem, mikor popkorn-t árult valaki a dramahoz 😀 Meg stb ilyen mókás beírások 🙂

  1 hét kék abyssal kb annyi AP-t adna, mint itt fejreállva 1-1,5 hónap no erőddel össze tudok kaparni. De lehet jól mellésaccoltam.

  Szerintem nem züllött tekintetű, hanem éhes 😛 Kb falastól megennék oda vissza az erődöket és halálból visszagyyaláznák a fortinsták mobjait, hogy újra megölve még több AP-t facsarhassanak ki belőllük 😀

  Vasárnap akkora rajongó táborom volt rövid ideig, míg crash után visszaloggoltam western uppershardon a teleporternél és kb 400 Ely akarta letépni habtestemről a páncélzatot. Később meg is tették 😛 Az 5 relogg után mikor már csökkent a népszerűségem és csak 100 felé közelített, odaadtammagam a rajongóimnak 😛

 45. Én azért mindenki helyében kibirnám még amugy 2.0áig mert gyökeresen meg fog változni a helyzet szerintem, bár lehet, hogy nem lesz igazam. Voltunk már mi is ezen az oldalon, mikor épp az asmok voltak fölényben általában, lehet rég volt, de akkor nem emlékszem hogy ennyi sirás lett volna. No offense bárki felé. Amúgy sem vagyok nagy PVP játékos, de a multkor megnéztük és 100al volt kevesebb asmo csupán, tehát akkor a gond a motiváció lehet. Nálunk is borzasztó mellesleg a “vezetés”, amit Divine-nál müveltek első két próbánál az szánalmas volt. Most csak annyi történt, hogy hiába lett mindkét oldalon jónéhány top légió, a mieink úgy fest, hogy PVP orientáltabbak. Legalábbis nekem eddig ez jött le.

 46. moonlightthief : elyos oldalról minden kicsit világosabb 🙂
  Nem tudom kinek van kedve 2 hónapot ücsörgéssel tölteni? 🙂
  Való igaz volt hogy az asmodian oldal dominált … no de fél évig? 🙂 Tudod amikor a PVE már nem szórakoztat, akkor egy ilyen helyzet különösen nehézzé teszi a kikapcsolódást.

 47. Egyébként én csodálom ezt a nagy drámát. A konkurens lvl50-es szám nem feltétlenül prezentálja azt, ami a tényleges eredmény. Az, hogy most a Spatalos kivirágzott az egyedül annak köszönhető, hogy az Elyosnak egyrészt szerencséje volt egy-két siege-timerrel, másrészt meg az Elyos oldal látszólag sokkal motiváltabb volt arra, hogy behúzza az ingyen crownokat a dash of devas miatt. Lássuk be, péntek este úgy nézett ki a felső abyss, hogy roah kivételével minden asmo kézen volt. Már bocsánat, de mégsem láttam, hogy bárki is azon siránkozott volna Elyos LFG-n, hogy “fúú én elmigrálok innen”.
  Most behúzta az Elyos felső abyss-t, mert kellett a dash of devas és köztudott, hogy a Spatalos Elyos kevés dolgot tud jól csinálni, de azok között ott van a zerg.
  Fél éve lenne szopóágon az Asmo? Hagyjuk már, 3 hónapja folyamatosan volt felső abysson legalább 2-3 saját fortress-e. Merge előtt Kortan kb három hónapig volt Asmo képzen.

  Azok a tömegek akik most ott voltak hétvégén azoknak egy részét pontosan eddig érdekelte a siege, megvan a 9 ingyen crown mindenkinek,talán még Divine is legmesz és kész, ezek többet nem jönnek siege közelébe.

  Én szerintem ki kéne kicsit emelni a fejeket a homokból és szétnézni, hogy pontosan mi is a helyzet, mielőtt a magukat nagy légióknak tartó asmo hadvezérek szétzüllesztik a saját szerverüket azzal, hogy csak siránkoznak. Mert 5 nappal a merge után levonni ilyne következetetéseket az csak és kizárólag siránkozás.

  Most komolyan ? Hova mennek most az Asmok? Mennek a Telemókusra, ahol még a Spatalosnál is durvább az Elyos vs. Asmo mutató és a merge előtt csak akkor foglalt asmo fortress-t, ha az Elyos gálánsan lemondott róla? Vagy mennek a Perentora, ahol a merge miatt kb mostanra ugyanaz a helyzet alakult ki mint a Telemókuson?

  Arra mérget vehet az Asmo vezetőség elit krémja, hogy ahova ők mennek oda fog gondolkodás nélkül menni a Taco, a BeHappy és a Youyou team is, csakhogy az ex-spatalos nagy légióit mondjam.

  Ahelyett, hogy annyira el akarnak innen menni a tejjel-mézzel folyó kánaánba, inkább azon kéne ügyködniük, hogy egyrészt ide jöjjön több asmo az xfer kapcsán, másrészt meg akik már itt vannak, azoknak ne abból álljon a játék, hogy belépnek és Primum védelme alatt LFG-n whineolnak…

 48. Jó és aki asmo és elmegy hova fog menni? Telemachuson ely dominancia van, kétlem, hogy oda. Az egyetlen választás a Perento, ahol viszont már most akkora az asmo fölény, hogy minden elyos le fog lépni. Vagyis csöbörből vödörbe. Nem mellesleg véleményem szerint a Spatalos az egyetlen szerver ahol a frakciók közti arányok egész jók. Az meg, hogy az asmo oldalon elég sokan pve emberek, az ellen semmit nem lehet tenni sehol.

  Szerintem jelen helyzetben az egyetlen jó választás: várni. Két eset lehet. Aminek kisebb az esélye az az, hogy valami csoda folytán az emberek rájönnek, hogy célszerű külön pve és pvp szervereket kialakítani, és e szerint fognak transferelni. Természetesen jó sok idő kell valószínűleg ahhoz, hogy ez a balance kialakuljon. A második lehetőség, hogy ezt az ncsoft lépi meg. A pve és pvp ilyen mértékű keverésének szerintem mindig lesznek vesztesei, ebből a helyzetből nagyon nehéz lesz kilábalni. Szerintem.

 49. Bocs, most látom, hogy kb ugyanazt írtam le mint menorel 🙂

 50. Meno, Asmo csak akkor volt partyban, amikor ad1: Elyos hagyta, ad2: éppen egymással voltak elfoglalva nagyobb elyos légiók. Ha Elyos azt akarja, hogy zöldben maradjon Abyss akkor zöldben marad. Van akkora játékos állománya, hogy megteheti. A szerda esti szerver startkor, mikor még ott volt a lelkes asmodian sereg sem voltunk partyba létszámban.
  Valamint nehogy már az legyen, hogy “most befoglalunk mindent, aztán majd adunk nekik vmi fortot, nehogy elmenjenek a farmok”. Ismétlem, ha az Elyos akar valamit akkor az lesz, ha asmo bele gebed sem fog tudni balanszolni, max 1-2 fortot szerezni 1-2 hétre, amit az elyos akkor vesz el amikor akar pusztán létszám fölénnyel.
  Az pedig hogy követni fogják az asmokat, szerintem koránt sem biztos, miért tennék? Meg van mindenük. Maradnak farmolható playerek is, persze kevesebb. Nehogy a PvP hiányáról beszéljünk, mert azt találnak akkor is ha maradnak, max hiába állnak az asmodian fortban 40en és várják az oda teleportálokat, hogy egy “jót” PVPzenek, mert nem fog menni senki.

 51. Coro: Nem kaptam választ a kérdésemre: Hova akar menni az asmo a Spatalosról, ahol jobbat remél?
  Egyébként meg pontosan azért fogják követni az asmokat az elyos, amit fentebb már leírt aszem Malachite. Egyszerűen az elyosnak sem jó az, ha nincs ellenfél.
  Hangsúlyozom mégegyszer: az ami most a héten történt egyedül és kizárólagosan a Dash of Devasnak köszönhető. Itt játszottál te is a Spataloson, pontosan tudod, hogy reseteken keresztül kutya sem ment rá Krotanra, mivel tudtuk, hogy úgysem lesz meg. A Greedy ugyanúgy ott van most is a Spataloson. Van összesen egy fortress-e YYT/BeHappy-nek felső abysson, bolykottálni fogják a védéseket azért, hogy az asmo elvigye és ők be tudják foglalni maguknak. (vagy legalábbis megpróbálják).

  Na mind1, ti tudjátok mit csináltok (és a Ti alatt most nem a HA-ra gondolok, hanem azok vezéregyéniségekre, akik a valódi szálakat mozgatják), de elég valószínűtlen, hogy három szerver közül, amiből kettőn lényegi elyos fölény van, fogtok olyan szervert találni, ahol akár csak ideig-óráig is, de megkaphatjátok azt, amit itt hiányoltok.

 52. Jaj ne már, ez a rewardos “excuse” akkora kamu 😀 Komolyan, mi nem próbáltuk meg akár sulfurt direkt e miatt? Vagy Roah-t? Dehogynem, csak éppen epic fail volt az epic fail közösség miatt, a vele járó drámát pedig rohadtul nem bírom már. Mindenből csak csipegetünk néha, de semmi kiemelkedőt nem csinálunk, de nem is lenne gond az ely túlerő, ha nem sírna mindenki ahelyett, hogy próbálna is tenni valamit. Transfer is coming.

 53. Perento a cél szerver, legalább is nekem, sőt jó formán minden Spatalos-t elhagyónak. Pont azaz egyik bajom, hogy ha Elyosnak kell vmi (lásd most a DoD), akkor asmonak esélye sincs közbe szólni. Pont arról írtam, hogy csak akkor van esélyünk ha Elyos egymásnak ugrik. Én nem olyan szerverre vágyom ahol mindegy mi történik az csak az egyik oldalról szól.
  Pont az a vicc, hogy azért voltam eddig is itt és nem hagytam abba és reménykedtem, mert nekem nem hiány érzetem van, hanem van valami ami nem hiányzik. Nem akarok így dominálni, mint ahogy elyos most Spataloson vagy Telén. Olyan élményt keresek, ami napról-napra azt az érzést adja, hogy bármi megtörténhet. Hogy minden egyes Abyssban töltött óra alatt, azt érezzem két esélyes a harc, legyen szó siegeről, vagy Layer harcról, vagy artifact harcról.

 54. Félre ne érts, én nem akarok senkit semmiről lebeszélni, csak nem értem, hogy miért lesz jobb az, hogyha elköltözik a komplett asmo különítmény egy másik szerverre (ugye a perento lehet esélyes erre ugye) Talán még ha bemákoljátok, akkor ti is megkapjátok a 14 db major crown-t, amit az ottani asmok kikapartak az elmúlt napokban.
  Induljunk ki abból a tényből, hogy az NCWest asszitálni fog ehhez és hagyja, hogy simán oda menjen a teljes asmo brigád (valahogy én már ezt is kétségbe vonnám), mi fog történni:
  – Megy veletek az Elyosnak egy akkora része, akik a helyiekkel együtt már megint túlerőben lehetnek.
  – Nem megy senki, viszont az ott lévő Elyos úgy menekülnek el onnan, mint a pinty.

  Eredmény:
  – Spatalos: Elyos PVE szerver.
  – Perento: Asmo PVE szerver.
  – Telemókus: PVP szerver, Elyos fölénnyel.

  Mindenki nagyon boldog lesz, mindenki nagyon tapsikolni fog hogy, húú de kurva jók voltunk, itt van nekünk Divine, itt van nekünk Abyss, úgy ömlik be az instákból az AP, mintha megfúrtuk volna a barátság kőolaj vezetéket. A nagy mámorban talán még az sem fog feltűnni, hogy jé sehol egy karakter abysson a saját frakción kívül.

  Majd eljön a 2.0, mindkét szerver populációja elfoglalja a saját fortress-eit, átballag a másik oldalra, ahol senkit nem talál és már indulhat is a “there is no pvp endgame content, aion sux, aion fail, account cancel”.

 55. Coro: Tényleg azt hiszed, hogy (már amennyiben ez az NCWest egyáltalán engedi), hogy miután közel 300-400 lvl50-es jó gearben lévő Asmo elhagyja a Spatalost és átmegy a Perentora, akkor majd meg fogod kapni azt ami hiányzik?
  Tudod, hogy egészen pontosan mennyi siege után kezd el rohadtul de unalmas lenni, hogy csak ülsz fortressben és ütöd a guardokat az 1 AP-ért és reménykedsz benne, hogy talán-talán arra repül egy félkegyelmű Star Officer Elyos, akiből bejön annyi AP amivel garatáltan megkapod a medált? Tudnod kell, mert ti is csináltátok.

  Ha tényleg engedik, hogy az Asmok egy az egyben átköltözzenek és a Spatalosos Elyososok tényleg úgy döntönek, hogy nem mennek utánnatok, akkor pontosan ez fog történni. És ebben az esetben a 2.0 és ground abyss is csak arról fog szólni, hogy hopp felszintezzük magunkat és utána ugyanúgy ülünk a fortresseinkben és hegyezzük a cerkát.

 56. Sziasztok NCsoftnak csak sikerült megcsinálnia 😀 Játékban megtaláltok újra Klei néven 😀 és köszi meno a nyomozó munkát. meg neked is Cori 😀

 57. Menorel: pontosan ez a helyzet Spataloson elyos oldalon. Nem kívánok asmo túlerőt, csupán normálisabb közösséget. Részemről telemókust nem az ely dominancia miatt vetettem el, hanem mert castoros részről ott is megy a dráma, nem is kicsit. Na ez az ami nem hiányzik. Perentót abszolúte nem ismerem, lehet azt is benézzük, de jobbat én sem tudok egyelőre. Sőt azt is remélem, hogy ely követőink is lesznek, ki tudja talán valamiféle balansz is kialakulhat végre.
  A másik pedig, hogy a gorgosos asmok szó szerint a spatalos asmokat hibáztatják, dobálják a sz*rt, miközben érdekes módon pont a GR playerekből volt legnagyobb hiány tegnapi siegeken 🙂 Elhamarkodott, vagy sem, nem látom értelmét tovább maradni, legfeljebb 30 nap múlva jó tanulópénz lesz a dolog, bár ezt erősen kétlem…

 58. Klei: ez jó hír, képtelen voltam megjegyezni az új neved. 😀 Remélem találkozunk még Heironban egy uccsó mókázásra! 😛

 59. na, írtatok nekik még egy levelet? vagy hogyan sikerült megdumálni a failsoft-os népet? Egyébként lehet hogy a perento-n sírdogáló elyosok már eltervezték hogy jönnek Spatalos-ra XD
  Elég kétségesnek tartom hogy ilyesmit engedne az ncsoft, hogy 100ak lépjenek egyik szerverről a másikra. Ha mégis megteszik akkor az a legnagyobb epic fail lesz az egész ncsoft történelemben vagy inkább úgy általában az mmorpg-k történelmében 😀 Valószínűsítem ez lehet az oka annak hogy nem 5 perc alatt zajlik le egy kérelem elbírálása.

 60. Gondoltam felnézek upperbe, megkockáztattam western shardot. Nem kellett csalódnom, 5-en ugrottak rám, ahogy felértek anélkül, hogy kimentem volna az őröktől, mellettem 3-4 asmo ácsorgott és néztek mint egy f… Ennyi. 🙂

 61. NCSoon kitalálják a megoldást a balancra is: Frakcio váltás és lesz NCFail.

 62. Tuti nem tudnának mit felajánlani hogy átálljak crysmodian-nak. 😀

 63. Masako: Annyit történt, hogy megkértem Corit beszéljen már Ayaseval, mert ez a Kleis ügy eléggé gigafail esete. Szépen leírtuk neki, hogy mi történt, ezek után mára végiggondolták, megemésztették és mára kiötlötték, hogy lehet mégiscsak jobban megérdemli a nevet a mi Kleink. Hatalmas köszönet az unofficial magyar CM-ünknek Corinak és persze egy biccentést megérdemel az NCWest EU support is…

  Ribancom gazdájának meg annyit üzennék, hogy csak gratulálni tudok neki, hatalmas hírnevet szerzett magának. De persze mint minden hírnév, ez is csak “15 percig” tartott…

  Szergely: Megy az egész HA most Perentora a Asmo “krémmel” együtt, vagy csak néhányan mentek oda pioneerkodni, aztán majd elválik, hogy a többiek jönnek avagy sem ?

 64. Meno: lesznek akik kivárnak, lesznek akik holnap este megteszik a transferhez szükséges lépéseket, köztük én is. Igazából nem kell nagy tömegre gondolni, kb 16-17 aktív játékos maradt a légióban. 1 szem pve clericcel… Hogy a “krém” mit lép azt nem tudom, de sok lesz a transzfer az már most látszik… Kivárás… erről a tegnap este jutott eszembe, amikor mindenki primumban várt, igazából nem is tudom mire, talán arra, hogy vegye már be az elyos Divine-t is, és legyen vége annak azt átkozott siege-nek.

 65. CI fullon elhagyja Spatalost..

 66. Értem Meno igazából már megkérdeztem Klei-től. Lényeg hogy vissza kapta. Azért én továbbra is úgy gondolom hogy kár már most temetni Spatalos-t. Valaki tartana ma asmo oldalon egy nép számlálást? én most kezdem.

 67. Sokan azzal idokolják a Spataloson kialakult helyzetet, hogy a merge után az Elyos még súlyosabb létszámbeli fölénybe került, nos, Elyos valóban létszámbeli fölényben van, de ezzel együtt, összességében úgy néz ki, hogy sokkal jobban koordináltak (nopersze az első napok káosza után). Sokkal könnyebben képesek mobilizálni az embereket, sokkal aktívabbak. EZT nem szabad figyelmen kívül hagyni.

  Mielőtt még bárki megkövezne ezek nem az én szavaim. Ezeket a Cronic Insanity egy centuriojának (Craven) a szavai, aki tudomásom szerint most aféle első emberként vezeti a CI-t.

  Ez persze nem jelenti azt, hogy neki automatikusan igaza van, de egy dolog biztos: A létszámbeli fölény még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a többi megveri a kevesebbet. Összességében én annyit tudok mondani a szerverről távozó HA tagoknak, hogy sok sikert kívánok nekik a Perenton és remélem, hogy a velük odamenő Spatalosos Asmo vezérkar nem fogja ugyanazt a drámát szítani ott is amit itt tett az elmúlt időszakban, merhogy bárhonnan is nézem, ezzel a döntössel egy kvázi sikertelen szerver/frakció vezető egyéniségeiként mennek át egy kvázi sikeres szerver/frakció utolsó utáni “alárendelt” népségeként, frissen alakított légióval; szerver utolsó helyről elkezdve felkullgoni magukat.

 68. lvl 1-49=970 játékos// lvl 50=750 játékos utóbbi nem pontos mivel a Sorcerer és a Ranger kiakadt 124nél!

 69. Ez kicsit olyan “bal*szok vagytok mindegy hova mentek, ott is csak tönkrevágjátok a frakciótokat…” Azé’ köszi XD

 70. Szerintem inkább, mindegy hova mentek sehol sem lesz jobb.

 71. Nem volt célom megsérteni titeket, és itt a spatalos asmo közösségének magyar tagjaira gondolok. Az, hogy a többiekről mi a véleményem az meg egyébként nyitott könyv előttetek. Ha mégis az általánosításommal túllőttem volna a célon, akkor mea maxima culpa.
  Remélem a transfer után Coro továbbra is folytatja a blogolást, érdekel (a szó legpozitívabb értelmében), hogy milyen lesz az élet a Perenton.

 72. Még nem olvastam végig az összes commentet, de én nem azért akarok transferelni, hogy majd máshol balanceos harcok lesznek, én olyan szerverre akarok menni, ahol minden kék, és én is megtudom ugyanazt csinálni, mint a kurva nagy pvp-s tangman banda.

  Beülök a rohadt fort instaba és 2.0-ra, full pvp gearben leszek. Azon a napon amikor 4 fortressunk volt upperen 30k ap jött, igy rohadt hamar ki tudom szedni a pvp geart, aztán 2.0-ban simán visszajövök spatalosra immár full gearben.

  Leszarom, a siegeket, hogy ki nyer ki nem, én pvp-ni akarok, és azért huztam assat, mert szeretem a solo pvp-t, a meglepetést, hogy én döntöm el kit támadok meg és mikor, de geci bosszanto, hogy 8 ora pvp-zesbol 10 pvp killt tudok összeszedni, mert minden ember ellenem spataloson, minimum egy 40-es pvp setben van, 50-es pvp fegyokkal, de legalább egy miragent, mig én még mindig a 30-as pvp ekszerekkel tolom, és a legnagyobb cucc amit összeszedtem, honapokig tarto dredgion ninjaval, az a sima 50-es pvp fegyo.

  Nem azért akarnak az asmok költözni, hogy majd ott jobb lesz a pvp, azért, hogy majd ott talán emberi idö alatt kitudjak ütni a geart és aztán pvp.

  Szoval én inkább eltransferelek most, akár arra a francia szerverre is, ahol minden kék, hogy aztán 2-3 honap mulva visszajöjjek full pvp setben, és szétrugjak pár nagyképü segget ground abysson. Jo gear vs szar gearnel, siman nyer a jo gear, skill se kell, szeretnék egyszer ugy nekimenni valakinek, hogy egyenlö gearben vagyunk.

 73. Stimm…ennyi 🙂

 74. Hogyha kell magyar megerősítés, én mint CI centurion, alátámasztom, hogy elhúzunk innnen a vérbe:) Gorgos asmo egy nagy rakás *insert random word here*. Elkezdtem írni egy kisregényt, hogy mennyire közük sincs a siegekhez, de inkább abbahagytam. Elméletben megcsináltuk az új asmo super alliance-t az ArmyofAsmodae-t, de cask 1 napig bírták követni a feltételeket.. utána megmaradt a spatalosos régi Collective, de az elég karcsú volt az új elyos zerggel szemben 🙂
  Ja és mellesleg, 25 legion volt benne ami 1500-1600 asmot jelentett (persze ez a full létszám, ha csak a harmada be lenne loggolva…):)

 75. Nem szokásom, de kis e-peen növelés:

  1v1 mai riftezés közben, kvajó harcok voltak 😀 Kár a curse-ért 😦

 76. Amugy én bizok abban, hogy perento total asmo szerver lesz. És várom majd azt, hogy a nagy spatalos elyos klánok, mint a taco, youyou team vagy a be happy, mikor merik majd bevállalni, hogy transfereljenek egy olyan szerverre ahol valoszinu, meg ugyis sokkal több asmo lesz mint elyos. És ha esetleg ott szopoágra kerülnek, mennyi idö után fognak besirni.

  Amikor bejelentették a transfert, Tangmannek az elsö dolga volt, hogy topicot nyisson arrol, hogy kéne csinálni egy elite pvp szervert, mint amilyen stormscale volt wowban. Viszont az idök folyaman valahogy elcsitult a dolog, és azért mégis csak fekszik ez a full elyos szerver dolog nekik.

  Asmok a nagy pve, az elyosok meg a durva pvp-sek, mégse jutott eszébe egy elyosnak se, hogy ök költözzenek perentora, igy balancet csinálva, nekik jobban feküdt ez a helyzet, hogy uralnak mindent, és lehet flamelni az asmokat, hogy mit sirnak, menjenek pvp-ni, nem fort instabol kell a geart szedni.

  Pont, a top elyos klánoknak kéne most azt irni, hogy hajrá asmok menjetek perentora, és mi is megyünk, hogy végre kihivás legyen a játék. De lofaszt, megy a beszologatás, és eszük ágában sincs lelépni spatalosrol, ök a szemétdobm urai, többet ér ez mindennél.

  Ugyhogy nem kell fikázni a távozo asmokat, sztem 1 spatalosos elyos klán se lesz, aki majd transferel perentora, ha valoban olyan asmo dominancia lesz mint amit remélek.

 77. Psychedelic: ott a pont. 🙂 Kevesen látják az iróniát a dolgok mögött…

 78. Nem mintha tök lényeges lenne, de az én nevemet is behúzta egy lvl 11-es Elyos Gladiator aki Drren névre hallgatott ><

 79. Psychedelic: Tény bocs, de ez comment pontosan ugyanabban a “AionSource” stílusban születet, amit te magad is fikázol és még meg is veregetitek egymás vállát… Nem akarok feszkót szűlni, de azért néhány dolgot tisztázzunk már:
  – Tangman azt irta, hogy kéne egy top PVP aktív szerver és az első pillanattól kezdve azt javasolta, hogy ez legyen Spatalos. Most megkapta, tényleg van PVP. Mégis miért tapsolna a “távozóknak”? Egyébként meg úgy nagy általánosságban, ne “Tangman” véleménye legyen már meghatározó, akit a Spatalos/Asmo játékosoknál jobban csak saját frakciója utál jobban és ezt az utálatot leginkább nem a tetteivel, hanem a nagy pofájával vívta ki.
  – Többször leírtátok (nem csak ti, QQSourceon is több asmo vezető), hogy nem a létszám a fő gond, hanem az, hogy a merge után az asmo oldal ketté szakadt (vagy inkább 1000 felé?) Azért ehhez a széthúzáshoz “arcok” kellettek, vajon tényleg azt gondoljátok, hogy a Petenton majd egy pillanat alatt megoldódik minden és képesek lesznek a Spatalos/Asmos nagy vezetők is beintegrálódni az ottani szövetségekbe? (Már persze, ha az ottani asmok vágynak egyáltalán a jövevényekre.)

  Egyébként meg arra ne vegyetek mérget, hogy nem megy utánnatok egy nagy csoportos elyos különítmény. Minden attól függ, hogy a távozók mekkora űrt hagynak maguk után a transfer után. Egészen pontosan egy hónap múlva, már érdemes is lesz beszélgetni a tapasztalatokról, meg arról, hogy mikor kinek miért volt igaza.
  Addig ez a téma valóban parttalan.

 80. Meno, őszintén remélem, hogy lesznek elyos követőink is 🙂 Hidd el, hogy elsősorban nem a PvE beállítottságú playerek transferelnek, nekik tökmindegy, úgy is tudnak menni admát/gd-t/dc-t/dp-t, hogy full abyss zöld, gond csak akkor lesz, ha hoar-ban már az őrökkel együtt farmolja a dp-re várakozó asmo-t az unatkozó ely tömeg… Én azt látom, hogy aki kicsit is szeret/szokott PvP-zni az elmegy Spatalosról, legyen asmo vagy ely. Előbb-utóbb biztosan. És arra is mérget vennék, hogy komolyabb korlátozások lesznek a transfert illetően, mivel – visszajelzések alapján – nagy tömegről van szó. Na ezt nem akarom megvárni és az első lehetőséget kihasználva elhúzok innen.
  Hogy jó döntés-e a tömeges transfer, vagy sem, azt nem tudom. Spatalos számára biztosan nem az, a gond csak az, hogy egyáltalán nem érdekel már Spatalos…

 81. Ez teljesen érthető. És Perenton hogyan formálódtok? Beálltok valami nagy légióba, vagy ott is csináltok egy HA légiót? (csak ugye azért kérdezem, hogy mire módosítsam majd az EU-Aion info panelben a szöveget.

 82. Tegnap
  este becsomagoltam én is . Account warehousebol kiszedtem ami kellhet az útra ah-t kipucoltam. 😀
  Egyébként Dash of Devas állapota hogy áll most perenton?
  Valaki tud infót róla?
  Igazábol amíg a karakterem nem látom az új szerveren addig valahogy nem tudom elhinni hogy ncsoft ezt engedi fogja , ha meg igen akkor ezlesz aion történetének legnagyobb failja az tuti.
  Leginkább a spataloson maradó asmokat tudom sajnálni , nem sok élettér marad nekik úgyvélem .

 83. Nem valószínű, hogy lesz új HA. Talán összeállunk míg kicsit kiismerjük magunkat a légiók között, de több mint valószínű, hogy beolvadunk valahova. Arra is gondoltam, hogy esetleg a frissen transfereltek csinálnak 1 vagy több új légiót, majd kiderül.
  Személy szerint, ha ott is megalakul a CI, szívesen csatlakoznék hozzájuk 😛 Prets-től a Ner féle fix party is Perentóra jön, de a legtöbb Pretses marad egyelőre…

 84. amugy csak 1 karaktert lehet transferelni, vagy vihetem az osszeset egy kerelem alatt?

 85. Nem tudom hogy a sok asmo honnan veszi hogy az NCsoft hagyni fogja hogy több száz asmo el menjen a Spatalosrol, mikor mint ti is írtátok elyos uralom van… ha ezt engedi akkor az egyensúlyt még jobban elrontja….

  Ha ezt mégis hagyni fogja… akkor 1000% hogy 2.0 előtt lesz egy újabb merge, Spatalos+Perento összevonásával

 86. Perento dash of daevas állapota: asmo behúzta az összes abyssos achievementet (lower, upper, divine), tehát az osztogatásnál 9 crown-t kapnak az asmok. Ha szerencséjük van (és miért ne lenne, az NCWestnek nem szokása odafigyelni erre) a frissen oda transferelők és a most ott létrehozott karik is megfogják kapni a crownokat.
  Menothiosról nemtudok semmit, de ha azt is az asmok húzták be, akkor mindjárt 14 crownról beszélünk, ami ugye ~140k AP így beugrónak. Kvázi a transferért cserébe ha mákotok van, akkor kaptok egy lvl40-es elit armor darabot.

  Annyi karaktert transferelsz, amit csak akarsz, de be kell hozzá tartani a transfer szabályat, és ahogy xerb is írta fentebb, az accoutn warehouse-t pakoljátok ki, mert azt mára perentón nem fogjátok elérni.

 87. Lehet hogyha apad kicsit a létszám végre találkozok majd solo asmokkal is. Nem az lesz mint általában hogy mikor ütök egy asmo-t aki látszólag egyedül van a semmiből megjelenik egy alliance.
  Személy szerint rühellem a fort instákat és biztosan nem mennék más szerverre csak azért mert itt minden kék amott meg mondjuk minden zöld. PvP gear ide vagy oda az én is középszerű karimmal is agyon lehet csapni egy full pvp geares majmot. Ráadásul még jobban is esik az erősebbet megverni. Persze ti tudjátok de én továbbra is azt mondom hogy ez butaság.

 88. Elolvastam az összes hozzászólást. Komolyan nem értem, miért kell a merge után néhány nappal máris bömbölni, hogy ely uralom van. Érthető, ha valaki 1 hónap után inkább költözik, de most?

  Egyébként meg barátom SP asmo oldalon van és tegnap mesélte, hogy vicc ami asmo oldalon van. Segítőkészség nulla, csapatszellem nulla, ostromoknál mindenki a maga feje után. Jópáran csak azért nem mennek ostromra asmo oldalon, mert röhejesnek találják az asmo irányítást, illetve annak hiányát.

  A játékfejlesztők még mindig nem tanulták meg, hogy ha egy jó mmo-t szeretnének, akkor leginkább az emberi hülyeségtől kell megvédeni és arra felkészíteni.

 89. Inci: Ahogy nézegettem most a postokat mindenfelé, első kanyarban kb 100 asmo fog átmenni, ebből csak a CI-ből kb 70 ember. Ez valószínűleg még bőven nem üti meg azt a szintet, amire az CNWest bármit is reagálna. Nincs konkrét adatom, de ha abból indulunk ki, hogy csúcsidőkben ilyen 1500-2000 ember/frakció is online szokott lenni, akkor ez nem tűnik olyan soknak. Nopersze másik szempontból pont ez a 100 ember adja ki annak a tömegnek a java részét akik egyébként nem-csúcsidőben aktívak szoktak lenni. De az NCWest csak statisztikai alapon tudja ezeket a dolgokat nyomon követni, ott meg ez nem lesz kiemelkedő tüske. Az persze elég valószínű, hogy a mostani transfer hullám után kap a Spatalos egy asmo-transfer zárolást; vagy inkább, hogy elegánsabb legyen a Perentón tiltják meg, hogy több asmo oda transfereljen, amíg nem “egyenlítődik ki” a helyzet.

 90. Szergely és igazából bárki, aki bármi más elé tudja rakni a siegeket (pl DP helyett) + jön Perento-ra és még vállalni is tud heti 3-4x napi (20:00 és 23:00 siege) online jelenlétet, azt szívesem várom ill. várjuk a CI-ben 🙂
  Viszont egy pár sort nem árt leírni a chronic-insanity.com-ra :_)

 91. “Komolyan nem értem, miért kell a merge után néhány nappal máris bömbölni, hogy ely uralom van.”

  “Egyébként meg barátom SP asmo oldalon van és tegnap mesélte, hogy vicc ami asmo oldalon van. Segítőkészség nulla, csapatszellem nulla, ostromoknál mindenki a maga feje után.”

  Ezek után miért is csodálkozol? 🙂 Bírom, hogy az elyk teljesen el vannak hűlve, hogy omg mekkora serverbalansz van, mégis sorra akarják leavelni az asmok spatalulzt. 🙂 Komolyan asmo oldalon aki így vélekedik, az vagy cancelezte az accountját régen és csak a hírót játssza, vagy teljesen vak.

 92. Szerintem nincs balance a Spataloson, nem is rémlik, hogy bárki is ezt állította volna. Egyébként meg már szerintem súrolgatjuk azt a határt a diskurációval, amit nem biztos hogy mindenki érzékeny lelkivilága elvisel. Nem szeretném, hogyha berobanna a kommunikációba úgy 100+ comment körül egy-két anyázás, úgyhogy legmélyebb tisztelettel megkérnék mindenkit, hogy zárjuk ezt a témát. Már töviről-hegyire lerágtuk a csontot. Az asmojaink elhagyják a Spatalost, indok egyszerű: “a szomszéd fűje mindíg zöldebb”. Majd kiderült 1-2 hónaponm belül, hogy tényleg zöldebb lett-e. Ha igen, akkor nagyon jó döntést hoztak és végre egy élvezhető játékot fognak ők is kapni a pénzükért, ha meg nem, azon ráérnek akkor gondolkozni.
  Én speciel nem féltem a Spataloson maradt Asmokat sem. Már többször átéltük mindkét oldalon, hogy a vezetőség ragequitelt, aminek hatására az addig kvázi elnyomottak fellélegeztek és új erőre kaptak. Egy-két hónap múlva ez is elválik. Addig is inkább ne csikorgassuk egymás idegrendszerét.

 93. Flémgyilkos e vagy?:))))

 94. Crazy: őszintén szólva nem a transfer miatt leaveltem a légiót idő előtt, hanem a hétvégi siege-k kapcsán. Sajnos nem bírom elviselni, mikor siege időben kényelmesen instázgatnak az emberek, míg mások vért izzadnak abyssban. És ezek folyamatosan ismétlődő problémák. Tudom nem azon a pár emberen múlt, meg nem is volt szabályzatba kiírva a kötelező siegelés, de sajnos ugyan ez a helyzet a legtöbb légióban és az már szép szám. És ne jöjjön senki se a gear excuse-okkal, mert ha valahol, akkor a siegeken számít a legkevésbé a gear.
  Emlékszem, régebben instáztunk egy CI-ssel, vagy Pretsessel, már nem tudom, de a lényeg, hogy kissé megcsúsztunk vele és a tag felhívta figyelmünket, hogy ha 10 perccel siege előtt nem végzünk a bossal, akkor bizony leaveli a partyt, mert kivágják a légióból. És úgy is lett, szó nélkül távozott. Ha csak minden 2. asmo lenne képes felfogni, hogy miről is szólna a játék, akkor most nem ott tartana Spatalos, ahol…
  Cya in perento 😉

 95. Meno: QQSource-ra alapozva mondtam amit. De valóban túl lett tárgyalva 🙂

 96. @masako: Komolyan az ideg vág szét hogy sötétebb barátain még a fonnyadt pvp buffjukkal is 364124154 en mennek egy ely-re…

  *** Ne általánosíts, ez egy mass PVP játék, ne csodálkozz, hogyha magányos kalandorként időről időre csoportosulásokkal találkozzol, ehhez nem kell sem a PVP buff, sem annak a hiánya. (szerk.) ***

 97. Kössz az infót menorel.
  Bocs ha lama vagyok de még valamit nem értek. Ugye úgy szól a szabály hogy :” Nem mozgathatsz át egy karaktert, mely több, mint 214,100 Abyss Ponttal rendelkezik.”
  De mi van a crown-okkal meg a többi cuccal . Azokat hogy számolják?

 98. oFF: Mikor kezdődnek most a DG-k? Mintha más időpontok lennének…

 99. Running: a haverodnak fogalma sincs arról, hogy mennyi időt ölünk el azzal, hogy kitaláljunk értelmes forgatókönyveket egy- egy siegre. De mivel nem jön online annyi ember, hogy meg is lehessen valósítani (pl hiába van megadva, h kéne 3 alli megvédeni HF-t, ha csak 15ember van online a kinevezett 4-5 légióból online.. ) vagy hiába van kitalálva, hogy akkor most pihi 20 percet Primumban addig elmegy az elyos DG-zni és beütjük Roah-t, ha irc-n már idézik az elyos LFG chat-et, ahol írják ,h 1 perc múlva indul az asmo zerg primumból…
  Nincs semmi baj az asmo vezetéssel, a baj azzal van, hogy rohadtul nem jön senki siegelni és ezen felül még kémek is vannak a csodás “lehet 2 frakció 1 serveren” dolognak köszönhetően 🙂

 100. xerb: A restrikció csak annyiról szól, hogy nem rendelkezhetsz a jelzett mennyiségénél több AP-val. Ez a restrikció is csak azért van, hogy ne tudd megcsinálni azt, hogy elmész egy PVE szerverre, ott felboostolod magad több millió AP-ra egy hónap alatt, majd visszajösz a saját szerveredre és azzal rajkodsz hogy te mekkora Army Governon vagy. Nincs tudomásom arról, hogy a ancient relicekre bármilyen restrikció is lenne. A tiltott itemek listáján nem szereplnek, úgyhogy ezzel nem lehet gond.
  Apropó tiltott itemek, ha valamelyik ex Castoros asmo is át akarna menni a Perentora, akkor jól nézze át a táskáját nem-e maradt benne Divine Fortress-es Expert Fluxos morph recept, ugyanis ha az nálad van, akkor nem fog sikerülni a transfer.

 101. Kössz mégegyszer.

 102. Transfer téma: Ayase megmondta a tutit: http://forums.eu.aiononline.com/eu/showthread.php?p=137992#post137992

  Szóval akik kibírják a jövő hétig a transferrel (júli 28), azokra nem fog vonatkozni a 214k-s AP limit, jövő hétre felemelik a limitet 5 millióra.

  Azt nem lehet tudni, hogy jövőhéttől folyamatosan lesz érvényben ez az új limit (a free period végéig), vagy cask jövőhéten egyszeri alkalommal. De majd elválik. Szóval aki kibírja jövő hétig annak nem kell eltapsikolnia az AP-ját PVP potikra meg egyéb szir-szarokra.

  Egyébként meg komolyan mondom, rohadjanak már meg, hogy ezt is most találják ki kevesebb mint 24 órával az első transfer előtt. Kiváncsi lennék, hogy mennyien égettek el több szárezer AP-t csak ez miatt, most kénytelen leszek ez miatt is kirakni egy breaking the silence-t…

  ————————————————————
  ————————————————————
  Karakter névlopás téma: Tamat “megnyugtat” mindenkit: http://twitter.com/aion_tamat/status/18955129381
  A névlopások kivizsgálása a 3-7 napot vesz jelenleg igénybe, úgyhogy akiket még súlyt a dolog, azok ne adják fel, van remény.

 103. A sok füstbe ment billó AP…

 104. A mega noob kérdés:
  Ma akkor egyszerre 8 karakterrel is transzferelhetek egy adott szerverre akár több szerverről is (oldal azonos)? Holnapra mind ott fog virítani? (feltételek acc hause, egyéb teljesülnek, ez alap)

 105. Válaszolva egy fentebb feltett kérdésre. A legutóbbi EOC-ban ez a hét kérdése volt, és úgy fog működni, hogy: Még az első transfer előtt kiosztják a named mobokért járó rewardokat (triroan, tahabata, menotios stb…), és az első transfer után, a második héten osztják ki (menotios kivételével persze) az egész fajokat érintő rewardokat (fortressek). Tehát aki perentora megy az még megkapja alsó, felső és divine-ért járó koronákat.

  Továbbá bejelentették, hogy a második helyezettek is kapnak majd valami kis vigaszdíjat.

 106. 1 nagy in game cumit? 😀

 107. EGy in game major crown sapit?:P

 108. Malachite: Nincs tudomásom róla, hogy bármilyen létszámbeli restrikció lenne. Az eredeti xfer leírás itt olvasható: https://secure.ncsoft.com/cgi-bin/Store.pl?dnv=149731676&action=viewItem&item_id=201
  Ehhez képest a fentebbi Ayase linkel elolvashatod, hogy miket változtattak meg a free transfer időszakra. Ebben nincs szerintem semmilyen korlátozás a karakter számra. Szóval csak hajrá. (Külön-külön xfer requestet kell feladni az összes karakternek)

  Altheor: Köszi, akkor ezek szerint, akik most átmigrálnak perentóra azok “csak” ~85k AP-val lesznek gazdagabbak. Valahogy csak elviselik. Pláne, hogy kapnak hozzá még 5 crown-t aug 12-én a “Fight on the Right Side” miatt. Valamint ehhez ugye hozzájön még a maréknyi crown a Veteran Rewardokból is. Ez lassan már tényleg azt a képzetet fogja kelteni, mintha Pista bácsi nekiment volna részegen a traktorral a barátság kőolaj vezetéknek.

 109. Szerintem egy ingame kártyát fognak kapni, amire valami ilyesmi van ráírva: “ez a kártya MAJDNEM 5 major ancient crown-t ér”.

 110. Szerintem 4 lodas amulettet kap a második 🙂

 111. A vígasz díj egy bekeretezett abyss kép lesz ahol minden fort kék.
  Alatta pedig egy felirat: Ilyen is lehetett volna. XD

 112. ÉN mondjuk noob vagyok, de miért csodálkozunk a kémeken, ha mi magunk is kémkedünk? Vagy csak én nem látom asmoként az elyos LFG-t? Vagy más sem, és akor szintén kém volt a mi oldalunkon, aki beszámolt róla, hogy kém lehet az ely oldalon? A háború már csak ilyen! Ezen nincs mit csodálkozni!

 113. Egyébként ezzel az úristen az elyosok campelik a fortokat és a rifteket nem igazán értek egyet. Most is azzal van tele az lfg hogy itt 3 group ott 1 gankeli halomra az elyosokat. Itt egy asmo transform Roah-ban amott egy asmo group eltnen LC-ben.. Szóval azért annyira nincs elnyomva az asmo nép…

 114. Pocak milyen volt mikor jöttél alsó abyssra lowbiekat gankelni és jol elkenték a szádat ? :DDD

 115. Iam: Elmondom neked, hogy Aethert szedek ott és nem gankelek. Azokat támadom meg, akik megtámadnak engem vagy náluk kisebbeket. Tagnap vagy melyi knap unalmamba az artifact őreit őltem, amikor egy csapat leszedett. Ma is volt ely és lesz is, akit békén hagyok, hisz mint mondom aetherezek ott. Persze mit is magyarázkodok, mikor azt sme tudom ki vagy! Ráadásul nem is számít! 😛

 116. RED IS DEAD!!!!44

 117. Mondjuk ezt nem értem, egyrészt eddig ez itt nem igazán volt stílus, márhogy számonkérni egymáson, hogy jajj, miért ölt meg egy lowbie-t, másrészt meg eleve nem értem, hogy ezzel úgy egyébként mi a gond. Ha szembejön Abysson egy asmo, akkor vagy nekimegyek, vagy elkerülöm, függően attól, hogy “mennyire jól néz ki”. Ha nekimegyek és megölöm, akkor megyek tovább dolgomra. Jahogy időnként szembe jön egy-egy lowbie és ő is belekerül a darálóba? Hát kérem van ez így, le lehet köpni érte, márhogy a játékban. De nem idejönni és szétoffolni egy akármilyen topicot. Ha már mindenáron szóvá kell tenni a sérelmeket vagy éppen a másik feletti fölényes győzelmet, akkor ott van az “Offtopic, Chitchat…” topic. Tessék már ezt ott…

 118. 2. helyezettek 1-1 a classnak megfelelő Tahabata narancs itemet kapnak vagy lvl50 pvp fegyver… jajjj mekkkkkorát röhögnék! XD
  Bár valószínűbb az 5db lodas, esetleg candy. Ha nem lövik el néhány achievmentnél a festéket lehetett volna az. Mind1, azért remélem valami használható/értelmes lesz.

  5 mill AP a limit? Nah, megvagyok lőve, pedig volt 10kk. 😛

 119. “2. helyezettek 1-1 a classnak megfelelő Tahabata narancs itemet kapnak vagy lvl50 pvp fegyver” De csak lvl 50 alattiak és ha elérik az 50et eltűnik az inventoryból 😀

 120. Szergi ne enrage-elj 😀 A végén még Kazu leszel itt nekünk 😀 Leesett már a lowbie debuffod amit egy lvl 50-es Abyss geares miatt kaptál? 😛

  A mennyi karaktert lehet egyszerre transzferelni, végül is megoldódott magától, mivel mind a 8 karakteremet mozgattam a sakktáblán sikeresen. (sakk-matt :D) Csak épp a No Comment Soft kezdhetne valamit a hivatalos acc lapjával is már, mert hajam hullott majdnem, mikor Mala-t akartam mozgatni és 6. alkalommal írta ki piros keretbe, hogy sajnáljuk, de nem nyert, próbálja újra, ezt jól beopperolta… GRRR… (a szokásos no response az oldaltól, amit mindenki tapasztalt már gondolom, a revard kiosztogatás során, csak karakterezésnél kicsit gázabb az egész:( )

  Tegnap állítólag lett volna valami ostrom időben 8-kor, de le lett fújva. (Emo on: Kipukkant megint a nagy piros lufi gondolom pár embernél, vagy nem tom 😦 )

 121. Igen, tegnap Foo (akit egyébként sokra tartok és tisztelek főleg a türelme miatt) egy nagyszerű lelkesítő beszédet tartott QQSource-on, majd a felbuzdult “tömeget” le is hűtötte lfg-n, miután kiderült, hogy lesz ostrom: “Sorry guys and girls, there is nothing planned on this night’s siege”. Nos, legalább őszinte volt. Plusz a hír hallatán szétszéledő asmokat látva megerősítette bennem, hogy nincs miért maradni.

 122. Tegnap a Perentón este 8-kor sikeresen behúzta az Elyos Sulfurt is, ezzel már uralják teljes alsó abyst, valamint felső abysson is Elyos kézen van 3 fortress-t, így összesen 6:3-ra áll Perenton az Elyos. Kíváncsian várom, hogy a ma este megérkező asmo hordák miként hatnak az esti siegekre. A lvl11-es asmo altommal remélhetőleg izgalmas pillanatokat fogok átélni az LFG channel figyelése során. Popcorn és kóla már be van készítve.

 123. Méghogy asmo fölény, haha, jó móka lesz! 😀

 124. Kékre szinezzük az abyss-t és felzabáljuk az összes popcornt és colát az elyk elől, muhaha! 😀

 125. Kikerültek a “hidden” first killek official fórumra.

 126. Szinte érzem a levegőben a kibontakozó drámát… A fő kérdés az, hogy vajon spataloson lesz-e sírás, vagy perenton, vagy mindenhol mert mondjuk az NC failel valamit a transferrel.. Pl. a karakterek füle ottmarad a régi szerveren. ^^

 127. Hümm, Dash of D.
  Végül még sem osztották ki Menotios után járó rewardot, ki érti ezt. Valószínű mégjobban kedvezni akarnak a transferelőknek. Egyébként a jutalmat mailben küldik, ha valakit ez a kérdés rendkívül izgatott volna 😀

 128. Ingyencsoki 🙂

 129. Engem annyira nem lepett meg az hogy Menothiost nem osztották ki, az viszont igen, hogy az utolsó pillanatra még egy rakás achievementet vasaltak be (ezek voltak az “és további…” kategóriások.)
  Breaking the Silence#3 incoming a részletekkel.

 130. haha, csak le kéne venni azt a “zárva” táblát 😀

 131. francokat kéne levenni 🙂 Még egy hétig talán eltart a mostani lendület, utána úgyis rohadt nagy uborkaszezon következik…

 132. utána lassan 2.0 test server:P

 133. Crazy: Flegmán feltehetném a kérdést: “és?” Van bármi olyasmi 2.0 kapcsán, ami komolyabb beszámolókat érdemel?

  Már csak azért is, mert a dolgok jelenlegi állása szerint ugye EU/EN szerverek így fognak addigra kinézni:
  – Spatalos: Elyos PVE
  – Perento: DEAD
  – Telemachus: Asmo PVE

  Mielőtt bárki elkezdene ezen háborogni, javaslom, hogy írja ezt fel egy cetlire, és szeptember 7-én nézzük meg, hogy mi is lett..

 134. Na igen, az szomorú, hogy nem megoldást keres a sok vérpistike, hanem szájalnak össze-vissza és amit az NCSoft még nem tolt el teljesen, annak megadják a kegyelemdöfést a játékosok.

  Egyébként én azért kíváncsi leszek arra a 2.0 tesztre, biztos legyűrom balaureat a pts-en, remélem jönnek majd azért mások is. Aztán meg ha bekövetkezik az uborkaszezon, megyek SC2-zni…

 135. “Ne általánosíts, ez egy mass PVP játék”
  Nem azon kaptam fel a vizet mert hogy pvp játék az ok.
  Csak kicsit bepöccentem mikor már hetedszerre vágott le egy ally 😀
  Tudom már megszokhattam volna csak ez valahogy eltnen óta zavar.
  Akkoriban már kezdtem azt hinni hogy rajta vagyok az asmo-k térképein mert ugyanaz az ember vágott le 10szer 10 percen belül 10 különböző helyen 😀 Na mindegy lesz ez még így se.

 136. Menorel: “– Perento: DEAD” .
  Miért? Miből gondolod hogy ez lesz a sorsa ?
  Nem vitatkozni akarok, csak kiváncsi vagyok 🙂

 137. “Character transfers on hold July 21, 2010” XD

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

 
%d blogger ezt szereti: