Spatalos + Gorgos – élet a merge után?

Nem tudhatom, hogy mennyire volt tudatos a szerverek kiválasztása, de abban biztos vagyok, hogy a Spatalos és a Gorgos esetében két nagyon összeillő szerver került összevonásra. Persze a puding próbája az evés lesz, de szigorúan a számokat nézve a Spatalos keresve sem találhatott volna magának jobb partnert. Az AbyssRank.com szerver statisztikája szerint a dobogós szerverek ezüst és bronz érmese kerül összevonásra, ami már magában is brutális, hiszen az összevonás hatására majd 4,4 milliárd contrib pont kerül összevonásra a két szerveren. Ehhez képest a dobogó élén álló Telemachus és a Castor összevonása majd 300 millió “hátványt” produkál. Persze a “valaha volt contrib point” nem feltétlenül tekinthető relevánsnak egy ilyen kérdésben, de a szerverek napi átlag contrib termelésében is hasonló eltérés látható.

Ennél lényegesen beszédesebb azonban az, hogy a merge milyen szinten fogja megborítani a légiók top listáját:

Elyos top legions on the "New Spatalos" after the merge

Asmodians top legions on the "New Spatalos" after the merge

Jól látható, hogy míg Elyos oldalon nagyon vegyesen és arányosan fog eloszlani a két szerver “top” közössége, addig Asmo oldalon brutálisan lecserélődik az élmezőny. A top10-ben egyedül a meglévő Spatalos Asmo közösségének két top légiója fér bele, az összes többi helyre új légiók jönnek be a Gorgosról.

Global AD Tags: Aion, Spatalos, Variance Blog, NCSoft, NCSoft West, Tera, AionOnline

Google AdSense hírdetések.

~ Szerző: menorel - június 23, 2010.

104 hozzászólás to “Spatalos + Gorgos – élet a merge után?”

 1. Jó kis táblázat, csak ahogy te is írtad ez elég irreleváns, ha esetleg ráérsz, akkor egy “napi cont pont”-osat is összedobnál mondjuk 2-3 hetes összesítésben? 🙂 Tudom hogy sokkal több meló, de az a táblázat többet mondana.

 2. Hát például sokkal többet mutatna egy helyezésenkénti napi contrib bevétel/légió az aktivitás miatt. Mert hiába van egy légiónak csilli milli contribja, ha lehalt mondjuk 2 hónapja és ebből kifolyólag teljesen fals képet ad rang alapján a szervert és az összevonást is nézegetve.

 3. Azért érdekes, hogy a CI utáni űrt mennyire kitöltik az új légiók. Kíváncsi leszek mit fog hozni ez a merge.

 4. Gorgoson vajon van magyar légió? egyáltalán milyen számban lehetnek magyarok?

 5. Gorgos elyos oldalán kb. 7-8 magyar van, aki 40 felett van ebből 2 játszik aktívan, asmo oldalon magyarról eddig még nem tudok.
  A fent említett asmo légiókat nem kell félteni, keményen oda tudják tenni magukat, ha egyszer elhatározzák magukat 🙂
  Ezt bizonyítja az is, hogy nem régiben egyetlen egy fortressünk sem volt, illetve asmokhoz fűződik az első Divine foglalási kísérlet is, ami csak azért lett sikertelen, mert az elyos társadalom nagyban besegített.

 6. Szerintem két dolog fog változni.
  A. Ezentúl Heironban és Eltnenben alliance-ok fognak gankelni az eddig megszokott group-ok helyett.
  B. nem megyek siege-re mert a jelenlegi player szám mellett is van hogy összeomlik a kliens.

 7. Arra én is kiváncsi leszek, hogy siege-n mi lesz, mert már tegnap is 1-2 fps volt és képregény nézegetéshez nem kell számítógép, inkább veszek Marvell füzeteket. :/

 8. Áh, nem kell aggódni az fps miatt, úgy vettem észre Aionban 1-en van a hard cap, nem lesz különbség 😀

 9. Nem tudom, hogy a játékosok számáva milyen arányban van az FPS romlása, de azt tudom, hogy amikor még a Spatalos indulásakor 400vs400-as ostromok voltak, akkor kb pontosan ugyanúgy 10 FPS-em volt mint most amikor 100vs100-an vagyunk. Ennek persze az is lehet az oka, hogy mostmár a gearek sokkal változatosabbak és sokkal többet kell töltenie a kliensnek, de egy dolog biztos, még a múlthéten kipróbáltam a Grafikai Enginebe becsempászett két új opciót (Character Details meg ami alatta van), midkettő minimumra vettem, aminek a hatására mindenkiről eltünt a ruha és csak az alap fehérnemű látszott. Cserébe viszont “majdnem” sikeres Krotan foglalásunkat múlt héten úgy néztem végig, hogy fullra van húzva minden a grafikán, nem volt Shift+F12 és stabilan volt 20-30 FPS-em. (pedig nem i7-em van)

  Szóval érdemes azokkal az opciókkal kicsit játszani.

 10. Az 1.9 ota nekem sincs kulonosebb gondom a siege fps-el. Aminek meg kell hagyni, nagyon orulok. Eddig ugyanis emiatt kerultem abysst…

 11. Garcia: Ha a merge után vágytok egy kis magyar társaságra, akkor a “New Spatalos” Elyos oldalán két légió van, ami tudomásom szerint aktív: Last Stand és a Heroes.

 12. Mynameis, Malacithe: Ezt sajnos a jelenleg rendelkezésre álló eszközökkel szinte lehetetlen megcsinálni. Sajnos a hivatalos siteon a weekly légió top lista soha nem működött:
  http://uk.aiononline.com/livestatus/ranking/legionlist?serverID=31&race=&option=week

  Az Abyssrank.com-ról meg ugyen össze tudnám szedni a top20-nak az 5 napos AP incoming listáját, de semmi sem garantálja, hogy pl. mondjuk a 20. helyen nincs egy friss légió, aki naponta több AP-t szed össze mint mondjuk a top10-esek együttvéve. 50-50 légiót két szerveren, mindkét frakciónál meg nem nagyon van kedvem végig bogarászni. Ez 200 lekérés lenne, minden esetben átlagolni kéne és besorolni.

  Ha valaki nagyon időmiliomos, akkor csinálja meg és küldje el az adatokat, igérem kirakom.

  Egyébként tippre nem sokat változna az ábra.

  Csak érdekességképpen a Spatalos asmo oldal top5 légiójának a napi AP incomingja:
  (1)Prets: 920.018
  (2)Chronic Insanity: 1.100.170
  (3)Dark Propecy: 352.732
  (4)Valkyrie: 316.093
  (5)Chaos: 0 17.210

  Ezzel szemben a Gorgos szintén top5 légiója:
  (1)Royal Legion: 786.697
  (2)Brujah: 739.078
  (3)Immortalis Noctis: 593.465
  (4)Ad Mortem: 419.613
  (5)Twilight Guardians: 744.356

  Csak így a top5 alapján is látszik, hogy mennyire beteg nagy különbségek vannak. Míg a spataloson a top5-ben van két aktív légió, további két szinte nullát felmutató “maszatoló” és egy konkrétan HALOTT haldokló légió, addig a Gorgos top5-ben három nagyon aktív (700k+) és két közepesen aktív légió van.

  De mint azt mondtam ez mind semmit nem jelent, hiszen simán lehet, hogy akár a gorgoson, akár a spataloson 10+ helyezettek között vannak további 1 milla+-os légiók.

 13. A New Spataloson lesz magyar asmo légió? Mert nincs kedvem Castorra menni.

 14. Jó lenne egy nem emo asmo oldal, baromi unalmas hallgatnimár a sírást a fórumon olyan arcoktól akik szerint a cheat ok, mert az elyosnak jobb felszerelése van.

  Nemhiába lett ez a kép a spatalos asmokról:

 15. Insignia: Az asmo oldalon továbbra is ott van a “Halál Angyalai” és az “Galamb Off” légiók. Előbbi tudomásom szerint inkább csak endgame tagok számára ajánlott, utóbbi pedig főleg a szintezőknek.

 16. Az az FPS inkább vidkari és memória függő.
  Nekem személy szerint pont i7 van a gépemben egy 4890-es szépséggel az oldalán de a memória csak 2 giga ddr3 (hogy miért az lényegtelen)win 7, így nekem sosem volt 30 fps-em siege-en.. Sőt, a régi gépem core2 e6420
  8500gt 2 gb ddr 2 ram XP oprendszer szebben muzsikált…

  Ez a kép az asmo populációról nagyon találó!
  Ahhoz is group kell nekik hogy megmutassák kinek hosszabb o.O
  Nagyon elegem van már az ilyen “0.5 sec alatt 6 skill-t nyomok az ellenbe (gladiátor non atk speed polearm-al) mert én egy kemény **** vagyok” típusú asmo retardáltakból. Én meg csak kammillázok hova lett a hp-m és úgy jönne le mintha one shot lett volna ha nem nézném a combat logot.

 17. Én személy szerint nagyon sértve érezném magam, ha valaki a blogon “elyos retardáltak”-kal dobálózna, még akkor is, ha csak általánosságban teszi. Az egymás kóstolgatása szerintem még bőven belefér, de ne lépjük át a kulturáltság határait.

  A haxok használata nem asmodian specialitás. Ugyanúgy az elyos oldal egyes tagjai is használják az ilyen gusztustalan dolgokat. Megértem a frusztrációdat, reméljük, hogy a Gorgosról jövő népek hoznak magukkal egy jó adag kultúrát és fairplayt, ami felhigítva a Spatalos mocskát egy élhetőbb játékteret alkot.

 18. Ely/Asmo oldalon is játszok, és egyik sem különb a másiknál, és nincs fair play -.-

 19. Retardált, emos, cheatelős asmok, egytől-egyig. Pfuj!

 20. Az asmók inkább fogják be, mert nekik viszont sokkal erősebb skilljeik vannak, például gladinak a Zikel’s Threat, Piercing Rupture, Piercing Wave kb kétszer erősebb mint az elyos párjaik.

  Amúgy is ki vagyok akadva milyen pofátlanok, átjön a kis emo asmo sorc eltnenbe a lowbikat farmolni, aztán amikor betelt a hócipőm és átlogoltam az 50-es clericemmel rendet rakni, akkor még neki állt feljebb hogy miért gankelik őt a high level karik. ELTNENBEN bazzeg, húzzál haza morheimbe ha nem tetszik.

 21. Nahát mik vannak… Viszont azt te is belátod Prana, hogy olyan erős forum-warrior serege egyetlen szervernek sincs, mint a spatalos elyosnak 😛 Btw mi az ingame neved? 😀

 22. szergely ezen a fórumon nem meglepő, hiszen a last stand (ex variance) is spat/ely az oldalon van. 🙂 btw IGN-t akkor illik kérdezni, ha te is megmondod, amúgy az enyém könnyen kitalálható az aláírásból 🙂

 23. Biztosra venném, hogy Szergely az QQSource forum-warriorokra gondolt és semmilyen szinten nem keverte össze a dolgot a Variance Blogon megjelent dolgokkal. Gondolom ezt azért, mert hiszem, hogy Szergely a saját véleményére ad és nem arra, amit a légió leadere/vezetősége megpróbál elhitetni vele.

  Mellegleg ennek a blognak pont annyi köze van a Last Standhez (és az ex Variancehoz), hogy én tagja vagyok a kérdéses légiónak és ennél fogva néhány post “last stand” szemszögből születik, lévénhogy ott játszom. De azért köszönjük az “elismerő” szavakat.

 24. Arra gondoltam Meno 🙂 Asmo oldalon is van pár egyén aki enyhén szólva irritál, de most nagyon elfajzott a fórum ely részről. De kétségtelen, hogy az általánosítva említett 3 szó (retardált, emo, “haxor”) váltotta ki belőlem a hsz-t 🙂
  – Retardált: hülyék vannak, mindenhol. Ez sajnos nem fog változni.
  – Emo: asmók igen erősen a sz*pó ágra kerültek több okból is, nincs ami összefogja őket, TC széthullóban, nincs egy kiemelkedő vezér sem. Plusz aktív játékosok terén szűkölködünk. Ergo fortot megtartani sem tudunk, nemhogy foglalni, ami frusztráló. Vannak akik emiatt szüneteltenik/abbahagyják a játékot/rerollolnak elyosra. Persze mindez a fórumokon jön elő, asmo=emo, mégjobban odavág a morálnak, gz. (már akinek, inkább választom az emo oldalt, mint a homo-t hahaha :P) Mindenesetre reméljük gorgosról tényleg egy “tökös” társaság jön át és felpezsdül az élet.
  – Hax: vannak akik használnak valamilyen meg-nem-engedett progit, sőt van olyan is, aki ezt beismeri és büszke is rá, ha bannolják vesz másik accot… De ez mindkét oldalra érvényes! Mellesleg annyira a köztudatban van ez a hax dolog, hogy ha valakit leölnek pvp-ben, akkor az rögtön elkezdi cheaterezni, mindennek lehordani a másikat, pedig csak szimplán nem tud játszani (hogy a csába teleportált 2x a sorci…), alulgearelt, vagy tényleg ügyes ellenfele volt.

  @Prana: közben megtaláltalak, az enyém dettó az mint itt, de mindegy is, 50-en már nem tudok utánad menni Eltenbe sajna 😦

 25. Prana,arra ha megölsz egy low lvlt,nincsen megfelelö indok,mondjuk ki a mostanában itt sokat használt szot,retardélt vagy!Persze lehet magyarázni hogy te vagy hazai pályán mit keres ott stb stb…,de a lényeg,hogy akkor öld meg hasonlo szintü karival,hogy legyen benne kihivás,mert az neked rohadt nagy rendrakás hogy egy kiskarit ledarálsz omg milyen emberek vannak!Hihetetlen,de eszembe jutott egy megfelelö indok a low lvl killre itt a mondandom közben:SIEGE!Na ott tényleg akinek nem fehér a neve az mehet a levesbe:)Én asmo vagyok,szoktam átmenni heironba,és ha látom h nem szintem környéki az enemy akkor hide aztán arébb állok,ha nálunk látok elyost riftelni aki szintén low lvl,akkor inkább kipotizom magamat ha megtámad és elfutok mint h megöljem,ugyanis ez a low lvl killerség a top 3 ban benne van a leggusztustalanabb dolgok közt minden mmoban!

 26. Ja meg a csalásokrol is mondanék annyit,hogy sokan azért mondják ,hogy a másik frakciban több a csiter köcsög mint a saját oldalukon,mert a saját oldalán az ember fajtársaitol nem kapja a killt,igy csak amit tapasztal arrol tud véleményt alkotni,duelezni meg nyilván senki sem fog haxal…Szoval Szergely a saját oldaladon legalább ugyanannyian csalnak ezt hidd el,mert ez 100%!

 27. csocsi: Szerintem kicsit erős volt a hangnem, de Te dolgod. Viszont azt ismerjük be, hogy ha egy 35-40es twink öli a 25-35 közötti expelő zöld geares karikat, igenis készüljön fel a nagyobbak jövetelére, akár 50esre is. Én is megvédeném a kiskarimat, ha kisajátítaná egy twink enemy a terepet. És amikor én rifteltem daeva setben, később expert cuccban, én is tudtam, hogy jönni fog a felmentő sereg, és teljesen jogos volt. Oda-vissza, tudod, erről szól a world pvp.

  Amiről Te beszéltél, az inkább az ilyen lower fortokat gankelő 50es tetvekre vonatkozik, akik tényleg direktbe a szivatásra gyúrnak. De Prana nem ezt mondta. 🙂

 28. Csenky,tudom ,hogy izlések és pofonok,de mint mondtam nélam az egyetlen elfogadhato érv a kiskari ölésére az a siege:) Lehet kapom a sarat ezért,de nemérdekel,olyan nincsen hogy “csak a saját kiskarimat védem be a hozzá képest sokkal nagyobbaktol” meg az ehez hasonloktol,én nemalacsonyodom le azért mert más megteszi,de PEACH,ez csak egy game,csak kicsit elragadtattam magamat a low lvl kill olvasásakor:)

 29. Köszi meno, igazából nem kell bemutatni az elyos oldalt sem hisz azon játszom. Láttam tőlük egy két dolgot ami nem tetszett. Ettől függetlenül és ezt kihangsúlyoznám a retardált jelző itt egy csoportra vonatkozott. Persze ha ennyire ragaszkodsz a kulturáltsághoz akkor fogalmazhatok úgyis hogy a sötét oldal azon csoportja akik nem elég hogy csak a mezőgazdaságban járatosak de ráadásul még csalnak is. Egyébként is érezze csak sértve magát a java. Hogy ezen kijelentésemnek súlyt is adjak elég csak visszaemlékezni mikor western shard-on össze futottunk néhány kisebb szintű halál angyalai-s rendkívül művelt egyénnel.
  Az a szituáció semminél sem jellemzi jobban az adott oldal játékosait. Természetesen megértem hogy ez egy blog és ennek nem itt a helye, ettől függetlenül ez ki kívánkozott így elnézést kérek az összes mezőgazdasági dolgozótól aki ezt a szívére vette.
  Legközelebb jobban megválogatom a szavaim. Akinek pedig nem inge nem veszi magára.

 30. Te csocsi, nem zavar, hogy pont néhány commentel a tiéd felett kértem, hogy retardálással még általánosítás esetén se dobálózzunk?
  Azért gondold már végig, hogy mit írsz. Parna ennyit irt: “emo asmo sorc eltnenbe a lowbikat farmolni,”

  Az asmoknak lvl40-ig van riftjük eltnenre, eltnen északi része lvl20+-os terület. Megannyiszor láttam, hogy az unatkozó lvl38+ assa azzal szórakozik eltnen fortressben, hogy a lvl20-as elyosokat öldökli, akik Eltnen Fortress körül csinálják a kezdő questeket.
  Gondold már végig, hogy ebben a szituációban mégis ki a retardált:
  – az aki majd lvl40-esként azzal szórakozik, hogy a közel 20 szinttel kisebbeket öli és nem csak egyszer-egyszer odaüt egyet, hanem folyamatosan gankeli őket 1 AP-ért és a “győzelem mámoráért”.
  – vagy az a lvl50-es main kari aki megelégeli, hogy a fent jelölt assa már 10+X-szer ölte meg és inkább átloggol, hogy az “alig 10 szint különbségével” elhajtsa onnan a fent jelölt assát.

  Ha te az elsőt nem tartod retardáltnak, akkor nem értem, hogy a másodikat miért nevezed nyíltan mindenki előtt retardnak…

 31. Vahaa az elso alkalom, hogy szapulast latok 😀 Sajnos inkabb sirok rajta mint nevetek, mert azt latom, hogy sokan nem latjak a sajat hazatajukat se. Az autoklikkertol a botozason keresztul a 0 atkspeed hackig mindent lattam mar elyostol, asomtol egyarant. A mi klanunk olyannyira eliteli ezeket, hogy volt olyan kozos ismerosunk, akit a legminimalisabb (sokak altal oly elfogadott) csalast hasznalt. Azert ezt keves legional latom.

  100 szonak is egy mondat a vege: engem nagyon irrital a kepi es egyeg frakcio szidas, mikor a masik fel se jobb semmivel…

  UI: A kiskari meg oruljon ha leolik, mert a nagyobb utan kap AP-t 🙂

 32. Szergely said this on június 24, 2010 at 6:06 pm
  Még ezen hozzászólás utolsó előtti sorához hozzátenném hogy amennyiben ez reagálás arra amit írtam, szeretném ugyanezt olvasni miután egy elyos aki természetesen csak és kizárólag “ÜGYES” beléd engedi az egész skill bar-t nagyjából 0.5 másodperc alatt egy nem atk speedes fegyverrel mindenféle buff vagy scroll nélkül 🙂
  Egyébiránt tudom mire gondolsz hisz CS:S-el is játszom. Ott is mindenki cheater aki jobb a másiknál na de könyörgöm.

 33. Meno:Prana ezt irta:”Amúgy is ki vagyok akadva milyen pofátlanok, átjön a kis emo asmo sorc eltnenbe a lowbikat farmolni, aztán amikor betelt a hócipőm és átlogoltam az 50-es clericemmel rendet rakni, akkor még neki állt feljebb hogy miért gankelik őt a high level karik. ELTNENBEN bazzeg, húzzál haza morheimbe ha nem tetszik.” Most te is egyfajta magyarázatot adtál a dologra ami nem helytállo,de magyarázat az biztos:D És igen,mindkettöt retard stylnak tartom:)Bocsesz kimondta azt a szot amit már soha nemmondunk ki,de ez most ide kellett azt érzed:)

 34. Meno, és arra nem gondoltok hogy ugyanezt csinálja az ely??
  Énis mikor mentem pl FT-be, és útközben láttam a 10fős elyos csordát, amely folyamatosan kaszálta lefele a 25ös emberkéket, és spawnolta a mobolós területeket, és még engem is volt hogy megfingattak, mert mindegyik fullexpert cuccban rohangál.

 35. Masako: tapasztalatból mondtam.
  Cscsi: nem azt írtam, hogy mindkét oldalon vannak csalók? geez
  Gankelés: ez miért téma egy pvp játékban? 🙂

 36. Szergely:ezt te irtad:”Retardált, emos, cheatelős asmok, egytől-egyig. Pfuj!”

 37. /sarcasm lemaradt, bocsi 😛

 38. amit utána írtam az meg nem én voltam? 😛

 39. Oksa,nem ér annyit az egész hogy hajbakapjunk,csak egy game:)Szeretet és béke XD

 40. Insignia: Én senki mellett és senki ellen nem beszéltem 🙂 Csak kikértem magamnak, hogy lehetőleg ne retartoljunk és feállítottam egy képletet, amellyel ledöntöttem csocsi kártyavárát. Persze ettől még az enyém is csak egy kártyavár marad 🙂 De lényeg a lényeg, maradjunk a kölcsönös tisztelet ingoványos talajának pozitív oldalán (persze nagyon közel a határhoz…)

 41. Természetesen mostantól csak és kizárólag “mezőgazdasági dolgozó” jelzővel fogom illetni az arra érdemeseket. Egyébként én nekifutásból rühellem az összes asmo-t hisz Elyos vagyok és hát ugyan had engedjem magamnak hogy legalább egy kicsit bele éljem magam a “játékba” 🙂 a low lvl gyilkoláshoz pedig annyit hogy eltnenben szívfájdalom nélkül vagdosom le az összes “mezőgazdasági dolgozó” asmo-t aki lvl 20-30 területen keménykedik. abyss-ban nem bántom őket. Egyrészt drága a mana poti másrészt meg úgysem tud ártani nekem harmadrészt had szórakozzon histz az direkte pvp terület.

 42. Masako: most egy világ dőlt össze bennem, azt hittem az összes rifttel ellátott zóna is pvp terület. 😦

 43. Nem gondoltam hogy lesz aki majd nem érti…. :/
  Vagy csak elvből játszod a földművelőt?

 44. Masako:
  “Hogy ezen kijelentésemnek súlyt is adjak elég csak visszaemlékezni mikor western shard-on össze futottunk néhány kisebb szintű halál angyalai-s rendkívül művelt egyénnel.”

  Mesélj mi volt pls.

 45. Ott voltál te is nem tudom mit mesélhetnék.
  Vagy esetleg érdekel mi történt valójában? Hogy a kis földművelő barátaid annak ellenére kezdtek el velünk úgy beszélni ahogy hogy hozzájuk sem értünk? Vagy hogy a fiúcska tökösnek érzete magát lvl 30 +-5 templarjával és megpróbálta az őrök közé rántani Spartiant?
  Majd mikor kicsit helyre tettük a fogsorukat jött az egész Halál Angyalai hogy omg wtf Mynameis is here, we pown em all grrr.
  Tudod igazából nem érdekel, remekül alátámasztotta amit sokan az asmokról gondolnak. Ah tudod mit hagyjuk is, minden bizonnyal velem van a baj mikor inkább meg sem szólalok magyarul egy mmo-ban mert olyanok a magyarok amilyenek. Aion-ban elkövettem ezt a hibát :/

 46. Masako, inkább ne szólaltál volna meg most se 🙂 Ez kuszább volt mint az Ármány és szerelem 150. része 😀

 47. Az ármány és szerelemnek eddig “csak” 139 része volt és nagyon nem szeretném megirni a 140-et.

  Egyébként meg:

 48. Ehh 140. akartam írni, nem akartam ennyire előreszaladni… Kénytelen leszek bevállalni 10 részt 😀

 49. Szergely: ejj, szerkesztőségi e-mail címre jöhet a “Cool Story” 🙂

 50. Nah pont erről beszéltem.

 51. Ennek mostmár működnie kell:

 52. Te egy igazi kemény geci vagy meno 🙂
  Na lelépek és hagylak titeket kulturáltan sírdogálni milyen kegyetlen mr ncsoft. Úgysem áll másból a blog csak nyavalygásból.
  Kezdődhet a flame war, de csak hogy tudjátok kurvára nem fogom elolvasni.

 53. ^ Ez mi?

 54. Masako: Hmmm, kissé lapos, de hozzáadva a 150. részhez, majd feldobjuk vmivel legfeljebb, de thx. Cool story… XD

 55. meno, ilyen kínai lánykáknak csinálhatnál galériát, izgalmasabb volna, mint az iménti erőtlen sirdogálás! 🙂

 56. Szergely: laposnak lapos, de azért csak nem zavarnád el, ha ott állna a küszöbödön ezzel a nézéssel… ugye ?

 57. Csenky: Nem gondolod, hogy csak úgy megsharelem a “kínaicsajszi” galériámat, ugye? Ez most egy kivételes alkalom volt, tűzoltás jelleggel.

 58. Masako…ma sikeresen magamra vettem minden posztodat :/
  Legszivesebben külön topicot adnék neked, amit csak te látsz 😀

  Röviden csak ennyit:

 59. Menorel:
  Ha csak ilyen alkalmakkor tudod megosztani a kinais galériád, lehet mindenki aktivabban all majd a forumhoz ^^ Osztonzesnek nem rossz.

 60. DERIZNÓFÓRUM! Ez itt a blog, ez itt a post meg meg itt a komment. Ez meg itt a kert…

 61. A csaj Japán….

 62. (m)ellnézést, igazad van!

 63. Ma mindenki nagyon pihent 😀 Bár ilyen “kertben” szivesen pihen az ember 😀

 64. Masako nagyon vágod, meg se merem tippelni Te melyik országbú gyütté művelni a fődet. Ha már annyira rákaptál a foglalkozásra.

  Tehát, meno, ne koncentrálj a kínaiakra, a japán, koreai, vagy bármely egyéb keleti vágási lánykák megfelelnek azt hiszem. De azért holnap egy post erejéig szedd írásba, hogy trollkodásért csecsek járnak, legyen egy kis hivatalos beütése, nehogy utólagos megrovást kapjak érte. =)

 65. Szép a kiejtésed, ha mellettem állnál biztosan megkérdezném, “hé paraszt melyik út megyen itt budára?

  Csak simán hagyjuk békén egymást jó?! Én bunkó vagyok te meg egy büdös paraszt és mindenki boldog. Csak egy kérdés még így befejezésként, asmo oldalon játszol Csenky?

 66. Masako: Nem, Csenky nem játszik az asmo oldalon. Csenky konkrétan több mint fél évig volt a légió társad, kezdve a Lunariontól egészen a Last Standig. Csenky nevű templárjával minden bizonnyal többször is együtt játszottál, ahogy a “Zsu” nevű hunterével is. 😉

 67. Uhh ezt megszívta XD

 68. Azért igazán megsharelhetnéd azt a galériát, ez az uccsó kiscsaj nagyon… itt bezzeg nem lehet lájkra nyomni amikor kellene

 69. [Masako: “…Csak egy kérdés még így befejezésként, asmo oldalon játszol Csenky?”]
  [menorel:”Masako: Nem, Csenky nem játszik az asmo oldalon. Csenky konkrétan több mint fél évig volt a légió társad, kezdve a Lunariontól egészen a Last Standig. Csenky nevű templárjával minden bizonnyal többször is együtt játszottál, ahogy a “Zsu” nevű hunterével is”]

  Masako Epic Fail !!!!!!!

 70. Szép, engem meg pár nap után mi fogad? Ez a töménytelen komment amiből még csak valami komolyabb flame war se kerekedett. Pedig most hogy Meno a Google hírdetésekből él tuti nem fog moderálni. 😀
  Meg se érdemlitek a hölgyet, szóval mindenki csukja be a szemét most és egyedül Shay nézhet ide.

  desu

 71. Ez a nap is jól indul! xD

 72. Hmm sajnos a név memóriám elég rossz. Viszont a “Zsu” azt hiszem minden kérdésemet megválaszolja…..

 73. Olyan rossz a vévmemóriád, hogy már arra sem emlékszel, melyik légiókban játszottál? Arra emélkszel, hogy hányszor léptél ki egyik másik légióból és sírtad magad vissza ? 😛

 74. Jaj elgépeltem egy betüt, most belém fogsz tudni kötni ! Áááá. 😛

 75. Folyamatosan olvasom a blogot nekem nagyon bejon, es annak elkenere hogy anno volt egy ket vitam pl Menorellel, mar tobbszori alkalommal kell hogy POZITIVAN csalodjak benne! Mindenkepen erdekes lesz ez az osszevonas kivancsian varom hogy mi fog belole kisulni bar aktiv jatek reszemrol max csak a 2.0-val lehet eselyes. 🙂
  Masako!
  Minden piszkalast nelkulozve mondom neked hogy ha azt hajtogatod hogy “itt mindenki hulye csak en vagyok repulo” ott azert sztem fel kene merulnie benned a kerdesnek hogy talan megsem neked van igazad ezen temaban. Az sztem legalabbis mindenkeppen erre utal hogy igazabol itt most nem csak az asmok “fujnak” rad hanem meg a sajat elyos tarsaid is. 🙂

 76. Ne bántsd szegényt, megzavarták a lánykák.

  Masako, valóban szívesen válaszolok, mi a kérdés?

 77. Jó reggelt mindenkinek.
  Z: Tegnap kaptam egy komoly kritikát a bloggal kapcsolatban Incitől, mely szerint jó-jó ez a blog, de nincs rajta elég csaj. Gondoltam ezek után fel kell, hogy törjem a pecsétet az “aranytartalékon”.

 78. “hányszor léptél ki egyik másik légióból és sírtad magad vissza”
  Ja értem, tehát az idő múlásával ferdítitek az igazságokat is 😀
  El kell keserítselek cimbi de nem én sírtam vissza magam. Éppen ellenkezőleg történt. Klei és Spartian rinyáltak és küldték rám a légió meghívásokat 2 percenként. Kétszer elkövettem azt a hibát hogy vissza mentem mert rábeszéltek. Harmadszorra biztosan nem fogom. Az a légió egyébként sem kér belőlem és ez fordítva is igaz.
  IceSkull
  Én legalább tisztában vagyok vele hogy bunkó vagyok.
  Nem úgy mint oly sokan kik bizonygatják milyen remek arcok.

 79. Aztamindenit! Nem semmi dinnyék!

 80. Értékelném, ha befejeződne a “kinek a fasza a nagyobb” játék, mert ennél több képet nem szeretnék erre a postra pazarolni.

  Tessék szépen átvonulni egy másik postba és azt offoljátok szét. (véletlenül sem az “Offtopic, chitchat, Kérdések helye”, aminek ugye pont ezt lenne a helye)

 81. Köszönöm, jól esett!

 82. OFF

 83. Ekkora mellek márpedig nincsenek o_O Bezzeg a hölgy olvasókra nem gondoltok, az egész éjszakámat magzatpózban zokogva fogom tölteni az irigységtől. Masako stílusa viszont egyszerűen vállalhatatlan, és kötve hiszem hogy egy “Márpedig én ilyen vagyok és vállalom” felkiáltás lenne a megoldás.

 84. Még ha vannak is ekkora kannák…ez már undorító.

 85. Azért az undorítótól messze van, de nem épp praktikus, valóban jobb a legelsó leány. =) Ettől függetlenül szerintem ne vegyük el menorel kedvét, ez egy igazán szórakoztató post lett a blog életében, a trollkodással együtt is! 🙂

 86. Quendra
  “ez nem, így viselkedem és vállalom”
  “Ez, ilyen vagyok ha nem tetszik bekaphatod”
  Menonak viszont igaza van abban hogy ez nem ide való szal ha
  valami nem tetszik lehet írni az emailemre.
  freedomfighter86@gmail.com

 87. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 88. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 89. Szergely, a bánatért kell Neked az utolsó szó. Dinnyéket akarok!

 90. Dinnyéket uborkaszezonban? Ne beszélj zöldségeket! 😀
  Hát… sikerült eljutni egy elég mély pontra… én most wipeolnám a bejegyzés kommentjeit 😀 Egyedül a dinnyés lányokat sajnálnám 😛

 91. Masako: Gratulálok, ha az volt a célod, hogy kiprovokáld a hozzászólásaid törlését, akkor örvendhetsz, töröltem az utolsó 2 hozzászólásodat és azokat is amikre reagáltál. Ha az volt a célod, hogy a törlés után kiöthesd a szíved, hogy mekkora szemétség, hogy a te értékes hozzászólásaidat itt törli a mocskos korrupt rezsim, akkor hajrá, írd meg a drámádat és bizonyítsd be: tudsz még ennél is lentebb sűlyedni.
  Mindenesetre eddig nem volt a blogon szokás, hogy az IQfigtherek, ha már elfogyott minden mondanivalójuk, akkor lekezdjék osztogatni a “parasztokat” meg a “kurva anyázás”-okat. Ez a stílus nem lesz megengedett a blogon továbbra sem…

 92. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 93. Ne haragudj meno ki nem szarja le mit törölgetsz? Az hogy milyen stílusban állok ki a magam igaza mellett egyedül rám tartozik azt hogy ezt az általad vezetett blogon teszem ismételten csak leszarom, legalábbis ezek után 🙂 Sírdogáljatok csak hogy ejnye ejnye Masako meg hogy itt csak én vagyok helikopter. A szegénységi bizonyítványt általában szokás is megmagyarázni. Lehet nekem is erre kéne átállnom, a tények elferdítésével megmagyarázni amit nem kell. qq

 94. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 95. Gyönyörű végszó volt Masako, esküszöm megkönnyeztem. Ó te szegény…

 96. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 97. “milyen stílusban állok ki a magam igaza mellett”

  Üdv az interneten, itt se az igazad se a nyomorod nem érdekel senkit, de erre 100 IQ felett általában rájönnek az emberek maguktól is.

 98. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 99. Hé Masako (aka gonzzo410), van itt valami Neked, próbáld meg feldolgozni:

  Sok sikert!
  A kedvencem belőle:
  “Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van, senkinek sincs saját neve, jómodort meg egye fene.”

  menorel: THX! xD

 100. Komolyan mondom, öröm ide visszanézni.. remegő kézzel ütöm le az F5-öt…

 101. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 102. *** A comment kiverte a kultura-o-meter-t, úgyhogy eltávolításra került (káromkodás, vulgáris beszéd) ***

 103. Masako: Írjon neked e-mailt az adóhivatal! 😛

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

 
%d blogger ezt kedveli: